Blandat babbel på söndagsmorgonen

Inatt drömde jag en väldigt detaljerad dröm om att jag åkte till England som au pair. (Samtidigt verkade jag befinna mig i Farsta av alla ställen, så jag vet inte riktigt...) Mamman i familjen såg ut som Maria Borelius. Hon var svenska. Hon hette till och med Maria. Pappan var engelsman och hette Jade. Familjen hade sex barn och när jag kom dit, så hade jag glömt bort vad mina arbetsuppgifter skulle vara. Jag var livrädd att jag skulle ta hand om alla sex barn och jag var rädd att jag hade tagit på mig att laga mat (jag har sagt att skulle jag åka som au pair igen, så ska ytterst lite matlagning ingå i arbetsuppgifterna - såvida familjen inte är vegetarianer och det finns tillgång till qourn). Det första som hände när jag kom hem till familjen var att en av barnen, en pojke i 12-årsåldern sa överlägset och provocerande till mig:
- Vilken jävla hylla!
Jag hade festkläderna sedan igårkväll på mig, där mina bröst råkade framhävas en del
(mer än vad som syns på bilden i föregående inlägg). I och med att jag var ny i familjen vågade jag inte säga emot. Vi satt och åt runt ett väldigt stort bord och jag satt bredvid en liten söt flicka som ständigt pratade med mig. Vi gick en promenad sedan, mamman, jag och några av barnen. Då gick jag med flickan i min hand och lite försiktigt tog jag reda på hur allt stod till. Mamman var hemma om dagarna med den nyfödda bebisen. Jag skulle ta hand om de övriga tre yngsta, och de andra två äldsta barnen klarade sig själva. Därmed räknade jag inte heller med att jag skulle behöva laga mat och det visade sig att jag hade rätt. Allt kändes bra i familjen, barnen var väldigt goa, mamman lagade vegetariskt till mig och jag trivdes jättebra. Vad skönt - tänk om den hade varit så
när man var au pair!

Jag var uppe redan nio imorse - pigg! Skönt. Det blev tidigt igårkväll. Festen började redan fyra på eftermiddagen, så jag var trots allt där nästan åtta timmar ändå. Men jag var trött, rastlös och började få huvudvärk och när bröderna fick skjuts till stan, så passade jag på att få skjuts hem.

Min förmiddag kommer att spenderas framför Nyhetsmorgon. Egentligen borde jag börja läsa till provet, men egentligen känner jag mig värd att skjuta på det en dag. Det gör alltså inget om jag latar mig och börjar imorgon istället... Idag ska jag bara softa... och åka till Leksand på hockey.

Jag har hittat två kurser som jag skulle vilja läsa. Kreativt skrivande 20p på Högskolan i Gävle och Praktisk svenska 20p på Stockholms universitet. Kreativt skrivande är närmast det jag vill, men ett val mellan Gävle och Stockholm är ju inte så svårt (ni får väl själv lista ut vilken stad jag skulle föredra...). Men det är ju kursen man ska gå efter, och eftersom jag inte har någon lust att bo i Gävle, fungerar det ju faktiskt att pendla från Falun de dagarna man måste vara i skolan. (Det handlar ju bara om en termin.) Den sociala biten med kurskamrater blir ju dock inte lika bra. Men skitsamma. Jag har bara hittat intressanta kurser, om jag sedan kommer att gå dem är en annan sak.


Kommentarer
Postat av: Moni

hihi, jag hade valet mellan gävle och wien (för att få plugga här måste man kunna uppvisa att man är berättigad att plugga samma sak i sitt hemland och jag kom bara in i gävle) - svårt val liksom.... :)

Postat av: Vargakvinnan

Kul med hockey. Jag har en kompis som spelar i Leksand nu. :)

2006-10-15 @ 14:23:14
URL: http://www.vargakvinnan.blogspot.com
Postat av: Cicci

Vilken detaljerad dröm! Jag håller på och försöker att söka kurser just nu - men studera.nu är hur trögt som helst och det går inte att skicka in. Jag blir galen!!!! Hoppas att det gick bättre för dig :)!

2006-10-15 @ 19:22:44
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Cicci

Nej nu lyckades jag faktiskt skicka in den - tur :)!!

2006-10-15 @ 19:23:28
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Moni>> Om man kan tänka sig att flytta utomlands och kan tyska, så var ju det där inte alls ett svårt val, nej. ;)

Vargakvinnan>> Jaha! Vem är det då?

Cicci>> Visst var den, haha... Jo, det gick bra för mig, jag sökte faktiskt Kreativt skrivande, men jag tror inte att kommer att börja. För tillfället är jag inte tillräckligt motiverad för att plugga. Blir intressant att se om jag kommer in i alla fall.

2006-10-15 @ 19:45:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback