Datorn, jag behöver dig ju!

Åh. Suck. Jag är så klantig.

Nyss fick jag en plötslig lust att fortsätta på en uppgift i skolan och skulle öppna ett dokument jag sparat. Jag såg redan på ikonerna att det inte såg ut som det skulle. Mina misstankar bekräftades när jag dubbelklickade på Worddokumentet: jag har inte kvar Microsoft Word i min dator.

Min dator har länge varnat om att den håller på att bli full på både (C:) och (D:), så jag har diskrensat och jag har raderat. Gång på gång. Hur länge som helst. Hur många gånger som helst. Senast igår. Allt som jag möjligt kan radera utan att det orsakar några hinder för mitt datoranvändare, verkade vara borta nu.

Uppenbarligen tog jag bort lite för mycket.

Det måste ha varit igår när jag tog bort program som inte används på flera år. Det måste varit då jag råkat raderat Word. Word måste ha ingått någonstans. Varför varnade inte datorn mig? Jag kan inte leva utan Word! Nu kommer jag inte åt ett enda dokument, vilket är en smärre katastrof med tanke på att jag trots allt går en skrivarkurs och lever i Word. Ännu värre är det att jag inte kan öppna något nytt Worddokument och alltså inte skriva något nytt, vilket är en stor katastrof för min lektion nästa vecka.

Det är under väldigt lång tid nu som jag har vetat att jag borde lämna in datorn. Mest med tanke på att den är full och extremt långsam, men också för att den har lite småvirus jämt och ständigt, trots virusprogram. Word kanske jag kan försöka hämta hem (om det får plats på datorn...), men det var dess försvinnande som nu fick mig att fatta. Fatta att det faktiskt är hög tid att låta någon datorkunnig (pappas kompis) få låna min dator i några dagar och fixa allt innan det blir ännu värre.

Problemet: jag har inte tid att vara utan dator. Det är jobbigt att leva utan dator i normala fall, jag är ju beroende av den i allmänhet. Men nu pluggar jag och är beroende av datorn på allvar. Å andra sidan pluggar jag troligen ännu mer nästa termin och kommer vara ännu mer beroende... herregud...

Kommentarer
Postat av: lego

wordpad funkar nästan lika bra förutom rättstavningsprogram men det klarar du dej bra utan tror jag :P wordpad har du troligen inte tagit bort i alla fall :P

Postat av: barajagjohanna

lego: Wordpad funkar ju att skriva i. Men sidhuvud och sidfot finns inte, det är dumt. Okej, det kan jag fixa ändå. Det jobbigaste är att jag inte kommer åt mina tidigare dokument... :(

2007-11-29 @ 23:14:05
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linn

Aj, aj, aj.. Min dator påminner mig hela tiden om att jag har för lite diskutrymme kvar. Kanske dags att göra något åt saken innan jag råkar göra något liknande som du och hamna i samma sits. Förstår dig, det finns INTE tid över till sådant. Hoppas det löser sig. Har ni ingen Mulle-Meck-dator-snubbe i närheten som kan lösa det kvickt och lätt? Lille-/storebror, kanske?

2007-11-30 @ 10:31:07
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: lego

du kan ju alltid skicka dina dokument till en kompis som har word och be den kopiera och klistra in texten i ett vanligt .txt-dokument och skicka tillbaka, krångligt? ja, men kan ju vara vettigt om man inte har tid eller råd att fixa datorn! :P

2007-11-30 @ 11:57:41
URL: http://blog.jorego.com
Postat av: barajagjohanna

Linn: Extern hårddisk borde jag skaffa mig när datorn är fixad. Alla bilder tar ju orimligt mycket plats. Min storebror kan inget om datorer. Min lillebror kan en del om datorer, men inte så pass att han kan fixa datorn, tror jag. Men vi känner en karl som brukar få fixa familjens datorer och dess tillbehör. :)

lego: Får väl helt enkelt skriva mina nya texter i Wordpad här och maila mig själv, skriva ut i Word hos mina föräldrar. Lite krångligare bara, men men. Tack för att nån tänker åt min hjärna som bara ser katastrofen, haha.

2007-11-30 @ 12:59:00
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Krokofanten

Jag har bara en liten fråga... Varför måste det vara en karl som skall fixa datorn? Har du ingen CD med Office på? När man köper ett datorpaket (OS, Office redan på plats) så får man nödvändigtvis inte det men det borde finnas någon i din närhet som har... Jag en fransk version annars... :o)

2007-12-01 @ 12:03:09
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Krokofanten: Det behöver definitivt INTE vara en karl som ska fixa datorn, men jag känner en människa som brukar göra det och han råkar vara man. Jag har ingen CD, datorn är ärvd/lånad... Bror min har nog något, men det är struntsamma, måste lämna ifrån mig datorn i vilket fall som helst med tanke på virus och minne.

2007-12-01 @ 12:36:39
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Ida

Hahaha! Nu vet du hur det känns.. :P Liiite värre att ta bort word än adobe dock som du tyckte jag var superklantig på, hmm! Hehe, din stackare..

2007-12-01 @ 18:34:58
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Ida: Hrmmm... jag minns varken något om Adobe eller att jag tyckt du varit superklantig. :/

2007-12-01 @ 19:14:15
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Sofia

Openoffice är ett jättebra program som är gratis och som kan öppna word-dokument och även spara i wordformat :) Det gâr att ladda ner frân openoffice.org. Jag vet inte hur mycket plats det tar men eftersom Word är ett hiskligt stort program borde det vara svârt att ta upp mer diskutrymme än det. För framtiden hâller jag med om att en extern hârddisk är bra, kan förlänga livslängden pâ datorn flera âr och glöm inte att spara dina viktigaste dokument pâ bâda hârddiskarna, förr eller senare kraschar den ena eller andra.

2007-12-03 @ 12:53:31
URL: http://frankrikeliv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback