Bloggfavoriter

Det var ett tag sedan jag fick utmaningen från Lisa, en utmaning som går ut på att lista mina bloggfavoriter. Det krävde en del tankeverksamhet för att verkligen tipsa om de bästa jag vet. Men nu är jag färdig.

Citronmuffin

Ocensurerat. Personligt och opersonligt. Rått. Målande och gestaltande. Snygga foton. Det är några av anledningarna till att jag läser Citronmuffin, eller Sandra Hansson som hon heter. Det finns många människor som verkligen inte tycker om Sandra, och det finns många som älskar henne. Det handlar troligen om hennes språk - Sandra skriver sådana meningar som vi andra inte skulle skriva på en blogg där vårt för- och efternamn är tydligt. Sandra lämnar ut sig själv oerhört mycket, vilket faktiskt ofta är direkt provocerande. Men det är det som samtidigt också är så förbaskat skönt - hon bjuder på sig själv och skiter i vad andra tycker. Och hon säger det. Hon fattar inte varför vi läser hennes skit. Jag fattar - det är hennes språk, hennes rättframhet, hennes snygga bilder och hennes sätt att få något ointressant att bli så förbaskat innehållsrikt.

Efter Citronmuffin är det väldigt svårt att välja ut några favoriter. Jag följer så många. Men för att ta några:

The Jonas Daily
Inläggen på den här bloggen är väldigt korta. Ibland humoristiska. Ofta med en oerhört smart grundtanke (med i mitt tycke bra åsikter givetvis), vilket tillsammans med humorn gör det så... bra!

Vad är grejen?
Vad är grejen med pokande? "Vad är grejen med pokandet på facebook? Man kan peta till nån. Virtuellt. Inte så att det känns som ett pet, utan det bara står du har blivit tillpetad. Jaha. nu då? Två alternativ: 1. Ignorera. 2. Peta tillbaks. Det är vad jag kallar Internet 3.0!"
Vad är grejen med ordvitsande? Vad är grejen med fransk balkong? Vad är grejen med hockeypolo? Vad är grejen med kinarestaurangsallad? Vad är grejen med frisörsalongnamn? Vill ni veta vad grejen är, och det tror jag att ni vill, så kika in på den här sköna bloggen.

Jag kan inte sluta skriva
Ivana var den bloggaren som från början provocerade mig så mycket att jag höll på att slita mitt hår. Provocerandet kom från att hon kallade sig anti-feminist. Men jag har lärt mig henne, tror jag, och uppskattar hennes attityd. Hon är rak, ärlig, provocerande och så jävla skön.

Nytt under solen
Den här bloggen skrivs av Anna som bor i Malaga, Spanien, tillsammans med sin spanska man och deras son. Anna har bott i Spanien längre än vad hon har bott i Sverige. Hon berättar om att vara svensk i en spansk vardag, men också om att känna sig spansk när hon kommer till Sverige. Det är spännande att få läsa om Sverige ur spanska ögon. Detta var en av alla bloggar med svenskar i utlandet som jag började läsa för längesedan - och ungefär den enda sådan jag fortfarande läser där bloggaren är kvar utomlands.

Och bara för att jag måste nämna några fler: Betraktelser från omvärlden är skriven av en bloggkompis som har bott i Madrid, punaniii är min egen molgan, Tankar om stort och smått är kul, Barcelona-Stockholm är en blogg om en svensk familj i Barcelona och Camilla Läckberg vet vi ju vem det är.

Kommentarer
Postat av: Therese

Tack , kul att bli omnämnd bland dina bloggfavoriter. Känns mycket smickrande. Kramar

2008-01-26 @ 16:45:09
Postat av: Cliff Hanger

Ah, man får tacka för omnämnadet. :-)

Postat av: Cliff rättar sig själv

omnämnandet...

2008-01-27 @ 13:27:35
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: Emanuel

Tackar. fint beskrivet var det också! :)

2008-01-27 @ 20:21:45
URL: http://www.vadargrejen.se
Postat av: Anna Malaga

Vad kul - tack! Jasâ, jag är den enda som hänger kvar, hehe... och tack för bloggtips!

2008-01-27 @ 21:29:58
URL: http://nyttundersolen.blogspot.com
Postat av: Jonas

Tack. Du är inte så pjåkig du heller.

2008-01-29 @ 18:16:32
URL: http://www.artopod.se/jonas/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback