Johanna Nilsson

Den första boken jag läste av Johanna Nilsson var Hon går genom tavlan, ut ur bilden. Jag var sjutton år och hade precis börjat skolan i Uppsala. När min svensklärare plockade fram boken snodde jag åt mig den direkt - och älskade den. Sedan dess har jag köpt hennes böcker.

Det var 1996 som debutromanen Hon går genom tavlan, ut ur bilden släpptes. Boken är mestadels en skildring av Johannas uppväxt. Den handlar om mobbing och utanförskap och modet att vara sig själv. Blott 23 år var Johanna när boken kom ut och med en sådan otroligt stark bok med ett bra språk är det inte konstigt att boken väckte så stor uppmärksamhet att Johanna fick åka runt i skolor och föreläsa. Johanna kom ut med sin första barn- och ungdomsbok 2001, Robin med huvan, vilket nominerades till Augustpriset.

Rebell med frusna fötter är en av mina favoritböcker av Johanna Nilsson. Boken känns som en satir över vårt samhälle. Den utspelar sig på Handelshögskolan och handlar om klasskillnader, kärlek, uppror och Johanna blandar humor med allvar på ett väldigt underhållande sätt. Jag kan varmt rekommendera boken till alla rebeller där ute... och till alla andra också.

Andra böcker av Johanna Nilsson: Flickan som uppfann livet, Konsten att vara Ela, De i utkanten älskande, Pojken som botade sömnen, Jag är leopardpojkens dotter.

Kommentarer
Postat av: Anonym

om jag inte skrivit på ett papper om tystnadplikt skulle jag kunna berätta många saftiga blogginlägg om mina två veckor som vakt på handels...

men. då har vi nåt att skvallra över på en latte istället... hehe
för det du inte minns har aldrig sagts. right?

Postat av: barajagjohanna

punaniii: Det vill jag höra - latten är bokad! Jag kommer till Stockholm i januari. Det man inte minns har inte sagts, nej... och sånt där glömmer man ju direkt... ;)

2006-11-29 @ 08:18:51
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Jag har bara läst "Hon går genom..." men minns att den var väldigt bra, stark och hemsk.

2006-11-29 @ 19:52:02
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback