Tränar utan nyårslöfte

Jag ska träna idag. Jag tränade igår också, och jag ska träna imorgon med. Det innebär att jag kommer ha tränat sex gånger på två veckor. Inte illa för att just ha kommit igång igen! Men det är så det brukar vara för mig, jag kör igång hårt och efter någon månad får jag en långtidsförkylning, benhinneinflammation eller helt enkelt tröttnar, och så skiter sig allt. Den här gången hade jag tänkt att det inte ska bli så... Observera att det inte är något nyårslöfte, som det verkar vara för så många andra i januari. Det är ganska roligt att se träningsgolvet efter nyårsafton. Det är överfullt på passen och det är lång kö till receptionen - alla ska köpa träningskort. Ledaren på passet igår sa att hon nog aldrig tränat med så många människor samtidigt. Och det var många, för många. Det är väl det dåliga samvetet och nyårslöftet som spökar och gör att folk plötsligt dyker upp. Och allt eftersom terminen går, tunnas det ut med människor. Samma sak, varje år. Jag längtar till folk börjar lägga av, så att man kan ta ut rörelserna utan att riskera att ge någon en rak höger...

Till råga på allt skulle jag vara duktig att käka havregrynsgröt till frukost nyss. Jag hällde upp havregryn i en kastrull och tog fram mammas drottningssylt ur kylen. Det var längesedan jag åt gröt och det skulle bli riktigt gott. Men... det där med att öppna burken var ju inte det lättaste... jag försökte och försökte på alla möjliga sätt och vis, men det gick verkligen inte. Locket satt stenhårt. Havregrynen åkte ner i förpackningen igen och drottningssylten in i kylen.

Slutsats: Jag kanske borde träna ännu mer, så att jag orkar få upp syltlocket och kan äta gröt någon dag...?

Kommentarer
Postat av: tmw

Ta din wettex-disktrasa (kanske funkar med andra också), blöt och krama ur. Sedan lägger du den över locket och försöker öppna. Funkar alltid. Man får liksom världens superduper-grepp :-)

2008-01-03 @ 14:54:15
Postat av: Emil

slutsats:

om man inte får upp en syltburk kanske ens raka höger inte är särskilt farlig...

2008-01-03 @ 16:05:09
Postat av: barajagjohanna

tmw: Vafan, det funkar inte! Jag som blev så glad och trodde jag skulle få äta gröt till frukost imorgon... jag får väl testa sen igen.

Emil: Det är ju typ det jag menar. ;)

Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Du måste skruva på locket, Johanna.

2008-01-03 @ 20:33:25
Postat av: barajagjohanna

Niklas: Det menar du inte?

2008-01-03 @ 20:38:58
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tmw

Det var som f... det har alltid funkat för mig i alla fall.

Annars så kan du ta en gaffel och bända lite på locket (underifrån liksom) så "lossnar" det.

2008-01-03 @ 23:23:22
Postat av: barajagjohanna

tmw: Hehe, jag testade kniv det första jag gjorde, men lyckades inte få locket att klicka till och lossna som det brukar. För några timmar sedan testade jag skaftet på en sked, och tadaaaaaam, imorgon ska jag äta drottningssylt! :)

2008-01-03 @ 23:31:05
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: linda

slå den i underdelen som om du klappade en bebis på rumpen. låter helt sjukt men funkar! :) lycka till!

2008-01-04 @ 09:41:52
URL: http://dudagbok.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

linda: Tack för tipset, jag ska testa det nästa gång jag har problem. :)

2008-01-04 @ 11:45:26
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Sandra

Haha! Vet du vad som är jätteenkelt (och inte innebär närkontakt med en äcklig bakteriehärd - disktrasan)? Du sköljer burken en liten stund i varmvatten. Gör att locket expanderar och det går att skruva av utan problem :D! Det brukar jag köra på hehe... Läste nyss ditt inlägg om te förresten, jag är med en saftmänniska (ja, jag vet, jag och värlens alla treåringar) men chailatte är faktiskt grymt gott! /Bananklubben

2008-01-10 @ 17:27:08
URL: http://yourghost.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback