Mer bildjournalistwannabe än tidigare

Eftermiddagen ägnades åt föreläsning i bildjournalistik och det var länge sedan jag lyssnade så intensivt. Än en gång känner jag mig fasligt avundsjuk på bildjournalisterna. Jag vill också ha ordet "bild" framför min titel. Jag vill också lära mig foto med en journalistisk vinkel. Jag vill också!

Hela morgondagen kommer ägnas åt att göra direktare på stan och sedan redigera filmerna. Tre korta nyhetsinslag. Vi snackar tv, alltså. Jag hatar att stå framför kameran. Vår lärare påstår att alla som säger så egentligen ljuger, för att alla gillar att synas. Han  ljuger. (Fast det om att alla egentligen gillar att synas stämmer nog.) Jag är inte särskilt bekväm ens framför en stillbildskamera, men det kan ändå gå an. Inte heller är jag bekväm med att höra min egen röst, men det kan också gå an. Men nu snackar vi videokamera. Film. Leka reporter. Det  är obekvämt. Hittills har tv-undervisningen varit rolig, och jag hoppas att jag plötsligt kommer att börja tycka att det är roligt att stå framför kameran också (värre lär det ju bli att titta på det sedan). Att stå bakom  kameran och filma bloopers och proffsigheter lär däremot bara bli roligt.


Kommentarer
Postat av: Linn

Jag kände likadant först, men som tur är, är det sällan just Du som är i fokus (om du inte är programledare, förstås) utan intervjuobjektet. Ska bli spännande att höra om du ändrar uppfattning sen, eller inte. Hur som helst, det där med bildjournalistik har jag ständigt cravings efter! Älskar sådana föreläsningar. Så inspirerande!

Postat av: Cliff Hanger

Apropå bildjournalistik, kolla in den här sajten:



http://www.boston.com/bigpicture/

2009-01-23 @ 16:29:48
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/
Postat av: Fröken Lappland

Just att se sig själv efteråt är väl det minst roliga... men alla i klassen gör ju samma grej. Alla är lika pinsamma. Du kommer att glömma bort dig själv medan du gör det, ni kommer att ha jättekul! :)

2009-01-23 @ 18:39:54
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Linn: Hittills har vi bara lagt speakrar (skitkul) och direktare (skitkul, trots att jag snackade och var i bild), men nästa vecka lär det nog bli intervjuer också. Vi får väl se vad jag tycker... Och ja, bildjournalistik är förbaskat kul. Jag önskar jag gick bildjournalistprogrammet, så att jag kunde få en journalistexamen precis som nu men ändå fick lära mig massa foto. Men jag var ju inte behörig med tanke på att jag tyvärr bara läst foto A...



Cliff Hanger: Wow!



Fröken Lappland: De första sekundrarna när jag såg mig själv idag var det skitjobbigt, men sen skrattade jag hur mycket som helst.

2009-01-24 @ 01:02:49
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback