Gå i skolan är nog inte riktigt min grej.

Jag är i skolan. Innan jag kom hit idag kände jag mig så fruktansvärt trött på franskan. Eller snarare trött på att plugga. Och jag hade en stor ovilja att cykla till högskolan, dels för att Falun är en grop och jag skulle cykla från djupet av gropen upp till toppen av berget och bli svettig, men mest för att jag inte ville gå i skolan. Trött! I början av lektionen var jag fortfarande trött på plugg, ovillig att prata och jag fick kämpa för att inte visa mina gäspningar. (Dessa berodde dock inte på tröttheten på franskan, utan helt vanlig trötthet efter ännu en natt med dålig sömn.) Framåt halva lektionen blev det roligare, jag vill ju utöka mitt ordförråd. Och nu börjar lektionerna likna de jag hade i Paris. Och det är roligt! Temalektioner om mat, hus, sport, kläder och sånt, man säger ett rum och kök och alla blir entusiastiska av alla associationer och lär sig därmed massor. Hoppas jag. Men nu fick vi hur mycket som helst att göra till nästa vecka och det kan jag ju inte påstå att jag hurrar över. Speciellt inte muntliga framställningar. Vad ska jag prata om i två minuter?

Jag ska cykla hem och äta spaghetti och qournfärssås och skriva en lista på vad jag har i mitt kylskåp och skafferi - på franska. Fortsätta med lite ordförråd. Sedan cykla tillbaka nästan hela vägen till skolan, för att stanna hos Åsa och plugga med henne och Elin. Vi har tenta om en månad igen. I grammatik, mitt favoritämne. INTE. Jag ser fram emot våren, då ska jag inte plugga.

Men jag gillar franska. Det är att plugga jag inte gillar.

Och en uppföljning från gårdagens bild: mitt kök är jättefint. Eller var jättefint. Igår kväll såg det exemplariskt ut efter att tagit hand om mitt organiserade kaos. Rent och snyggt. Efter lite kvällsfika och frukost som jag inte hann diska upp ser det inte längre exemplariskt ut. Men ändå helt okej.

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback