Sås!?

Nu står jag inte ut med såsmobbningen längre! De tjatar på mig, tre av mina kollegor, att jag är så dålig på sås. Jag försvarar mig med att det är för att qournprodukterna suger åt sig vätska som bara tusan! Och det är sant. Såsen försvinner nästan! Och steker man i smör/olja, så behöver man ungefär dubbelt så mycket som till annat. Om det nu var sås i maten dagen innan, så har den slukats upp av qournet till matlådan dagen efter.

- Men Johanna, du är dålig på sås.

- Jajaja, jag är dålig på sås!

- Tycker du inte om sås?

Joo, jag tycker om sås. Däremot vill jag inte att maten ska drypa av sås. Missförstå mig inte, jag vill ha sås till maten, jag gillar faktiskt inte torr mat, och jag erkänner, jag är ganska dålig på att göra sås. Mest dålig på det sättet att jag inte orkar försöka, men också för att jag inte riktigt vet hur jag ska göra... Så nu vill jag ha hjälp. Hur tusan gör man en god sås som inte slukas av qournprodukterna? Eller, om du inte är van vid qourn: hur tusan gör man en god sås över huvud taget?!

Kommentarer
Postat av: Lilla Spöket

Kall sås, kanske? Typ créme fraiche som man blandar med sådant man gillar (röd lök, vitlök, gurka och kryddor är ett hett tips!), det passar till det mesta! Dessutom så kan det räcka i flera dagar och det blir bara godare av at 'stå till sig' ett tag!

Postat av: Jonas

Man kan väl lägga såsen på sidan om? Annars är nog en tjock sås mindre benägen att förvinna in i quornrymden.

Kanske du ska prova en en avocadosås?
http://www.matbiten.net/index.php?sub=show.php&recipe_no=2308

2006-08-16 @ 16:02:51
URL: http://www.artopod.se/jonas/
Postat av: barajagjohanna

Lilla Spöket>> Jag borde kanske testa något sådant... mitt mål är att kollegorna ska beröma mig för såsen... haha!

Jonas>> Jo, absolut, men ibland (oftast) vill jag ha sås I maten, som med qournbitar till exempel, annars blir qournbitarna supertorra. Det är mest där det är jättesvårt... Samt till qournfärssås som jag tycker är jättesåsig först men plötsligt har färsen sugit upp all sås.
Tack för avokadotipset, jag är dock kräsen och gillar inte avokado... ;)

2006-08-16 @ 16:22:29
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Jag har ett recept på en supergod sås. Man hackar färska champinjoner och lök i ganska små bitar och fräser det. Sen slår man på rödvin. Det ska vara ganska mycket champinjon och kanske ½-1 gul lök. Sen ner med hackad vitlök , ju mer desto bättre , lagerblad och mycket timjan. Det ska koka ihop så det är ganska tjockt och grötigt , såsen blir faktiskt bättre ju längre den får koka. Mot slutet slår man i en skvätt grädde och låter det koka en kort stund. Ska man göra det riktigt lyxigt så har man i 1-2 dl grädde men det beror ju på hur stor mängd sås man vill ha. Perfekt om man har en öppnad flaska rödvin hemma.

Annars gillar jag guacamole också men det var kanske inte kal sås du tänkte. I Mexico lärde jag mig ett kanonrecept på guacamole
skala och mosa 2 avokados , finhacka en liten gul lök och en skållad tomat och en färsk chili och 1-2 vitlöksklyftor och blanda med avokadohacket. Pressa i saften från en citron.

2006-08-16 @ 16:35:43
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Förlåt, jag är så kräsen, jag gillar inte svamp eller lök (förutom vitlök). Så otacksam jag är när jag ber om hjälp! Men resten låter gott. ;) Ska ta tag i såsförsöken när jag börjar jobba igen efter min veckas semester...

2006-08-16 @ 20:44:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback