Fran ett snorkallt Paris

Jag var forvanad nar planet narmade sig marken pa Beauvais igar: Akrarna var vitkladda! Vi landadae i ett snotackt Frankrike med den blaaste vinterhimmel. Aldrig trodde jag val att jag skulle fa se sno tacka Paris gator. Men sa fel man kan ha. Den har gangen ar det vinter pa riktigt. Trottoarerna ar vita santidigt som solen kastar sina stralar pq de hoga husvaggarna i staden. Minusgraderna tar sig dock innanfor kladerna och vi fryser in till margen. Parisarna ser inte ut att vara vana vid kylan. Alla gar omkring med roda nasor och huttrar.

Nar vi anlande Paris med bussen, tog vi en croissant i farten. Efter tva métrobyten, irrande till hotellet, incheckning och extremt mycket irrande och huttrande mellan hotellet i Montparnasse och vart mal rue Mouffetard, nadde vi antligen restaurangen lagom till det blivit morkt. La Fontaine, restaurangen som vi aldrig later bli att lamna fotspar pa, bjod pa en utsokt loksoppa som vanligt. Crème bruléen var forstas inte helt tokig for smaklokarna den heller. Varje gang jag ater crème brulée knackar jag sonder sockerlagret med skeden, precis som Amélie. Jag kan inte lata bli.

Hotellet ligger lite i fel ande av staden och lite for langt fran métron for att vi ska vara helt nojda. Men vi har kul. Och det ar ett vackert januariparis vi befinner oss i. Vi hinner inte besoka mitt Montmartre den har gangen, men efter dagens besok pa Disneyland spelar det ingen roll. Min resekompis R har fatt fira sin fodelsedag i sagornas varld i dag. Helt makalost har det varit. Jag ar normalt inte sarskilt imponerad over varken sagofigurer; tecknat eller andra barnsligheter, men det har... Intrade, tag och mat gick nastan pa en tusing, men jag lovar att det var vart varenda ore. Vi ar tagna. Och glada. Och lite skakiga i benen efter ovantade handelser pa Disneylands terrorhotell. Och vi ar trotta. Vi ska avsluta dagen med chokladbakelse och te pa rummet.

Kommentarer
Postat av: Veronika

Vad bra att ni gillade det så ni inte skickade räkningen till mig sen. Kan tänka mig att det var kallt som sjutton nu. I oktober när jag var där gick vi runt utan jacka. Ja, det där hotellet på disneyland var nog värre än det ni bor på, trots avståndet från metron. ;)

Postat av: Johanna

Åh! Låter supermys! Längtar redan efter att få se alla bilder ;)

2009-01-07 @ 23:47:27
URL: http://johannavillskriva.blogspot.com
Postat av: Krr

Låter fantastiskt!



Praktiskt tips: www.gate2home.com

2009-01-08 @ 20:04:56
Postat av: Krokofanten

Roligt att ni hade det bra på Disneyland och att du tyckte att det var värt det, det hade varit värre annars! :o)

Det skall bli fortsatt fint väder så passa på och njut, så här fint väder har vi sällan i Januari!

2009-01-08 @ 22:01:46
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: pumita

Åh, vad härligt det låter - trots kylan! Njut!

2009-01-08 @ 22:39:07
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Pumita

Åh, vad härligt det låter - trots kylan! Njut!

2009-01-08 @ 22:40:31
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: C.72

Jag hörde på radion att det var neråt -15, det var visst det kallaste Frankrike haft sen 1980 eller nåt, och så prickar ni in just den dagen.. ;)



Kram på Er..

2009-01-09 @ 16:34:22
URL: http://www.daddy72.blogspot.com/
Postat av: Mr Norrbotten

Inte för att jag vet om du tänkt blogga nåt mer från Le France. Du kanske redan är på väg hem, jag läste inte så noga. Men,nästa gång du befinner dig framför ett tangentbord som saknar åäö så kan detta vara till viss nytta:



Använd NumPad-siffrorna och Alt-knappen.



alt 0197 = å

alt 0229 = Å

alt 0228 = ä

alt 0196 = Ä

alt 0246 = ö

alt 0214 = Ö



Hoppas du hade det gode trevligt. Ses på måndag, tror jag om du inte stannar längre i Frankrike, läste som sagt inte så noga.

2009-01-09 @ 17:21:06
Postat av: Fröken Lappland

Åh, vad mysigt!! Jag vill också resa bort! Här hemma ska det visst övergå till plusgrader imorgon, enligt väderprognosen :) Ha det fortsatt skönt, så ses vi till veckan! Kramar!

2009-01-09 @ 22:29:43
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Vi är så galet nöjda! Jag kommer leva på Disneylandupplevelsen länge...



Johanna: Snart på en bilddagbok nära dig... ;) (Och några på en blogg med, dessutom!)



Krr: Ooooja!



Krokofanten: Jo... Priserna kände vi ju till innan vi åkte, och visst tyckte vi att det var dyrt, men i efterhand känns det som att det var värt det. Vi skulle gärna stannat i två dagar bara på Disneyland för att kunna uppleva allt.



pumita: Kylan var verkligen kylig, men det var verkligen härligt ändå!



C.72: Riktigt så kallt tror jag inte att vi hade det, men jag är inte förvånad om minusgraderna var tio. Och tio minusgrader är kallare i Paris än i Sundsvall och Falun känns det som.



Mr Norrbotten: La France, om jag får be. ;) Jag brukar fixa å, ä och ö på andra sätt när jag är utomlands, men har du använt ett franskt tangentbord för första gången, eller efter ett års uppehåll, så förstår du hur jobbigt det är. Det tog mig 20 minuter att skriva inlägget ovan. Bokstäverna sitter liksom inte där de ska... (Normalt skulle det tagit max fem.)



Lina-Marie: Jag såg att det ska bli plusgrader i Sundsvall till veckan. :(

2009-01-10 @ 03:02:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback