Yohanna på Yoga

Yoga betyder förening av kropp, tanke och känsla, att lära känna känna sig själv och nå en balans mellan kropp och själ. Friskis&Svettis har en form av yoga som de kallar för ki yoga. Här har de hämtat inspiration från den klassiska yogan. Ki yogan har fokus på andning, rörlighet och att bara uppleva.

Med mitt stillasittande jobb har jag ett extremt behov av rörelse, inte bara stenhård träning. Därför har jag sett fram emot att testa yogan, vilket jag gjorde idag.

Rörelserna i yogan var otroligt sköna. Alla utgår från sig själva och sina egna förutsättningar. Mina förväntningar var nog dock lite för höga. Att varva ner tar tid. Idag låg min koncentration lite mer på att se ledaren och vad hon gjorde, istället för att gå in i mig själv och bara göra rörelserna. Man behöver nog gå en gång till för att få ut så mycket som möjligt av passet.

Men visst var det mysigt att komma in i en nedsläckt jympasal full av levande ljus, sätta sig i skräddarställning med rak rygg på den mjuka mattan och bara blunda och andas. Jag tror att alla behöver tvinga sig själva att slappna av ibland och yogan kan nog vara ett väldigt bra hjälpmedel. Dessutom är det ett bra sätt att ha en stund för sig själv, att sluta sina ögon, andas lugnt, göra rörelserna i sin egen takt och bara få vara. Efter en timme i den dämpade hallen med levande ljus, är man skönt trött och kroppen känns väldigt behaglig. Jag har inte tränat. Men jag har ändå rört mig. Det känns... skönt.
Onödigt ovetande angående rubriken: När jag var lite yngre tyckte jag att det var coolare att stava Johanna "Yohanna". Det var nästan så att jag ville ändra stavnigen på mitt namn. Just nu känns det... eh... inte lika aktuellt längre.

Kommentarer
Postat av: Therese

Vad mysigt det låter. Innan jag flyttade till Spanien tränade jag ashtanga yoga (ganska fysisk krävande yoga som power yoga) flera gånger i veckan under 2.5 år. Jag blev verkligen beroende. Men jag blev mycket vigare och mina knäproblem nästan försvann. Tyvärr har det blivit dåligt med yoga seanste året , men jag ska försöka komma igång igen

Postat av: tinatoon

Jag kunde tyvärr inte delta i mitt vattenyogapass idag, o järnspikar vad jag saknar det! Tröstar mig med ett halvt glas vin innan sänggående istället, hihi. ;) På onsdag ska jag betala nån för o ta på mig, o sen på måndag hoppas jag kunna pallra mig till vattenyogan igen. :)

2006-10-09 @ 23:27:41
URL: http://tinatoon.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Skillnaden mellan yoga och poweryoga är alltså att poweryogan är mer fysiskt krävande? Jag tror att poweryogan skulle passa mig bättre i så fall, men något sådant finns inte på Friskis och jag har då inte råd att ha träningskort nån mer stans än Friskis och simhallen som jag redan har på... Men yogan kändes verkligen bra för min rygg, rörelsen är otroligt viktig, så det mådde jag bra av.

tinatoon>> Vattenyoga låter mysigt. Hoppas du kan gå nästa måndag!

2006-10-10 @ 08:12:18
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linn

Åh. Yoga! Jag har alltid tyckt det varit underbart. Kul och spännande att du provat på det! Ska bli roligt att höra vad du tycker senare, framöver.

2006-10-10 @ 11:09:14
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: LoX

Älskar yoga. Det är mitt andningshål i all stress.

2006-10-10 @ 13:14:36
URL: http://lo.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Linn>> Jo, det var skönt, men inte så bra som jag trodde. Men, det finns ju olika sorters pas. Jag ska gå en gång till och se vad jag tycker. Lugnet var i alla fall väldigt skönt.

LoX>> Ja, många behöver nog den lugna stunden.

2006-10-10 @ 13:50:50
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Erkänner skamset: jag har aldrig yogat! Troligtvis är jag den enda i sverige som fortfarande inte provat...mediterade en del när jag var yngre, men det är allt. Gym har jag inte råd/tid med längre, så det får bli hemmayoga i så fall, men jag är helt klart sugen.

2006-10-10 @ 15:26:20
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: Therese

Becka - yoga är egentligen perfekt att syssla med hemma. Om man skaffar en bok eller video eller går på några pass så man lär sig ställningarna så är det inte alls knepigt att hålla på med hemma. Det enda är att man ska ha disciplin så det blir av.... Jag tänker ofta på det men tar mig aldrig i kragen och kör något hemmayogapass. Dumt , för jag vet hur bra jag mår av det

2006-10-10 @ 16:41:04
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

becka>> Äsch, snicksnack, jag vet många som inte har provat. Och man måste ju inte prova, det är ju inte direkt något tvång... :) Men om det är något som tilltalar dig tycker jag absolut att du borde testa. Att köpa hem en video funkar ju alltid, men jag tror att det ger mer att gå på ett pass.

Therese>> Om jag skulle få för mig att köra yoga hemma skulle det sluta med att jag gör något annat, som vanligt. Men det måste ju vara bra för dem med disciplin.

2006-10-10 @ 17:47:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback