Bästa avslutet

image1055Vad säger man? Jo, man säger att det här gick ju precis som det skulle! Förutom den lilla detaljen att vi inte gick upp i år heller. Men ja, idag känns det som en detalj. Idag spelade vi, precis som den här matchen förra året, med vetskap om att vi inte kommer att gå upp men att vi kan avgöra i de andra matcherna. Och än en gång, det gick precis som det skulle. Nämligen:

1. Vi vann. 5-4 efter förlängning.

2. Favorit i repris. Leksand-Malmö i sista matchen, precis som förra året, och vi hänvisade Malmö till allsvenskan. IGEN!

3. Rögle vann över Mora. Det vill säga: Rögle gick upp till elitserien (grattis, grattis) och Mora åkte ner till allsvenskan. Ha!

Dessutom fick Bellemare pris för säsongens lirare, han gjorde mål och Belfour fick göra en snygg assist. Kul. Matchens lirare, däremot, det priset gick till Emil Nilsén! Grattis, mannen, det är du värd.

När vår match var slut sattes radiosporten igång i arenan och ungefär alla stannade kvar och lyssnade på matchen mellan Rögle och Mora som då stod 2-1. Det jublades något enormt bland Leksandspubliken när Rögle gjorde 3-1. Malmöfansen, som var toknervösa eftersom deras chans till elitserieplats stod på spel i den matchen, blev först enormt glada när Mora gjorde mål och det stod 3-2, för att sedan bli förkrossade när det visade sig vara en sekund kvar av matchen och Rögle stod som segrare.

image1056En man bakom mig ikväll var mycket upprörd över att Superstars (och den största delen av sittplats, vilket han inte verkar ha uppmärksammat) applåderade när vi fick besked om att Rögle gjort mål. Han sa att Superstars inte har någon aaaning om vad Mora har gjort för hockeyn! Och efter att ha läst föregående mening ser nog de flesta ut som fågelholkar. Jag är så trött på allt tjat om att Dalarna behöver ett elitserielag i hockey och att det då skulle vara en anledning till att heja kvar Mora! För det första handlar det om kärleken till sitt lag. Det handlar om rivalitet. Herregud, det är så fånigt att ens behöva säga vad det handlar om. Hejar AIK, Djurgården och Hammarby fram varandra bara för att alla är från Stockholm? Nä. Säsongen som varit har vi precis haft ett lag i elitserien och ett i allsvenskan. Vilket lag har dragit mest folk? "Allsvenska" Leksand är överlägset. Mora kommer aldrig, på något plan, kunna mäta sig med Leksand och det säger jag inte för att jag är Leksing eller för att jag inte gillar Mora. Det bara är så.

(Att Brynäs vann över Västerås med 7-0 blev bara en parentes.) Rögle och Brynäs är i elitserien. Malmö kommer att drömma mardrömmar om Leksand. Och Mora är förpassade till allsvenskan igen. Precis som det ska vara.

Säsongen är över. Vi ses i höst, A2.


Kommentarer
Postat av: Therese

Det här är absolut inte tänkt som en spydig kommentar utan bara en fråga från mig som är nästan totalt ointresserad av sport. Är det inte bättre att Leksand spelar i allsvenskan och är bland dom bästa lagen än att dom ligger runt bottenstrecket i elitserien. Fick förresten ditt meddelande på facebook.

Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Therese - vilken kanonkommentar!!!

Och Johanna: Mitt lag spelar i elitserien! Inte ditt!

2008-04-11 @ 08:57:38
Postat av: barajagjohanna

Therese: Det kan man ju tycka, och visst är det roligt när det är vinst på vinst på vinst och man är överlägsen i tabellen. Samtidigt är det inte roligt att möta skitlag som Nybro och Oskarshamn där det inte blir något bra spel alls. Jag vill att Leksand ska vara i elitserien med ett bra lag och stanna där, precis som det var förr.

Niklas: Grattis!

2008-04-11 @ 11:40:45
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Minna

Tack, tack :) (för Rögle, var det) Jag är förvisso skåning, men som äkta Helsingborgare hatar jag Malmö, så jag hade nog hoppats på ditt lag ändå. Bara för att.

2008-04-11 @ 14:39:50
URL: http://www.minbinwinkin.com
Postat av: barajagjohanna

Minna: Jag tycker faktiskt det är jättekul att Rögle har gått upp. Ditt hat till Malmö delar jag (även om hat är lite för starkt, men ja...).

2008-04-11 @ 15:14:31
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback