Sundsvall t/r på knappt 12 timmar

Innan sommaren är slut har jag tänkt att åka till Medelhavet, ligga i en solstol och göra så lite som möjligt i en vecka. Det är mitt mål. Men för några dagar sedan upptäckte jag ett stort problem med det hela: mitt pass är i Sundsvall. (Ja, vad skulle jag med det till i Falun? Jag skulle ju jobba hela sommaren och inte ha tid att åka utomlands.) Så i dag packade jag in sällskap och ett gäng skivor i mammas Toyota och drog norröver. För att hämta passet - en bra anledning till att åka på utflykt.



Förutom att fnittrande posera vid Sundsvallskylten längs E4, insåg jag att jag saknar min lägenhet. Och inte bara min egen lägenhet i hooden - när jag tittade in i min pojkväns lägenhet för att kolla att allt stod rätt till, insåg jag att jag saknar den också. Efter nästan sju veckor borta från mitt hem där uppe i Västernorrland, kändes det som om jag inte varit där på en hel evighet. Min säng såg oerhört bred ut och jag började sakna att sova i den, trots att den knarrar värre än någon säng jag tidigare sovit i. Jag insåg också att jag saknar mitt kök och jag längtar efter att ta dit hoodgrannarna och vännerna för att dricka te och äta kladdkaka.

Dessutom...


...upptäckte vi att Hydro vid Bergsgatan/Dalgatan inte längre existerar. Istället heter butiken Frendo. Besvikna över att den stora röda skylten inte längre syns på långt håll anser vi också att Frendo är ett mycket märkligt namn.


...mötte vi upp fröken Uppland som jobbar i Sundsvall, och gjorde förstås ett fikabesök på Barista. Som de stammisar vi är blev vi glatt välkomnade av ägarinnan, som undrade var vi hållit hus de senaste veckorna.


...kunde mitt söta barnbarn inte låta bli att rida på en av drakarna i Drakstaden innan vi for hem igen efter en bra dag som gjort åtminstone mig liiiite, lite mer peppad att återkomma till staden om drygt fyra veckor.

Kommentarer
Postat av: Rickard

Medelhavet - Medelpad... vad är skillnaden? Egentligen?

Postat av: Angie

Åh, vad mys! Ring mig nästa gång så följer jag med! :)

2009-07-24 @ 08:49:59
Postat av: barajagjohanna

Rickard: Stränder, temperatur, mat... petitesser!



Angie: Du hade fått sitta i Olivers barnstol om du hade hängt med - exakt så mycket plats fanns det kvar i bilen. ;)

2009-07-24 @ 10:18:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Fröken Stockholm

Härligt :)

Men du... Jag tror DD behöver dig ;) http://tjuvtittat.se/tidningar/vaxthuseffekten-mindre-syre/

2009-07-24 @ 11:18:21
URL: http://johannavillskriva.blogspot.com
Postat av: Camilla

Åh, vilken härlig dag du haft :) Grymma bilder och trevlig läsning.

2009-07-24 @ 15:15:26
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Fröken Stockholm: Jag har verkligen försökt förstå det roliga, men jag lyckas inte, haha. Är det roliga bara att tjejen tror att det handlar om vädret - att det regnar, eller? :P



Camilla: Kul att du tycker det. :) Ja, det var en härlig dag.

2009-07-24 @ 16:19:31
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Annika

Knasbollar, haha :p Var jättemysigt å ses, komma tillbaka snart nu

2009-07-25 @ 16:25:18
URL: http://ankaplanka.blogspot.com
Postat av: Fröken Lappland

What?! Är Hydro borta? Det går ju inte! Jag har också glömt mitt pass i Sundsvall som ska användas om två veckor :S Som tur är skulle svärföräldrarna svängen ner mot Köpenhamn, så jag slapp utflykten.

2009-07-25 @ 17:43:29
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: Fröken Siljans grandmother.

Glada,Härliga bilder! Och vad kul att se vårt barnbarn i lektagen. Saknar henne och hennes blogg, hoppas få träffa henne när "Mamsi" fyller år.

2009-07-26 @ 12:00:08
Postat av: barajagjohanna

Annika: Vi kommer snart!



Fröken Lappland: Ja! Jättejättekonstigt.



Fröken Siljans grandmother: Eller hur, leka är bra! Du får säkert träffa henne snart.

2009-07-26 @ 12:16:57
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Siljan

Myyyyysdag!

2009-07-27 @ 21:38:05
Postat av: Anonym

Roligt var det kanske inte, men i min värld är det skillnad på regnväder och klimat. Jag blev mest förvånad över att tjejen hade lyckats missa det :)

2009-07-27 @ 22:00:03
Postat av: Gunilla

Hej Johanna vill bara tala om att det är bara namnet HYDRO som är bytt. Norsk Hydro finns inte längre. Frendo är ett kedjenamn för fria handlare inom bensinstationsbranchen. Vi är i dagsläget 452 stycken runt om i Sverige. Det är Statoil 123, Shell, ST1, Bilisten, OKQ8 men även sådana som vi som tappat bensinförsäljningen. Vi hoppas du och dina vänner kommer att trivas hos oss i fortsättningen. Titta gärna in på vår hemsida, där kommer vi att presentera oss och vårt sortiment samt erbjuda webbpriser.

2009-10-07 @ 16:53:10
URL: http://frendosundsvall.se
Postat av: barajagjohanna

Gunilla: Vi trivs lika bra på Frendo som vi gjorde på Hydro!

2009-10-07 @ 18:15:17
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback