Ändå längtar jag lite efter lediga (?) juldagar


Det verkar som att alla jag umgås med här verkligen älskar julen. Jag bara väntar på att jag ska bli påverkad av dem. Men jag kan inte komma ifrån det där med att jag känner mig så fasligt bortskämd när det är jul... Min enda adventsljusstake plockades fram i går. Nu står den i köksfönstret och drar ström, och jag känner att den inte riktigt hör hemma där. Det här med julen... jag vet inte jag.

Kommentarer
Postat av: Annika



Alla älskar inte julen. Jag avskyr allt som har med jul att göra. Så pass mycket att jag och en kompis som inte heller uppskattar julfirandet spenderade en julafton med att tvätta hela dagen (väldigt lätt att få tvättid på julafton) och såg på film och åt popcorn. En av de trevligaste julaftnar jag haft =) Nej, en kommersiell skräpdag är det som får ensamma att känna sig ännu mer ensamma baserat på en religion som knappt någon tror på längre. Vi kunde lika gärna fira ramadan. Så plocka bort adventsljusstaken och känn dig inte dum för att du inte luras av julhysterin.

Postat av: barajagjohanna

Annika: Det mysiga med december är glögg och gott fika i form av typ... bakverk med saffran i. :) Jag är blödig och tycker om julsånger så pass att jag gärna både skrålar i duschen och plinkar halvfalskt på pianot. Dessutom spenderar jag gärna julafton med min familj och bara tar det lugnt och äter god mat. MEN (!) däremot tycker jag att man kan skita i alla onödiga stressmoment som folk känner MÅSTE finnas med. Mat och godis till exempel. Det behöver inte vara i överflöd. Jag brukar propsa för att mamma inte ska stå och göra för mycket julgodis som ändå ingen äter upp - det blir bara stress! Hellre att vi bakar en god kaka än står och gör sliskig knäck och ischoklad för att man SKA göra det. Julklapparna kan jag också strunta i. Jag köper gärna något kul till någon om jag hittar något, men inte för att jag ska köpa. Köpa för köpandets skull är det jag ogillar - särskilt när man har dåligt med pengar blir det inte samma grej. Jag är hellre utan julklappar än får onödiga saker. (Okej, i år behöver jag lite grejer.) Ett år struntade min familj i att köpa julklappar till varandra. Jag trodde först att det kunde bli tråkigt, men det var verkligen enormt skönt!

2008-12-02 @ 17:38:38
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Jonna

ja, serien sjukhuset. :) haha.

2008-12-02 @ 17:45:25
URL: http://jcb.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ja! Jag är med er tjejer! Jag äger inte ens ett enda julpynt, men det går så bra ändå :)

Min bästa julafton: För några år sen när min morfar fortfarande levde hade han problem med hjärtat titt som tätt. Hela julaftonsdagen satt vi i hans säng på sjukhuset, jag och syskonen, mamma, pappa och mormor. Vi åt pepparkakor tror jag, kramades och skrattade massor. Vi kom hem sent på kvällen och hade julklappsutdelning med några få julklappar och inspelade Kalle Anka på tv i bakgrunden. Det är min mest äkta och kärleksfulla julafton, och det är väl egentligen DET julen handlar om? Kram och puss på er båda!

2008-12-02 @ 17:47:29
URL: http://johannavillskriva.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Jonna: Jag tänkte väl det. :)



Johanna: Lite julpynt äger jag efter några år, men det enda jag tog med mig till Sundsvall var EN adventsljusstake. Resten (glitter, julkulor, ljusslinga till julgran och en till adventssljusstake) ligger i mitt förråd i Falun. Förra året hade jag en Leksandsgran. Det var grymt. :) Och mest en plojgrej, för jag hade den i TVÅ månader. Kram och puss tillbaka :)

2008-12-02 @ 17:59:15
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Therese

Jag tycker också det är mysigt med jul särskilt sen jag fick barn. Har inte överdrivet mycket julpynt. Ingen ljusstake i fönstret men barnen har stjärnor i sina rum , vi har en adventsjusstake med fyra ljus vi tänder på söndagar och granen ligger i källaren men ska få komma fram och kläs av barnen. Det är mysigt med fika , glögg, baka och göra pepparkakshus MEN det är för många mycket måsten och krav på julklappsköp som kan knäcka ekonomin för den som har dålig ekonomi. Julen är också så extremt familjecentrerad så för den som inte har någon familj eller inte har kontakt med familjen måste det kännas väldigt ensamt oavsett om man annars har mycket vänner och ett socialt liv. Vi umgås ju så uteslutande med familjen och släktingar just kring julafton så man bjuder knappast hem en ensam kompis till sina föräldrars och syskons julfirande. Så jag kan förstå att man kan uppleva julen som väldigt jobbig dels ekonomiskt , dels alla måsten och dels ensamheten. Själv struntar jag i mycket måsten , köper mest julklappar till barnen och har familj och släkt jag umgås mycket med så jag gillar julen samtidigt som jag också kan känna att det är skönt när julhelgen är över och allt återgår till det normala igen. Men jag kan verkligen förstå att det finns människor som hatar julen. Ursäkta en lång kommentar men kunde inte låta bli...

2008-12-03 @ 02:12:19
URL: http://iutlandet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback