Filmen som alla pratar om...

Ja, nu har jag också sett den.

Eftersom de flesta som har sett filmen (Sex and the city, alltså, jag vägrar skriva SATC, det ser så ruskigt fult ut) utbrister i falsett att »den är sååå braaaaaaa», så var jag verkligen tvungen att gå och kolla vad det var för något. Jag önskade att jag skulle ogilla filmen. Det hade varit så roligt att ifrågasätta alla som "bara ääääääälskar" den, och det hade varit så roligt att dissa den. Hehe... ni får ursäkta... men för det första är jag van att ganska ofta ha en annan åsikt om saker och ting och för det andra kan jag tycka att det är ganska kul att dissa/ifrågasätta saker.

Men nä, jag ogillar inte filmen...

Jag har aldrig följt serien, den har liksom aldrig tilltalat mig. Jag har sett ett fåtal avsnitt och har koll på karaktärerna, men det är allt. Och efter att ha sett filmen känner jag väl att man inte ens behöver ha koll på karaktärerna - det funkar ändå. Däremot förstår jag nog att de som "bara äääääääälskar" filmen lär vara fans av serien. För mig som inte är något fan av serien, så blir det "bara" en bra film. Jag skrattade och jag blev lite tårögd (dock bara av de lyckliga stunderna - jag har lättare att röras av sådant) och jag är så glad att det ytliga som jag till en början irriterade mig på, sedan kom lite i skymundan av lite vanlig hederligt skön vänskap.

Mina associationer när jag ser filmen och hör talas om den går till de fanatiska modebloggarna som skrivit om "SATC" i månader och tycker att filmen är "sååå braaaaaaa" och stämmer in i hysterin i att ha en eftertraktad Louis Vuitton-väska och drömmer om att ha en walk in closet. Och kaffet bär man såklart med sig i en mugg från Starbucks. Phu. Bevare mig väl. Det finns så mycket annat i livet än dyra modeaccessoarer och sex i storstan.

(Hör ni att jag så gärna vill dissa filmen?)

Skitsamma. Filmen var ingen wow-upplevelse. Men jag dissar den inte, verkligen inte. Jag måste ju nästan liksom eventuellt till och med kanske typ råka erkänna att den var... ganska... ja, bra, helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Ida

Ha! Skitkul juh ;)

Postat av: Malin

Jag tycker om serien. Men jag såg filmen och ville mest springa ut ur biosalongen hela tiden. Jag tycker att serien har bra med ironi och sarkasm, som kontrasterar mot allt det andra, men jag tycker det saknades helt i filmen. Till och med Miranda blev en Charlotte och det orkade jag inte med i 2,5 timme i sträck. Så jag bildar klubb med mig själv, eftersom de allra flesta andra faktiskt verkade gilla det de såg :D

2008-07-06 @ 22:08:17
Postat av: Sofia

Jag såg filmen för några månader sedan, och tyckte verkligen inte att det var någon wow-upplevelse överhuvudtaget. Otroligt amerikanskt och extravagant, jag ångrar mig dock inte att jag såg den, tyckte serien är kul men filmen var ju...typ 3 timmar lång och, ja, inget man blir berörd av direkt. Dessutom tyckte jag att filmen saknade något som serien hade, rolig humor!

2008-07-06 @ 23:13:05
URL: http://missionsparkle.blogspot.com
Postat av: Emil

jag har en walk in closet ;)

2008-07-06 @ 23:26:42
Postat av: Therese

Jag har absolut inte följt TV-serien slavisk men tycker den är ganska bra fast inte lika bra som Seinfeld förstås. Har faktiskt funderat på att se filmen men inte kommit iväg än. Får se hur jag gör. Känns inte viktigt men vore kanske kul. Vet inte.

2008-07-07 @ 01:42:18
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Sara

Jag håller nog med... Jag tyckte att det var lite väl mycket modedefileringsscener, och amerikansk övertydlighet, men ändå blev jag lite tårögd här och var... ;)

2008-07-07 @ 09:21:24
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Ida: Du tycker det va? :)Malin och Sofia: Jag har ju inte så mycket att jämföra med mot filmen, men tycker att det är skönt att höra fler som följt serien som <i>inte</i> tycker att filmen är wow...Emil: Något som vi vanliga svenssons kallar klädkammare/förråd/skrubb? ;)Therese: Se filmen, så att du har kan vara med i diskussionen! ;)Sara: Tårögd blev ju jag också här och var, som sagt... :) Jag är visserligen rätt blödig till att bli tårögd av lyckliga saker.

2008-07-07 @ 09:40:57
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: lisa

i looooved the movie. men det vet du redan =) och jag har följt serien slaviskt så ja, jag är ju en av dem som sa att jag bara äääääälskar den;)

2008-07-07 @ 13:30:06
URL: http://jagarenstjarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback