Det här med framtid

Svårt.

Slängde just iväg min anmälan till vårens utbildningar. Förutom det jag hade tänkt kanske en distanskurs på halvfart i journalistik skulle passa sig? Det funkar ju med vad jag än bestämmer mig för att göra. En anmälan gick ju att slänga iväg i alla fall, sen får vi se vad som händer.

Det är svårt.

Den lilla tanken om vad jag borde göra i vår för att stärka mina chanser till att eventuellt komma in på det enda program jag kan tänka mig att gå, den tanken är inte helt okomplicerad. Mest för att det kanske ändå inte räcker till, men att både missa hockeyn (den viktigaste delen av säsongen) och att inte få träffa lillplutten på ett tag känns riktigt jobbigt. Det går inte att komma ifrån. Tänk att missa kvalserien och Leksand går upp. Herregud. Jag vet att det inte ska styra valet, men det är jobbigt på riktigt.

Svååårt.

Kommentarer
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Jamen, det kan väl knappast vara svårt?

Det gör visserligen ont när knoppar brister... - men resultatet blir ju en blomma med bladskrud!

Alltså: antingen struntar du i allt annat än hockeyn - och förblir en outslagen blomknopp för resten av ditt liv - eller så prövar du vingarna och lyser likt en innerligt livsbejakande ros.

2007-10-15 @ 21:35:21
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

För att ytterligare spä på min mening: Hockeyn är jorden (smutsen och leran) som till slut kommer att tvinga en kvartvingad blomknopp till föruttnelse, eftersom blomman aldrig tillåts skjuta i höjden.

2007-10-15 @ 21:40:35
Postat av: Minna

Ja, eller hur. Tur att de gav oss en extra dag att skicka in anmälan... Ska kanske ta o ta tag (sjuk kombination) i det där nu ikväll. Eller inte...

Måste bara älska ditt block, eller skrivbok, med ugglorna :D

Postat av: carro

förstår att d e jobbigt men måste ändå säga att det är ju lite skönt att höra du som verkar vara så perfekt annars... :P

2007-10-15 @ 22:35:44
Postat av: barajagjohanna

Niklas: Först tänkte jag nästan hylla dig för att det du sa var så fint. Men efter din andra kommentar är jag beredd att ta tillbaka det. Jag vet att det bästa ÄR att pröva vingarna. (Men gör jag det, är det ju inte så att jag glömmer hockeyn, sorry.)

Minna: Det är två dagar extra nu. Ja, jag gillar också mitt kollegieblock med ugglor!

Carro: Haha, WHAT?!

2007-10-15 @ 23:53:54
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Du vet ju inte om det räcker till innan du har gjort ett försök. Jag tycker absolut du ska försöka stärka dina chanser till att eventuellt komma in på det enda program du kan tänka mig att gå. Jag är ju inte så sportintresserad men jag tycker inte du ska tänka på det där med hockeyn. Hockey går ju att följa även om man inte är på plats och du kan åka hem och gå på matcher. Förstår att det inte är samma sak som att se varje match på plats men det borde väl ändå inte vara ett hinder för en utbildning. Programmet är väl på något år och sen kan du ju vara tillbaka och resten av livet följa varje Leksandsmatch. Distanskurs är ju inte så dumt heller om man inte vill flytta fast det kräver en del självdisciplin. Lycka till iallafall och hoppas du kommer in där du vill

2007-10-16 @ 09:55:44
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Cliff Hanger

Själv har jag just klantat bort en distanskurs (den startade 1 oktober och jag har inte börjat med den, antar att det är för sent nu) för att jag inte var motiverad nog att vika min fritid till den... och då var ändå en av de första uppgifterna "Skaffa en blogg"... jag är nog lite konstig...):-/

2007-10-16 @ 10:04:55
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Det jag funderar på som eventuellt skulle stärka mina chanser handlar inte om någon utbildning. Det handlar inte ens om att vara i Sverige, utan helt enkelt att läsa engelska i England och därmed kanske ha lättare att höja mig på högskoleprovet, och kanske också kunna läsa upp engelskabetygen. Så att åka hem för att gå på matcher är omöjligt. Men det här är alltså bara en idé, som jag inte riktigt vet hur jag ska göra med. Distanskursen är bara en rolig bisak.

Cliff Hanger: Ja, "skaffa en blogg" lär ju varit svårt för dig. ;) Ja, det gäller ju att vara motiverad om man ska läsa på distans.

2007-10-16 @ 10:27:40
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linn

Johanna, finns det inte annat du kan göra för att stärka dina chanser att komma in på just det journalistprogrammet du vill ANNAT än att åka till England och läsa engelska där? CAE/CPE-kurser är av störst nytta i just England, eller du hade tänkt läsa en vanlig engelskkurs? Om du tänker på högskoleprovet och engelskadelen där så kan jag säga dig att i alla fall jag inte har gjort någon märkbar förbättring just inom engelskan där. Haha. Hur mycket mer jag än förstår så tycks frågorna vara lika idiotiskt svåra att svara rätt på, oavsett om det är eng- eller sv-delen.
Om du nu läst kreativt skrivande denna terminen och läser något annat, t.ex. distanskursen du nämner, till våren, tror du inte det är av större "intresse" eftersom du visar att du redan förbereder dig inför det du VILL läsa, på sätt och vis?
Just brainstorming.. :)

2007-10-16 @ 10:47:36
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Jag instämmer med Therese!

2007-10-16 @ 10:57:05
Postat av: barajagjohanna

Linn: Vad jag läser eller inte läser har ingen som helst betydelse för mina chanser att komma in på journalistprogrammet. Det handlar bara om betyg och högskoleprovsresultat, som i princip överallt annars på de svenska universiteten. Och distanskursen är liksom inget... avgörande, det är bara halvtid en termin, så den läser jag i så fall bara för att det är roligt. Jag hade tänkt en vanlig engelskakurs, eftersom jag vill bli bättre på engelska.

Niklas: Oväntat!

2007-10-16 @ 11:08:29
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tolken

Jag instämmer med Niklas och Thérèse, och visst älskade du att vara i Paris och där kunde du inte heller följa hockeyn. Jag tycker du ska sticka iväg om du har möjlighet. Och jag tycker verkligen du ska bli journalist! Men egentligen kom jag bara hit för att påminna om att nu är det dags för månadens inlägg igen! 20 oktober!

2007-10-16 @ 12:07:35
URL: http://www.parisbarnenisverige.blogs.se
Postat av: barajagjohanna

tolken: Jag vet, jag kunde inte följa hockeyn i Paris heller, det var riktigt jobbigt, men jag fick ständiga rapporter hemifrån - och ja, det är klart det var värt det... Visst tusan! Jag åker till London imorgon och är inte hemma i lägenheten igen förrän på söndag, så jag kommer nog inte kunna vara med... attans.

2007-10-16 @ 12:33:56
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Du kanske kan läsa en sommarkurs i England. Då missar du ingen hockey. Annars kan du kanske bättra på din engelska hemma i Sverige på något sätt. Hopas det du väljer känns bra och rätt till slut.

2007-10-16 @ 12:49:41
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Då hinner jag varken skriva högskoleprov eller läsa upp betyg, så det går tyvärr inte. Men tack. :)

2007-10-16 @ 14:59:37
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback