Med/utan manligt sällskap i Paris

Det är ju skillnad på att resa iväg med en kompis eller en bror. Brorsan har ju känt mig i alla år och sett mig i fett hår, fula kläder och ja, från mina sämsta sidor, och jag klär ju inte direkt upp mig inför honom. Visserligen har kompisen nog också sett mig från de där sidorna, men det är ändå inte samma sak. Att gå ut och äta eller gå ut och ta en drink med kompisen, och att göra det med brorsan, det är skillnad. Tillsammans med en kompis gör man sig snygg, sminkar sig ihop, fixar håret, tar de snyggare skorna, smycken... Och går ut i en viss stämning. Med brorsan gör man sig...? Eh, ja, inte vet jag.

Folk kommer ju tro att min bror och jag är ett par. Det har hänt förr. En gång när vi var i Stockholm över dan fick min bror ett flygblad från en tjej som sa »ta med dig flickvännen!» och nickade mot mig. Vid flera tillfällen när vi träffat bekanta till honom på stan har han fått höra »har du ny tjej?». Han blev alltid arg, han ville inte att folk skulle tro att jag var hans tjej - han ville ju att tjejerna skulle tråna efter honom! Haha. Själv skrattade jag gott. Nu har han flickvän, så han bryr sig nog inte.

Och för min egen del känns det ganska skönt att vara i Paris med en kille. Jag vet hur fransmännen är, jag har blivit tagen både på rumpan, i håret och på brösten (!) när jag varit ute. På brösten var såklart det värsta. Jag hade varit och handlat mat på Monoprix vid Moulin Rouge och skulle gå upp på rue Lepic där jag bodde. En tung kasse i varje hand hade jag, och mötte en kille som jag undvek att möta blicken med (ögonkontakt med en fransk kille är inte bra om man inte vill något, har jag lärt mig) och jag såg som i slow motion hur han lyfte sin ena hand, sträckte den mot mitt bröst och TOG PÅ DET!
Jag var så chockad att jag inte visste hur jag skulle reagera, jag bara tvärstannade, armbågade bort hans hand och gapade. Killen gick vidare som om inget hade hänt. Självklart skulle jag skrikit åt honom, slagit till honom eller vad fan som helst. Jag var för förbuffad för att göra något. Det var som om han tyckte att han hade all rätt att göra som han gjorde. Precis som så många andra som ropar efter en och tar på en. NE ME TOUCHE PAS! Rör mig inte.

Dagens i-lands- och åka-iväg-problem: Ska jag måla naglarna röda, svarta eller med fransk manikyr?

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Jag och min sambo ska iväg till Paris i vår. Det ska bli väldigt mysigt!!

Postat av: Moni

usch, såna karlar råkade inte jag utför i alla fall (slutsats: jag = ful? haha)! ha nu så rackarns skoj i paris!

2006-12-14 @ 17:44:05
URL: http://moni.blogg.se
Postat av: Linn

Haha. Det är likadant när jag eller någon av mina bröder är ute på stan eller bara var som. Många tror att vi är ett par. De har i och för sig bara blivit stolta, båda två då de känt sig mycket äldre, fast nu har ju båda mina bröder flickvän så ja.. Bara jag som får "njuta" av att för en sekund känna mig som någons flickvän (eller så inte). :]
Mindre kul det där med alla mansgrisar man stöter på utomlands! ;P Ursäkta svordomen, men det är så jävla vidrigt! Ok, kommentarer är en sak (även om jag inte ens tycker det är att acceptera i vissa situationer), men hur i helsike kan en annan person tro sig ha rätten att TA på en?! Discusting! Om det någonsin händer igen, vet du nog var du ska sikta.. ;)

2006-12-14 @ 17:55:29
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Camilla

(Skrattar) ;j I Grekland va de precis lika kåta. Tur nog hade jag darling vid min sida. Hoppas du slipper dessa franska män, denna gång. (Hur svårt det än kanske är) :X

2006-12-14 @ 18:22:03
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: Anonym

RÖDA!!!

2006-12-14 @ 18:55:44
Postat av: tinatoon

Med tanke på vart du ska borde väl valet vara givet? Jag hade också fransk manikyr i helgen, när jag var i Holland. ;)

2006-12-14 @ 19:01:54
URL: http://tinatoon.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Junitjej: Det förstår jag! Paris är fint på våren. (Paris är alltid fint visserligen.) Hör av dig om du behöver några tips.

Moni: Haha! Det tror jag inte. Men du var inte där under så läng tid väl? Jag hann råka ut för den under drygt tre månader... ;)

Linn: Visst är det lite kul? Fast inte i sådana tillfällen där man ser en snygging att spana in... ;) Jotack, händer det igen så vet jag EXAKT vart jag ska kicka. Och jag kan inte ens ta kommentarer längre - inte från DEM. Usch, jag tar det absolut inte som någon komplimang, utan jag tycker verkligen att det är nedlåtande. Visst att de menar det som positivt, men det är som om de har rätt att göra precis vad de vill.

Camilla: På Samos var de så lugna så. ;)

Anonym: Vem du än är, jag kör på rött.

tinatoon: Haha, jo, kanske det. Jag har haft fransk manikyr i några dar, så det får bli rött den här gången. I Holland?! Vad kul!

2006-12-14 @ 19:27:28
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: carro

Fransk manikyr

2006-12-14 @ 19:57:13
Postat av: Cicci

Hoppas ni får det jättebra! Är inte så lite avundsjuk... Röstar för svarta eller röda naglar :)! Blir det något bloggande medan du är där?? Annars hoppas jag på massa inlägg när du kommer hem igen :)!

2006-12-14 @ 22:33:44
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

carro: Försent!

Cicci: Du har all rätt att vara avundsjuk... ;) Ja, det kan tänkas bli bloggande. Har kamera med USB-kabel vart jag än går och internetcafén finns ju överallt, så det är inte helt omöjligt att det blir något inlägg.

2006-12-14 @ 22:56:10
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Johanna

Ganska skönt med i-landsproblem ibland! ;)
Du får säkert en underbar resa!

2006-12-14 @ 23:16:25
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: MakeUpYourMind

Ha det så underbart.. Gud vad jag önskar att jag åkte til Paris nu. Hade räckt med 2 dagar.-

2006-12-15 @ 13:54:21
URL: http://www.makeupyourmind.webblogg.se
Postat av: Linda

Nej, men FY FAN vad fruktansvärt! Jag hade känt mig så arg och kränkt att jag säkert skrikit rakt ut. Eller tvärtom: blivit knäpptyst av choken.
Jag har en god vän som råkade ut för nästan samma sak, men när hon bodde i London. Två tunga matkassar i vardera hand och så kom det två (!) stora killar, varav en gick förbi henne och la en hand mellan hennes ben. Så fruktansvärt förnedrande! Och varför gör man något sådant??? En våldtäkt som inte alls är en våldtäkt?
Obegripligt...

2006-12-15 @ 16:35:18
URL: http://tokyotidbits.blogspot.com
Postat av: Katta

Fransk manikyr :)

2006-12-15 @ 18:47:37
URL: http://shoeholic.blogg.se
Postat av: Nadia

Jag har också blivit tafsad på brösten en gång i Spanien, visserligen av en ungjävel som säkert inte var äldre än 13 men ändå... Jag reagerade som du, blev helt chockad och stod där och gapade som ett fån. När jag väl samlat mig var ungen redan borta så jag kunde inte ens be honom att flyga och fara.

2006-12-15 @ 19:05:42
Postat av: becka

Det är som om att så foryt man kommer till sydligare länder så äger man inte längre sin kropp, utan den är allmän egendom...märkligtFör övrigt tycker jag att det räcker med att åka till London för att se att folk har ett annat "ragg-mönster". Det raggas i klädaffärer, vid övergångsställen etc. Men där är det inte slemmigt och tafsigt, utam man blir mest smickrad tycker jag.

2006-12-16 @ 10:51:08
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: Cliff Hanger

Apropå din sista fråga kom jag att tänka på denna blogg: http://franskmanikyr.blogspot.com/

Men hur ser fransk manikyr ut egentligen?

2006-12-16 @ 13:16:05
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: Kristina

Vad vidrigt! Det värsta är att som tjej vänjer sig vid att råka ut för sådant. Det är förjävligt.

2006-12-16 @ 17:33:58
Postat av: Malin

Killar är emellanåt riktigt vidriga. Hoppas du har toppenresa i Paris! Njut!

2006-12-17 @ 13:32:25
URL: http://bitavkaka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Johanna: Haha, ja...

MakeUpYourMind: Skont att komma ivag, men man kopplar knappast av...

Linda: Men fy faaan. Jag fattar inte hur vissa fungerar... och ja, fruktansvart krankande!

Katta: Forsent, det blev rott.

Nadia: Precis, men anda...

becka: Det ar ju sa, men visst marks det overallt att de raggar pa ett helt annat satt... Har i Frankrike blir jag inte ett dugg smickrad om nagon ragger pa overgansstallen, i affarer eller sa, om han inte skulle vara riktigt snygg da forstas...

Cliff Hanger: Har inte kollat in den bloggen, men fransk manikyr ar nar man har en beigeaktig grund pa naglarna, topparna malas kritvita och sa avslutar man med ett genomskinligt lack... :)

Kristina: Man ska verkligen, verkligen inte behova vanja sig vid sadant eller acceptera det, men jag forstar vad du menar... bor man i Paris sa vanjer man sig. Man vanjer sig att ignorera dem.

Malin: Man ar svin. Jag har dock hort att det finns undantag. ;)

2006-12-17 @ 15:48:39
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tinatoon

Cliff Hanger: Kolla in presentationsbilden på bloggen du tipsade om, den visar perfekt fransk manikyr. ;)

2006-12-17 @ 16:23:12
URL: http://tinatoon.blogg.se
Postat av: bexing

Nä man blir ju inte smickrad om det är slemmigt och tafsigt, bara om det är en allmänt trevlig flirt.

2006-12-17 @ 17:02:38
Postat av: becka

Det blev lite fel, råkade skriva mitt användarnamn istället och så kom inte hemsidan med...men det var jag som skrev inlägget ovanför:-)

2006-12-17 @ 17:09:57
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

becka: Absolut. Det är dock sällan det inte är slemmigt och tafsigt i Paris, typ... :/

2006-12-18 @ 22:13:36
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Malin

Om du hittar några undantag får du hojta till. Jag vill veta om det verkligen kan vara sant ;)

2006-12-19 @ 00:05:21
URL: http://bitavkaka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Malin: Haha, jag lovar, säg till du med...

2006-12-19 @ 08:21:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback