Studentlunken som har känts så främmande

Efter fyra veckor känner jag hur jag sakta men säkert börjar komma in i det här. Jag lägger mig hyfsat sent och går upp hyfsat tidigt. Numera tar jag mig tid till att sitta ner och äta frukost framför TV och dator, utan stress. Vid cykelstället träffar jag grannarna och tar sällskap med dem till skolan. Jag går på föreläsningar där jag lyssnar, skrattar, antecknar och ibland gäspar. Jag känner mig duktig som gör flera portioner när jag lagar mat - morgondagens lunch är så gott som alltid fixad.

När jag läser andras artiklar inför vårt responsmöte, märker jag att jag har gjort det här förr. Det är en skön känsla. Därmed inte sagt att jag kan det här, för det kan jag absolut inte. Jag tycker fortfarande att det är relativt svårt med nyhetstexter. Men jag märker ändå att jag har lite  kunskap nångonstans där i bakhuvudet. Det är lättare att märka det när jag läser andras texter än när jag skriver mina egna. Och det tackar jag skrivarkurserna för. Jag har helt klart blivit en bättre läsare under året.

Förutom att gå på föreläsningar, läsa böcker och skriva artiklar så tränar jag, och umgås. Och mår bra. Men nu, bara en vecka kvar till tenta, börjar en annan känsla växa sig allt starkare. Tentaångesten. Hur fan ska jag klara tentan om bara en vecka?

Kommentarer
Postat av: Ida

Allt låter så roligt och underhållande. Och det är så underbart att du trivs och mår bra! :) Det blev bra lixom, trots lite tvivel ;)



Detta med tentaångest är dock något som alla pratar och skriver om så.. Nä, kom på nåt nytt ;)

Postat av: Sara

Jag kan sakna att plugga när jag läser sådant här! Och tentorna... de klarar du. Och gör du inte det så går de ju att göra om!

2008-09-25 @ 18:24:08
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Ida: Det ÄR roligt. Men mycket. Haha, min första tentaångest skrev jag om för tre år sedan när jag skulle skriva tenta i frank fonetik. Det är liksom svårt att INTE ha ångest när det är extremt mycket som tentan innehåller och man känner att man inte har koll på hälften. Och det är svårt att inte skriva om det också... :)



Sara: Jag hoppas jag klarar det. Omtenta vill jag inte vara med om.

2008-09-25 @ 20:00:10
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jaaa, krokofanter! wihiii.. Tack för att du stöttar mitt oseriösa bloggande. I love it! :) Opponering is the shit. Jag fattar ingenting!

2008-09-25 @ 20:14:07
URL: http://jcb.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Jonna: Opponering går bra när man vant sig, jag lovar.

2008-09-25 @ 22:16:20
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Camilla

Massor med pepp till Johanna.

2008-09-26 @ 20:30:05
URL: http://xccc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback