Plåtburkar på hjul

Just nu är det tvådagars-cruising i Falun. På vår annars ganska roliga och trevliga lokala radiostation Wolf FM där alla pratar dalmål, är det nu direktsänd cruisingradio och på Regementet är det Nostalgimarknad med finbilsfotografering, barnaktiviteter och musikunderhållning av Billy Opel & Bert Kadett. Hör på den, ni! Det blir mycket rock'n'roll. Yeah.

32676-216Alltså. Vad är grejen? Jag har aldrig, aldrig förstått mig på det där med cruising. Stan fylls av så kallade "snygga bilar" i vilka det mest sitter raggare med fula kläder och frisyrer och spelar gammal, dålig musik, dricker öl och är högljudda. Raggarna kommer nog mest från Enviken, skulle jag tro. Det är ett litet ställe utanför Falun. Vissa raggare där lever verkligen som man gjorde på 50-talet. De har hus inrett så, de klär sig så, de har sådana frisyrer och inte minst: de har sådana bilar. Själva grejen att allt faktiskt är som om det vore på 50-talet är väldigt fascinerande. En kompis har gjort ett reportage från en raggarfest i Enviken. Mycket intressant att läsa om det, måste jag säga! De är... fascinerande.

Men just nu förgiftar de stan med alla avgaser från de, enligt mig, fula bilarna. Jag kan liksom inte förstå hur man kan tycka ett en bil är snygg - det är ju bara en plåtburk på hjul! Dessutom kan jag ingenting om bilar. Jo, jag kan köra bil och jag har precis lärt mig att utan hjälp tanka mammas bil, efter fyra år med körkort. Men det finns inte en chans att jag skulle se om det är en Mercedez (eller hur det stavas) eller en Toyota (ser ni, jag kunde två märken) som kör förbi. Jag kan se om den är vit, röd, silver, svart eller någon annan färg. Något annat är jag inte ens intresserad av att veta. Nåväl, när jag körde hem idag åkte jag genom stan och såg massor av folk, både gamla och unga, som verkligen hade satt sig tillrätta i campingsstolar med fika längs gatorna. För att titta på bilar! Varför?

Bild: Falu Kuriren

Kommentarer
Postat av: Cicci

Jag håller med! I Norrtälje där jag har vuxit upp är det en gång varje år en tillställning som heter "American Car Show" och det kommer raggarbilar dit från minst hela Sverige. Och vilket liv!! Jag fattar inte hur man kan bry sig så..nej, lite plåt är vad det är!

Postat av: Cocotte

Hehe, och i Västerås har vi Power Meet (enligt egen utsago världens största bilträff för amerikanska bilar). Hela staden är igentäppt i dagarna tre. Vissa kallar det folkfest, andra kallar det otyg.
http://www.bigmeet.com/

2006-07-27 @ 10:14:23
URL: http://cocotte.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Jag förstår inte heller. Verkligen inte. Och hur folk formligen sätter sig ner och fikar längs gatorna. Ojojoj.

Cocotte>> Trots att jag är totalt ointresserad har till och med jag hört talas om Power Meet. :)

2006-07-27 @ 10:28:31
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Navelludd

Känner igen det där. Skillnaden mot min hemby är väl typen av bilar. Där är det folkrace och sånt som gäller. Urk. Ännu värre om du frågar mig...

2006-07-27 @ 15:38:42
URL: http://navelludd.blogg.se
Postat av: Navelludd igen...

Pinsamt värre... Skrev fel adress. Jag är nybörjare som du säkert förstår. Nu blev det rätt iaf.

2006-07-27 @ 15:40:29
URL: http://navelludd.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Navelludd>> Folkrace, haha, jag tror inte vi har det, däremot är det streetrace. :) Okej, ärligt talat vet jag inte skillnaden...

2006-07-27 @ 18:41:28
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback