Hjärnan strejkar

Den största frågan som biståndet försöker bidra till är att lösa den snabba befolkningstillväxten i många u-länder. Om ökningen fortsätter som idag så kommer vi att vara dubbelt så många människor på jorden 2050. Den största ökningen kommer att ske i tredje världen.

Idag finns det faktiskt tillräckligt med livsmedel för att alla människor på jorden ska kunna äta sig mätta. Problemet är att fördelningen är fruktansvärt ojämn. Överflödet existerar samtidigt som allt fler svälter.

32676-398

32676-399

32676-397

Hade morgondagens prov bara handlat om sådant där (bistånd och internationellt miljösamarbete), då hade det var lite mer intressant. Men min hjärna orkar inte ta in allt om EU (vem orkar hålla reda på skillnaden på ministerrådet, europaparlamentet, europakommissionen, regionalkommittén, EG-domstolen, revisionsrätten...?), FN-organisationen, säkerhetspolitik, Sovjetunionens fall, folkmord i Afrika... Hjärnan strejkar. Magen ska få lite tacos. Sedan ska hjärnan få lite Vänner innan den ska få pinas lite till.

Kommentarer
Postat av: naffs maria

Haha, jag tyckte samhälle A, B och C var det bästa i gymnasiet! Jag minns dem där proven. Plugga det var bra för hjärnan det. Kanske man ska plugga nått? Men jag hade som sagt inte heltidsjobb också...som du eller? Hur mycket jobbar du?KRAMKRAM

2006-10-26 @ 20:20:46
Postat av: barajagjohanna

naffs maria>> I gymnasiet prioriterade jag journalistik, textkommunikation och svenska, därför blev till exempel samhällen lidande (det berodde också på att läraren var så dålig). Jag tycker att det är intressant, men inte alla organ inom EU och FN och sånt, jag orkar inte sortera allt i hjärnan och ta in det... Jag jobbar bara 75% nu för att hinna med plugget, men ska försöka få gå upp på 100% igen, för det här fungerar inte ekonomiskt. Kramar!

Postat av: Linda

Låter både spännande och viktigt. Men jag känner igen det där med att ens favorit-/hjärteämnen allt som oftast också innehåller en massa extrakunskap som kanske är lite värre att lära sig... Eller iaf. svårare för att intresset inte täcker allt. Lycka till!

2006-10-26 @ 22:05:30
URL: http://tokyo.webblogg.se
Postat av: Farsan Baloo

Känns som att det här inlägget passar in extra bra här...

Hejsan

Vill bara påminna om att Solidaritetsbloggen har en ny insamling igång. Den här månaden försöker vi hjälpa UNICEF med deras skolbyggen i Afrika.

http://delameddig.blogspot.com

mvh / Marcus

2006-10-27 @ 22:34:23
URL: http://farsanbaloo.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Linda>> Tack för lycka till-et. Det hjälpte nog. ;)

Farsan Baloo/Markus>> Jag har sååå dåligt samvete för att jag inte varit med och delat med mig på Solidaritetsbloggen de senaste gångerna, särskilt eftersom det är saker jag tycker är superviktiga, men min ekonomi är verkligen... usel. Men det är bra att du påminner. Jag hoppas att fler kommer med. Och jag är tillbaka så fort jag kan.

2006-10-27 @ 22:43:42
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback