Ur ledighetens handfallenhet kommer städmani.

Man blir lite ställd när man plötsligt är ledig efter ett läsårs pluggande. Många som inte går i skolan verkar tycka att de som pluggar är lediga jämt. När man som jag har haft lektion 1-2 dagar i veckan är det klart att man kan lägga upp sin tid som man själv vill. Men till skillnad från när man jobbar, så är man aldrig ledig när man pluggar. Det finns alltid något att göra. Även om man har en ledig dag, så finns plugget alltid gnagande någonstans i hjärnan.

Skillnaden på min nuvarande ledighet är att jag inte har något plugg att tänka på. Inget plugg som måste göras. Jag är helt ledig.

Och vad tänker jag på istället?
"Jag har inget plugg att göra." Det är så konstigt att vara ledig, att det är det jag tänker på.

Under ett läsårs tid har jag kastat mina räkningar och viktiga papper i en hög i bokhyllan och sagt att det där ska jag fixa sen när jag är ledig. På lediga dagar har jag valt att lägga tid på annat och sagt att det där med att sortera papper, det ska jag fixa när jag slutat plugga. Jag trodde nog aldrig riktigt själv på att jag skulle ta tag i det i första taget, men jag blev ju så handfallen av att inte ha några skrivuppgifter... Så, ikväll har jag sparat mina skrivuppgifter med omdöme i en plastficka. Jag har rensat min pärm med viktiga papper. Jag har sorterat in viktiga papper sedan tio månader tillbaka i pärmen. Dessutom har jag dammtorkat hela lägenheten. Jag har även dammsugit hela lägenheten inklusive soffan. Jag har hängt ut överkastet på vädring. Jag har till och med städat balkongen. Moppat golvet skulle jag kunnat göra när jag ändå var på g, men eftersom jag även rensat avloppet under handfatet i badrummet och inte lyckats få ihop alla delar tättslutande, så står skurhinken under handfatet och tar hand om allt droppande vatten.

Jag måste alltså fixa handfatet, så att jag kan börja skura också...

Kommentarer
Postat av: Lisa

Oj, jag är imponerad!

Postat av: Therese

Imponerande. Du får gärna komma hem till mig och städa om städmanin fortsätter ;)

2008-06-10 @ 10:45:12
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Lisa: Jag med! :)



Therese: Du är inte den första som säger så, och jag får väl svara likadant till dig: grejen är den att jag inte är särskilt bra på att städa... :)

2008-06-10 @ 10:50:20
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Sara

Hade du sagt att du även klistrat in foton i album och märkt med plats och datum hade jag nog varit tvungen att sluta läsa din blogg. ;)



Eller kom hit och rensa, så bjuder jag på bolognese!

2008-06-10 @ 11:42:33
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Sara: Deal!

2008-06-10 @ 19:47:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback