Första reikiupplevelsen

Jag låg på en massagebänk mitt i ett rum med dämpad belysning. På ett bord i rummet stod ett cirkelformat fat med flera värmeljus tända. Lugn musik spelades i rummet. Sex kvinnor satt runtomkring mig, en vid huvudet, en vid fötterna och två på vardera sida om mina ben och två på vardera sida om min mage och rygg. De la sina händer på min kropp, vilket var en väldigt märklig känsla. Tolv händer på kroppen samtidigt - det är ju inte varje dag man har det så.

Men kände jag nåt då? Nja, jag vet inte. Det var såklart avslappnande att ligga så och ha lugnande händer på sig. Händerna vid mitt huvud och ryggen var kokheta, det kändes nästan som om det strömmade värme från dem. Händerna vid fötterna och benen var inte lika varma och mina fötter var nästan kalla. Så det är klart att jag blev väldigt varm i ansiktet, huvudet och ryggen, eftersom händerna där var så varma. Men intressant i sammanhanget kan vara att reikin söker upp delar av kroppen som behöver "hjälp" och jag förstår ju att det är min hjärna och min rygg som är i centrum för mig just nu, så kanske var det därför händerna var så varma just där...? För att det är de delarna hos mig som behöver få hjälp, ernergi, vad det nu kan vara... Ryggen talar ju för sig själv och min hjärna vimlar av tankar, funderingar och oroligheter och dessutom hade jag haft huvudvärk hela dagen. När händerna var vid hakan/kinden kände jag ett tryck över pannan. Det var precis som om det var en tredje hand som höll mig där. Jag har hört att alla tankar samlas just vid pannan, framsidan av huvudet... intressant...?

Efteråt kan man bli frusen. Man ska få massor av energi och lust. Frusen blev jag och resten av kvällen kunde jag släppa jobbiga tankar, jag var lugn och fick lite energi. Imorse kände jag mig dock som vanligt.

Anledningen till att jag fick reiki från sex stycken var för att det var reikiträff hemma hos kvinnan som jag normalt ska göra detta hos - då fick jag en kanonstart på behandlingen. Tolv händer på kroppen i en kvart motsvarar tydligen nio timmars behandling. Imorgon och på torsdag blir det en "vanlig" behandling av en person i en timme. Spännande att se om jag märker något då, för efter första gången är jag inte så imponerad.

Kommentarer
Postat av: Anna

Reiki är helhäftigt, det fungerar och det bästa är att alla kan få det. Jag rekommenderar att du själv går kurs och får initieringarna. Då börjar det verkligen hända saker, både i kroppen och själen!

Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Intressant läsning!

Var du inte det minsta orolig att de, typ, skulle komma på idén att offra dig, eller nå´t, typ?

Försvann huvudvärken?

2007-02-20 @ 19:32:21
Postat av: Linn

Vad spännande! Jag har sett fram emot det här inlägget. Undrar hur det kommer kännas efter ett par gånger.. Jag tänker bara på min NADA-behandling (och öronakupunkturen) vilken skillnad det var från allra första gången tills nu, månader senare.

2007-02-20 @ 20:34:28
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Anna: Jag har inte upplevt det så häftigt hittills, mer än vad jag har läst om det. Vi får se om det blir häftigare...

Niklas: Haha, nää, inte ett dugg orolig. Huvudvärken var borta när jag kom dit.

Linn: Ja, jag får väl se efter imorgon och torsdag om jag känner... nån skillnad, vad man nu ska känna. :)

2007-02-20 @ 21:28:28
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback