Hejdå, Försäkringskassan!

Jag som har varit så glad över hur bra det faktiskt har fungerat med Försäkringskassan... Ha! Idag kom bakslaget. Eller ja, det kunde ha varit värre. Men jag som hade tänkt lite och kommit fram till att inte friskförklara mig än på någon månad, gör det ändå. Från och med måndag är jag tillbaka på min ordinarie arbetstid. Hejdå, Försäkringskassan!

Kommentarer
Postat av: Cicci

Vad säger de?? De är ju helt galna, de är bäst på att göra fel!

Postat av: Veronika

Oj, vad hände? Blev det problem med resan?

2007-07-12 @ 12:29:36
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: barajagjohanna

Cicci: Rent teoretiskt är det jag som har gjort fel, men praktiskt sett är det dem som gjort fel... De ringde mig idag och sa att jag jobbar för mycket, nämligen 20 timmar i veckan. Och jag får sjukpenning för halvtids sjukskrivning. 20 timmar i veckan är hälften av 40 som är en heltid, 20 timmar är alltså halvtid. Jag har sagt att jag jobbar halvtid, eftersom jag faktiskt gör det. Men då jag har en 75%-tjänst i botten, så blir min arbetstid 30 timmar i veckan och de menar då att jag bara får jobba 15 timmar då det är halvtid av 75%. Därav tror de väl att jag försköt lura dem eller nåt genom att säga att jag jobbar mindre än jag gör.
Självklart är det inte så. Jag har sagt att jag jobbar halvtid eftersom jag gör det. Halvtid är en halv heltid, tycker jag. Min arbetsgivare fattade inte heller nånting.


Veronika: Nä, men det hade det säkert blivit. En eventuell resa hade jag ärligt talat inte ens tänkt att tala om för dem då det handlar om 3-4 dagar.

2007-07-12 @ 13:18:34
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Pumita

Jag måste säga att du har en konstig arbetsgivare som inte fattade det. Jag som "är i branschen" tycker att det är självklart att man räknar på din 75%-tjänst. Att du själv inte förstod är inte så konstigt, men din arbetsgivare borde ha gjort det. Hursomhelst, skönt att du är på banan igen. :)

2007-07-12 @ 19:46:17
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Pumita: Precis så sa min mamma också... Well, jo, det är skönt att vara på banan, även om det är omkring fem veckor kvar innan jag får börja vara med som vanligt. Men fem veckor är ju ingenting.

2007-07-12 @ 20:56:02
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Ja det var dåligt av såväl din arbetsgivare som försäkringskassan att de inte kunde vara lite tydligare från början. Vad händer nu? Måste du betala tillbaka pengar?

2007-07-12 @ 23:08:54
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci: Nej, jag tror inte det. De har inte varit så snabba med att behandla mina handlingar om att jag gått upp i tid, så de har inte hunnit betala ut så mycket till mig än.

2007-07-12 @ 23:45:14
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback