Studentig

image965Just nu känner jag mig väldigt studentig.

Från det att jag kom hem från skolan igår (vilket ju inte sker innan åtta på kvällen), till sent på kvällen satt jag framför datorn och bearbetade mitt reportage. Och så åt jag nudlar. Och knäckebröd med mjukost. Och drack rabarbersaft. Detta var dagens enda måltid. För man räknar väl inte två mackor och två bananer som måltid, direkt?

Jag fick respons i helklass på mitt reportage igår. Jag var lite rädd att bli sågad till fotknölarna. Det blev jag absolut inte. Jag är jättenöjd med responsen jag fick, och fick direkt lust att fortsätta skriva. Det är samma sak jämt: jag klagar ganska mycket när jag ska åka till Gävle, för det är trots allt lite drygt att vara hemifrån tio timmar för fyra timmars lektion. Men i princip varje tågresa mot Falun är jag positiv, trots matbrist vareviga gång. Jag vet inte vad det är med de där lektionerna som ofta fyller mig med inspiration och skrivarlust, men något är det ju.

Nästan hela klassen ska läsa B-kursen. Det känns hur kul som helst. Det är roligt att det är så många intresserade och engagerade.

Efter ett besök på Ica som hade 10 nudelpaket för 29 kr, är studentskafferiet uppfyllt. Fast äsch, jag åt mycket nudlar innan jag började plugga - det är så sjukt gott. Det är bara det att jag nu liksom uppfyller studentstereotypen helt fantastiskt med mitt stora nudelintag. Och frysen är fylld med rostbröd igen. Skönt, för utan varken rostbröd och nudlar är livet tungt. Varma mackor eller nudlar är liksom det jag orkar göra i ordning efter sena skoldagar, vilka ju alltid är sena med tanke på att skolan ligger nio mil härifrån. Jag köpte pesto och mozzarella också - allt för att göra mina varma mackor lite lyxigare.

Efter besök hos frisören, tacotallrik på stan och Icabesök, sitter jag återigen framför datorn. Reportaget är nästintill färdigbearbetat. Nu ska jag bara läsa lite mer i en bok om Tjernobyl, skriva en text om boken, skriva en nyhetstext samt bearbeta intervjun... var det inget mer? Jo just det, bearbeta krönikan så fort jag fått lite respons. Och utvärdera kursen också, ja.

Trots att den här helgen i princip enbart består av plugg och träning, så känns det skönt. Jag är så otroligt hälsosam. Nudlarna och jag.

Nu kör vi. Glasögon på!

Bild


Kommentarer
Postat av: Veronika

Jag känner igen det där "ska bara". Jag tycker det känns fislugnt just nu, trots att jag har massa text (äh, två A4:or) att producera till måndag. Det är mycket ska bara när man är student. :)

Postat av: Sandra

Går det bra att jag skickar över mitt reportage, min intervju och resten av allt så att du redigerar det också? Inga problem va ;)?

2008-01-11 @ 16:28:44
URL: http://yourghost.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Veronika: När man är van vid mycket, så blir det "bara". :)

Sandra: Haha, ja, jovisst, gör du det, jag har aaaaaall tid i världen! ;)

2008-01-11 @ 16:46:40
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: lisa

jag är ledsen att göra dej besviken men nudlar är inte särskilt näringsrikt:)
men lägg till lite majs så har du en pangmåltid, haha!

2008-01-11 @ 17:24:44
Postat av: barajagjohanna

lisa: Jag vet. ;) (Fast nu äter jag ju oftast inte bara nudlar, utan tillsammans med något mer protein- och näringsrikt.)

2008-01-11 @ 17:29:57
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback