Lägg ner hela Linda Skugge

Linda Skugge undrar varför ungdomar har konstnärsdrömmar. I sin senaste krönika hånar hon ungdomar med drömmar om framtiden. Hon undrar vad det är som lockar med att bli egenföretagare, fotograf, journalist, modell, regissör och så vidare.

    "Just fotograf tycker jag verkar vara ett riktigt hemskt yrke. Inga fasta uppdrag, ständig jobbstress, jobba långa timmar och underliga tider, behöva bära tunga saker och kunna en massa teknik och dessutom behöva kräla nere på knä och frysa häcken av sig för att få till bra bilder."
Men vad fröken Skugge kanske inte har funderat på är att man faktiskt TRIVS om man jobbar med något som man brinner för. Om man älskar att fotografera, så krälar man inte på knä och fryser häcken av sig. Man älskar det man gör och man ligger gärna på marken bara för att få en bra vinkel och att man fryser hinner man förmodligen inte ens reflektera över.

    "Och regissör? Är det verkligen så genomtänkt? Ni kommer liksom inte att få en spänn för era filmer."
Skugge skriver att ungdomarna kommer att bli bittra och ruttna bort under sina manus och hon avslutar sin krönika med att skriva att hon tycker att alla vuxna borde berätta sanningen för ungdomarna, så att de ska få en rimlig bild av verkligheten. Jag blir förbannad när jag läser det här, för Skugge hånar hela ungdomen, hon verkar mena att det är lika bra att ge upp. Hon verkar inte ha reflekterat en sekund över vikten av att ha drömmar. Det är ju vuxna puckon som Linda Skugge som trycker ner ungdomen och får en att tappa tron och lusten och tycka att allt ändå skiter sig. Fram med fler ungdomar (och vuxna!) som vågar ha drömmar och våga tro på en framtid.

Linda Skugge har slutat blogga på grund av alla hatmail hon får. Ärligt talat tycker jag att Expressen ska lägga ner hennes krönikor också, där hon alltför ofta smutskastar ungdomar och skriver ren skit. Hon vad bra en gång i tiden. Jag undrar vad som hände, vad som fick henne att förfalla, tappa tron och kämparglöden och bli så förbannat bitter. Och allvarligt: kan Linda Skugge få sina texter publicerade i stora medier, så kan vem som helst, för vi (!) är många som skriver långa vägar bättre än henne. Så fortsätt drömma!

Kommentarer
Postat av: Tokyo-Linda

För jämnan känns det som om Linda Skugges hela verksamma skrivande går ut på att provocera genom att håna ditten och datten. Jag förstår inte riktigt hur hon orkar ha den attityden - för det är väl inte så att hon -verkligen- menar det hon skriver? -Så- desillusionerad kan hon väl ändå inte vara...?

Postat av: moni

vad som hände med henne? hon gick i genom en utveckling - från ungdom med drömmar till (bitter?) vuxen. ;)

2007-05-21 @ 17:06:54
URL: http://moni.blogg.se
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Varsågod, en länk! He he!
För övrigt verkar inte min förra kommentar ha registrerats... Nåväl, den bestod i att jag berömde fotot på efterrätten.

2007-05-21 @ 17:30:34
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Glömde länken - här är den: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1073781,00.html

2007-05-21 @ 17:31:38
Postat av: Jeanette

Haha! Ja hon är för rolig...tala om att kasta sten i glashus, krönikör och författare (?? - hon har ju gett ut böcker..) hör inte till konstnärsjobb då..?

2007-05-21 @ 18:07:26
Postat av: barajagjohanna

Tokyo-Linda: Ja, det känns så, men jag förstår inte vad hon får ut av det. Jag tror säkert att hon menar det hon skriver, men att hon förstorar allt så fasligt för att folk ska bli förbannade. Hon lyckas ju, men vafaan... jag tycker att hon ska lägga ner.
moni: Förmodligen! Men man ska inte vara bitter bara för att ens drömmar inte slår in. Men man jan ju tycka att hon borde vara nöjd med den framgång hon har haft.
Niklas: Det där har jag redan sett, vilken tur att jag nästan aldrig dricker läsk då. ;) (Och du, din kommentar om efterrätten registrerades.)
Jeanette: Ja, hon är väl både journalist, krönikör och författare vad jag vet. Om hon tycker att sitt eget jobb är så trist, kanske hon borde tänka på att skaffa ett annat. Hon skriver också "Vad är det som verkar så härligt med till exempel mitt jobb? Varje vecka får jag mejl från er där ni undrar hur man blir krönikör. Tycker ni att det verkar glamouröst? Är det glamouröst att stå bredvid Kristin Kaspersen och hennes barn vid ett buffébord? Eller att få gå på Gröna Lund samtidigt som Carola och Amadeus? Jag kan lova er att det är roligare att gå på Gröna Lund som vanligt folk i stället för att gå dit för att flasha upp sina barn i tidningen." (Jag vet inte varifrån hon tror att alla ungdomar som vill bli krönikörer tycker att det verkar just GLAMOURÖST.)

2007-05-21 @ 18:37:17
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Och ni får ursäkta att mina svar för tillfället blir så ihopskrivna, men varje gång jag postar ett inlägg måste det verifieras och då sätts alla stycken ihop...

2007-05-21 @ 18:38:02
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jerry

Jag tycker det är hög tid att Expressen anställer en krönikör som har något vettigt att säga. Skugge håller inte klassen längre som välbetald skitsnackare. Det verkar som om fler och fler börjar tröttna på hennes drapor...

2007-05-21 @ 20:17:03
URL: http://jerbaz.blogspot.com/
Postat av: Carin

Drömmar är det viktigaste här i livet! Och att troooo, på vad det vara månde. Jag får ofta höra att jag är naiv, men hellre naiv, sökandes efter lyckan övertygad om att den finns, att jag kan, att världen och mänskligheten kan, än att lägga sig ned och invänta döden. Om saker och ting ändå ska gå åt helvete (vilket jag inte tror att de gör) kan vi ju i vilket fall som helst försöka njuta på vägen dit :)

2007-05-21 @ 20:52:24
URL: http://vilseitapaslandet.blogspot.com/
Postat av: Linn

Vad f-n håller hon på med?! Så ARG jag blir! Grrrr. K O K A R, bokstavligt talat. Det är ett HÅN, inget snack mot saken. Ett hån mot MIG och nog så många andra med.

2007-05-21 @ 20:57:03
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Jerry: Du tog orden ur munnen på mig.
Carin: Du tog också orden ur munnen på mig.
Linn Du med.

2007-05-21 @ 21:48:33
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Pappa

Bra! Den här typen av reaktioner är mycket hälsosamma! Att ifrågasätta ungdomens drömmar är bara så fel. Tvärtom så ska de nya unga drömmarna uppmuntras. Det finns många exempel på drömmar och visioner som har realiserats till framgångar. Detta underlättas när fäktandet med pennan övergår till ett konkret agerande.
Bara fortsätt med att protestera mot uppgivenheten hälsar din stolta pappa!

2007-05-22 @ 00:33:50
Postat av: monster beats heartbeats

Just fotograf tycker jag verkar vara ett riktigt hemskt yrke. Inga fasta uppdrag, ständig http://www.ukbeatsbydresale.com/Purple-Beats-By-Dre-On-Ear-Headphones-with-ControlTalk-p-31.html

http://www.ukbeatsbydresale.com/Yellow-And-Purple-Beats-By-Dre-Kobe-Bryant-On-Ear-Headphones-p-48.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback