Ensam i mörkret

Min kompis (hon som jag överraskade med frukost) kom precis förbi jobbet och gav mig en burk med ett gäng kakor i. Till mig! Jättegulligt. Nu har jag något att smaska på imorgon. Eller kanske muta alla våldsmän där ute på vägen till bussen...? Borlänge är en av Sveriges mest kriminella städer. Jag är en ganska liten människa och förmodligen ett lätt byte. Vägen från min arbetsplats till bussen är sex-sju minuter lång, den är mörk och man passerar två tunnlar där det har skett flera våldtäkter. Jag slutar sent och måste gå ensam i mörkret och tycker inte att det är överdrivet roligt. Ibland är det inte roligt att vara liten och tjej. För några år sedan när jag jobbade på nattöppet café på ett läger en vecka, fick jag sällskap av en Securitasvakt varje gång jag stängde och skulle gå iväg med kassan. Det hade ju varit något att ha en sådan nu med.

Kommentarer
Postat av: Anonym

köp ett spray. det jävligaste av alla sorter. och ha nycklar i ett långt nyckelband att svinga å slå med. sen är det bara att intala sig själv att man alltid kommer vinna. okaj?

//storeklumpen, som tränat kamsport o är snarare två meter än enoenhalv. jag är kanske inte ett lätt byte, men det gäller att inte bli ett heller

Postat av: Therese

Jag gillar inte heller att gå ensam ute sent. Jag är också ganska liten och troligen ett lätt byte.För ganska många år sen brukade jag ha olaglig tårgas i väskan. Nu bruka jag ringa någon och gå och prata i mobilen.Känns lite tryggare och lite mindre ensamt.

2007-01-08 @ 21:28:58
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

punaniii: Jag är helt övertygad om att jag alltid kommer att vinna. ;) Min kompis som kom hit hade ett överfallslarm i handen, det kanske vore något. Det är ju skrämmande i alla fall.

Therese: Ringa någon brukar jag med göra. Vilken värld vi lever i...

2007-01-09 @ 08:28:57
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: jen

Får man inte tag i någon att prata med.. jo, då brukar även jag slänga upp nyckelknippan.. ifallomatt. Sjukt. Att man ska behöva vara rädd.

Trevlig tisdag!

2007-01-09 @ 10:47:40
URL: http://jojsi.blogg.se
Postat av: Therese

Ja jag vet det är helt sjukt att nästan alla tjejer ska behöva känna sig rädda ute när det är mörkt

2007-01-09 @ 14:25:55
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: Camilla

Johanna. Ta hand om dig där ute på vägarna. Lider! Att man knappt ska våga gå utanför dörrarna, så fort de är mörkt. Isch =/ jag ser alltid till att ha mobilen till hand, gärna uppvikt så den lyser, lr lossas prata i telefon. Jag har pratat mååånga gånger, med mig själv.

2007-01-09 @ 19:44:36
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

jen: Helt sjukt, ja. Nyckelknippan sitter numera i ett nyckelband, haha.

Therese: Verkligen...

Camilla: Ja, jag tycker INTE om att jag måste gå den där vägen den tidpunkten.

2007-01-09 @ 21:01:11
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tinatoon

Det finns ett par tjejer på Lugnet som har som UF-företag att föreläsa om våld mot kvinnor, och dom säljer även laglig överfallsspray! Hör av dig om du är intresserad så kan jag hooka er upp. ;)

2007-01-10 @ 14:24:53
URL: http://tinatoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback