Hon som gärna har koll

Oftast när jag kommer till Paris har jag koll. Jag flyger med Ryanair till Beauvais och vet precis var jag ska när jag har fått mitt bagage. Jag vet var jag köper bussbiljetter och varifrån bussen går och var den stannar. När bussen är framme inne i Paris har jag stenkoll på hur jag ska gå för att ta mig till métron. Där funderar jag inte på hur biljettsystemet fungerar eller var jag ska åka, utan går fram till luckan och säger att jag vill ha  un carnet de dix billets,  och sedan går jag ner till perrongen och hoppar på linje 1. På Concorde byter jag till linje 8 eller 12 och hoppar sedan av på ett bekant ställe.

Den här gången blir det annorlunda. Den här gånger flyger jag till Charles de Gaulle (där jag bara har varit en gång) och hotellet ligger i södra delen av staden, vilken inte är så bekant för mig alls. Den här gången har jag alltså inte lika stor koll. Och någorlunda koll gillar jag att ha. Så nu tittar jag på kartor. Zoomar in och zoomar ut och försöker få mig en uppfattning om var hotellet ligger, vilken métrostation som är närmast, om det är långt att promenera till rue Mouffetard och hur vi enklast tar oss från flygplatsen till hotellet.

Nöjd över att ha  lite  mer koll inser jag att om tre dagar är vi på plats - och jag börjar nästan bli lite nervös...

Kommentarer
Postat av: Lilo

Åh, sötnos! Ta med mig?!

Postat av: Fröken Siljan

Gaaaah! Fuskfuskfusk! Vad ska jag göra på nyår liksom?! :S Men ni kommer få det supermysigt! En lunch på stan i morgon kanske? Jag vill träffa dig innan ni åker! :)

2009-12-27 @ 19:13:46
URL: http://jcb.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Lilo: Har du en baotaväska du går ner i då? ;)



Fröken Siljan: Jag vet inte, vi vet ju inte ens vad vi ska göra. Förra året åt vi trerätters hemma och bara myste, gör det ni med! Det var hur skönt som helst. Jag kan inte luncha imorgon, ska luncha i Borlänge. :/

2009-12-27 @ 19:25:03
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vad harligt med Paris! Maste saga att jag alskar din nya header...'inte sa bara, egentligen'. Perfekt! You rock, girl.

2009-12-28 @ 00:08:10
URL: http://missionsparkle.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Sofia: Tack, vad kul! :) Jobba på självkänsla, var det va? ;)

2009-12-28 @ 00:09:13
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback