Direkt fran Montmartre

Pa plats pa internetcafeet pa Place des Abbesses i Montmartre. Det marks att det var langesedan jag anvande ett franskt tangentbord, det ar totalt ologiskt. Och inget  USB-uttag hittar jag, sa jag far lagga upp bilder nar jag kommer hem.

Jag tror att jag har en hatkarlek till den har staden. Nar vi kom till Beauvais blev jag alldeles lycklig av att prata lite franska med busschaufforen och kande mig lite stolt nar jag bestallde biljetter pa franska, till skillnad fran de andra resenararna som anvande engelskan. Men efter detta marker jag hur ringrostig franskan ar... I en affar pa Champs-Elysees halsade vakten pa mig genom att saga »bonjour», varpa jag svarade med att saga »au revoir»... Bara en san sak.

Hatkarleken ja. Det ar ruskigt acklig luft, man blir smutsig i haret tio ganger snabbare an hemma, och nar man gor rent ansiktet pa kvallen ar bomullsrondellen grasvart istallet for brun. Metron ar ju rena baciluskfallan och lillebror kan inte ta nagonstans utan att ta jackan som skydd langre (hahaha). Sjalv anvander jag handskarna flitigt... Men samtidigt som staden ar ganska skitig och det kryllar av sluskiga manniskor, sa ar det anda nagot som ar sa underbart. Jag har aldrig kunna satta fingret pa vad det ar och kan inte det nu heller. Franskan ar underbar, och jag onskar verkligen jag vore duktigare... Och julbelysningen overallt ar fin. Imorse var det en tomte som akte hast och vagn i Montmartre, igarkvall sjong en barnkor i ett gatuhorn och nar vi anlande Paris motte vi en gubbe pa styltor. Det hander saker har. Men det ar alldeles for mycket manniskor.

Jag kanner inte langre nagon langtan efter att bo har igen och det kanns verkligen skont att kanna sa faktiskt. Daremot atervander jag garna, men helst till nagon annan del av landet nasta gang.

Vad har vi gjort hittills? Well, nar vi anlande Paris i fredags hade ingen av oss nagot annat i tankarna an hockeyn vi skulle missa. Vi var desperata, sa jag ringde till och med svenska kyrkan i Paris for att hora om de hade TV4+... Det hade de dessvarre inte. Naval. Annars har vi bara shoppat. Enbart. Till mig sjalv har jag bara handlat tre trojor/linnen, en vaska (rod saklart) och ett nagellack, men jag borjar bli rejalt trott pa shoppingen anda. Tror dock vi ar klara pa den biten nu, skont. Ikvall blir det treratters pa Rue Mouffetard. Imorgon ar det resa fran morgon till kvall - trakigt! Men jag langtar faktiskt efter min sang, lite lugnare stad, renare luft och svensk frukost. Det kanns som det har blev ett lite flummigt inlagg men jag ser bara att tiden rullar ivag... Jag uppdaterar med bilder imorgon kvall.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ser fram emot, Johanna! ;F

Postat av: Therese

Åh sitter du på Place des Abbesses och skriver... där hade jag också gärna varit. Det är precis två år sen jag var i Paris nu. Måste åka dit nästa år. Har verkligen abstinens. Ser fram emot dina bilder.

2006-12-17 @ 16:38:41
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: Fred

Det låter som om du borde ta kontakt med några av de franska utbytesstudenterna som finns i Falun! Alla säger att det är så svårt att lära känna svenskar...

2006-12-17 @ 17:09:58
URL: http://www.lugnetochfred.blogspot.com
Postat av: Anna Malaga

Och jag som tycker att Paris är sâ rent och fint, hehe...
Vi blir otroligt sällan sjuka här, faktiskt, trots att sonen âker metro och buss och sen äter kex med bara händer. Antagligen har vâra tarmar samma bakterieflora som Ganges.
Jag hâller med om att julbelysningen i Paris är underbar.

2006-12-17 @ 17:40:18
URL: http://nyttundersolen.blogspot.com
Postat av: Cicci

Åh vad kul att se bilder! Jag tycker också att Paris känns som en rätt ren stad, men Stockholm är kanske smutigare än Falun så man är kanske mer van, eller nåt :)! Känner dock igen mig i hatkärleken till Paris! Det är nåt jag stör mig på men så finns det så otroligt mycket fint och vackert med staden som gör att man ändå längtar dit. Planen är att jag ska dit och plugga några månader så vi får se vad jag känner efter det!! Hoppas hemresan går bra!

2006-12-18 @ 00:09:24
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Moni

Jag var ju bara 4 dagar i Paris, så jag hann väl inte bli utsatt för äckel. Inte för att det var nåt jag eftersträvade förvisso!
Jag tyckte inte heller att Paris kändes så smutsigt, men det beror väl på vad man är van vid, Wien är ju också en storstad :)

2006-12-18 @ 14:53:21
URL: http://moni.blogg.se
Postat av: Emil

nu är det i morgonkväll...

2006-12-19 @ 01:24:12
Postat av: barajagjohanna

Camilla: Snart, snart!

Therese: Jag bodde ju på hotellet som du rekommenderade på Place des Abbesses. Jag var väl inte superförtjust i det kanske, gillade mer det som jag bodde i vid Saint Georges, men läget i Montmartre är ju perfekt... :)

Fred: Franska utbytesstudenter i Falun?! Det var som tusan! Har hört att det finns ett par i Borlänge bara... men hur hittar man dem? Ge dem min mailadress. ;) Hade en spansk student i min franskaklass förra hösten och han sa också att det är jättesvårt att lära känna svenskar. Ungefär som jag tyckte när jag var i Paris - hur tusan skulle man lära känna fransmännen/kvinnorna?

Anna Malaga: Ni är nog vana ja. ;)

Cicci: Men vad är det med er som tycker Paris är så rent? Haha. Jag menar visserligen inte att det är smutsigt på gator och sådär, utan mer i luften. Det är ju sjukt mycket bilar och avgaser för att ta ett exempel. Och stängerna man håller i på métron, uuhh. Jag märker jättetydligt när jag i Paris hur smutsigt mitt hår och mitt ansikte blir direkt.

Moni: Lyckos dig. :]

Emil: Mm... :) Blogg.se ville inte låta mig ladda upp några bilder igår, får se om det fungerar bättre från jobber idag.

2006-12-19 @ 07:57:18
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback