Nyhetsrapportering vid årsskifte

Varje år får vi läsa samma sak de sista dagarna i december och de första i januari, nämligen:

• listor från året som gått; på idrottshändelser, katastrofer, stora nyheter, kungliga händelser och politiska händelser
• hur många som dödades i trafiken året som gått
• hur bråkig eller lugn nyårsafton blev
• hur många som blev skadade av smällare och raketer under nyårsnatten
• hur varmt eller kallt det var på nyårsnatten
• om nyårslöften
• vem landets/länets/stadens förstfödde blev

Idag får vi dessutom läsa i
Falu Kuriren att det blev ett nytt sms-rekord i Telias mobilnät. Hela 17 miljoner sms skickades under nyårshelgen, varav 10 miljoner under nyårsnatten. Dessutom blev tydligen mms-vykort en succé under 2006. Det ni. Är det alltid nyhetstorka under årsskiftet, eller? Det är ungefär som på sommaren då man i tidningarna får läsa om bortsprungna katter och om pensionärsträffar. Mycket intressant för omvärlden, verkligen.


Kommentarer
Postat av: Magdalena

Jag ser inte dessa nyheter som ngt annat än positivt. Vad skönt att det för en gångs skull inte är våldtäkter, krig och svält som upptar spaltmeter efter spaltmeter.

2007-01-02 @ 20:19:05
Postat av: Ida

haha, intressant att jag tänkte typ samma tanke om nyårsafton och nyhetsspridning.. Tänk att alla nyåraftnar OCH valborgsmässoaftor är SÅ STÖKIGA.. Gud alltså. Jaja, vi vet lixom.. Menmen, det kanske hör till?

Postat av: barajagjohanna

Magdalena: Pja, jag håller inte riktigt med, tycker att det finns mycket annat vettigt att ta upp. Hur intressant för omvärlden är det vilken bäbis som är förstfödd i Dalarnas eller Skånes län? Jag tycker åtminstone det är ganska ointressant. Och det allra tråkigaste är att man VET vad de kommer att skriva om.

Ida: Jo, precis, vi vet. Klart jag förstår att man som vanligt rapporterar om misshandel och blablabla, men alltså... äh. Det är mest allt om "2006 blev blablablabla, året med klimatförändringssnack, färre dödsolyckor i trafiken". Visst, kul att färre dog, absolut. Men jag menar. Ett år är bara... en 12-månadersperiod. Det är det jag menar.

2007-01-03 @ 00:27:19
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback