På träningsgolvet igen

Det är första juni idag, så jag tänkte att jag skulle komma i form till badsäsongen.

Jaha, är jag sent ute menar ni?

Att hoppa och studsa till Rumäniens schlagerbidrag Tornero, att göra tunga övningar till Finlands och Lordis Hardrock hallelujah och att göra aerobicssteg till Carolas Invincible är ju helt i min smak, men ack så jobbigt det var idag. Konditionen kan jag inte klaga alltför mycket på, men styrkan… Den är inte riktigt vad den borde. I början av passet upptäckte jag att jag hade en tjej framför mig som var ruskigt snyggt solbränd (eller snarare perfekt brun-utan-sol-färgad), hade de ”rätta” träningskläderna med matchande hårband och håret hade hon till och med satt upp med nålar i nån flashig träningsfrisyr. Rörelserna kunde hon givetvis utantill och började med dem precis samtidigt som ledaren. Hon fick en att känna sig i lite underläge och där började mitt studerande av människor. Det finns väldigt mycket olika människor på ett gympapass på Friskis&Svettis kan jag tala om. Allt från en ung fjortistjej som mest fnissar med sin kompis, till en kvinna 50+ som hoppar och studsar högt som attan och sjunger med i låtarna (tror hon, i själva verket kan hon inte texten, det syns ganska tydligt). Det finns den lite försynta som ställer sig längst bak för att inte synas, och det finns den som gärna syns och därför står så långt fram mot ledaren som möjligt. Vi får heller inte glömma kvinnan som gör sina egna rörelser, eller machokillen som är runt 35-45 och ska göra alla rörelser mycket jobbigare och springa om alla i yttervarv.

Hör och häpna, lagom till sista månaden med giltigt träningskort drog jag äntligen iväg och tränade idag! Det gjorde jag trots att jag var så trött att jag nickade till på bussen hem från jobbet och trots att jag var lite hungrig. Jag chockar alla – men mest mig själv.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Vilken träffande beskrivning! Alltid lika kul att studera de olika sportande-människor-typerna. Just det är en del av charmen med Friskis tycker jag.

Postat av: barajagjohanna

Hanna>> Ja, visst är det lite kul alltid, men ibland blir jag så trött på alla människor att jag bara vill till ett... normalt träningsställe. Haha. Fast det är bara på jympagolvet det är sådär tycker jag. Inne på gymet är det lite annorlunda. :)

2006-06-01 @ 21:40:00
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: nadia

Känner igen det där...Själv tränar jag på SATS och brukar ibland förundras över alla medelålders solariebrända, råspacklade damer och deras yngre, lika övermejkade silikonsystrar som klär sig som om de vore på en modevisning av senaste kollektionen sportkläder då de går och tränar. Till en början skämdes jag lite lätt över mina gympabrallor från mellanstadiet och mina urtvättade T-shirts från 1985 men nu orkar jag inte bry mig längre och trivs alldeles utmärkt i min stilfulla och säkerligen mycket bekvämare outfit.

2006-06-01 @ 22:17:33
URL: http://bergochdalar.blogspot.com
Postat av: malinisaksson.blogg.se

Hamnade här av en slump men du har en rolig blogg:) Håller verkligen med om friskis och svettis:)

2006-06-01 @ 22:24:11
Postat av: malinisaksson.blogg.se

Hamnade här av en slump men du har en rolig blogg:) Håller verkligen med om friskis och svettis:)

2006-06-01 @ 22:24:35
Postat av: Stephi från skåne (linns kompis=))

Å va skönt det lät att få träna =) Va ett tag sen jag gjorde det i Höganäs Friskis & Svettis. =)

2006-06-01 @ 23:33:39
Postat av: barajagjohanna

nadia>> Ja, vatusan, man ska ju bara träna... visserligen känner jag mig bättre till mods om jag har snyggare kläder, fast å andra sidan känner jag att jag inte orkar bry mig.

malin>> Vad kul, välkommen hit!

Stephi>> Ja, det var riktigt skönt att äntligen komma iväg.

2006-06-02 @ 08:03:51
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Hanna

Eller kanske är det just på Friskis som de normala är? Jag håller med om att kortare perioder på flashigare ställen är jätteroligt och känns lyxigt. Men sedan är det ändå skönt att komma tillbaka dit man bara kan vara som man är och ändå aldrig riskerar att vara sunkigast/mest otränad/vadmannuintevillvara. Plus att det är himla mycket roligare pris...

2006-06-02 @ 14:01:47
URL: http://clementin.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Hanna>> Du har rätt, så är det faktiskt. Dessutom har ju Friskis faktiskt blivit roligare än förr, med aerobics, step up, box, yoga osv. Finns ju en hel del att välja på (om man bor i en någorlunda stor stad) som inte kostar skjortan.

2006-06-02 @ 14:53:38
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jonas

Jo, det finns verkligen alla sorter.

2006-06-02 @ 17:23:26
URL: http://www.artopod.se/jonas/
Postat av: Maja

Hej Johanna!
Läste på en blogg att du är påväg till Aix en Provence? Sticker du i höst? Funderar själv på att åka antingen dit eller Annecy, för att plugga franska. Men skulle vara bra med lite mer info innan man bestämmer sig!:)

2006-06-02 @ 18:06:22
Postat av: barajagjohanna

Jonas>> Verkligen!

Maja>> Kanske. Jag funderar även på Angers (mer inne på det än Aix faktiskt) och Paris (igen). Men jag är så velig! I höst är det som gäller i alla fall! Annecy är otroligt vackert! Var au pair där två veckor i augusti 2004. Det är verkligen hur mysigt som helst där. Hör gärna av dig igen, skulle vara roligt att veta hur du gör! Vilken skola har du tänkt att gå på i Aix?

2006-06-02 @ 22:15:00
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Maja

Jag har tittat på flera skolor, men bla Universitetet och IS Aix-en-Provence. Har du hört något om vilka skolor som ska vara bra? Angers är säkert jätte trevligt det med! Och Paris lockar ju alltid.. Problemet är bara om man ska välja stad efter hur mycket franska man eventuellt kommer lära sig eller hur mycket det finns at göra vid sidan om! :)

2006-06-08 @ 10:08:02
Postat av: barajagjohanna

Maja>> Jag har inte hört något om skolorna. IS är lite dyrt tycker jag, har redan pluggat på en för dyr skola i Paris, så nu satsar jag nog mer på universiteten som är billiga och där det finns fler franska studenter... :) Denna gång vill jag lära mig franska och jag tror att Angers är en bra stad för det... och lagom nära till Paris. :)

2006-06-08 @ 10:36:37
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback