Jag hatar högskoleprovet

Jag ska skriva mitt tredje högskoleprov den 5 april. Jag ser inte direkt fram emot det. Mitt första högskoleprov skrev jag för skoj skull - för att kolla vad det var för prov egentligen. Jag hade inga som helst förväntningar och blev glad över mitt resultat (som för de flesta inte skulle vara så glädjande, kanske?) och tyckte dessutom att det var en rolig lördag. Mitt andra högskoleprov var egentligen inte heller så... viktigt. Men lite mer press blev det ju: utan ett bättre resultat kändes det som bortkastade pengar. Jag höjde mig, dock så lite jag bara kunde, men en höjning är en höjning.

Mitt tredje högskoleprov kommer bli... lite jobbigare. Trots att jag inte är alltför optimistisk om dess resultat, så har jag gett mig fan på att höja mig igen. Helt enkelt för att jag har ett mål med att skriva provet. Jag är inte säker på att jag kommer att nå det, men jag försöker. För någon vecka sedan betalade jag dessutom in pengar till
Högskoleprovguiden, vilken jag nu ska använda för att plugga. Folk påstår nämligen att det är väldigt bra och att man faktiskt har stora chanser att höja sig om man gör övningarna. På Hp-guiden finns förklaringar på hur man läser olika tabeller och diagram, där finns ordförklaringar, där finns tips på hur man snabbast läser frågorna, där finns... allt! Det finns sjukt mycket, nästan för mycket. Det känns ungefär som att... ja, helt enkelt som att jag har tagit mig vatten över huvudet. Hur ska man rimligen kunna göra allt på Hp-guiden? Herregud. Jag är inte lättlärd, men nåt borde jag ju få in i hjärnan.

Jag har tre månader på mig. Och ja, nu blir ju pressen större än någonsin. Jag är dessutom inte säker på om jag seriöst kommer att försöka något mer.

Och nej, jag hatar egentligen inte högskoleprovet. Men för tillfället gör jag det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback