Katastrofuppsatsen skulle ju bara vara en metafor...

Här har vi kämpat och varit i skolan på heltid. Här har vi suttit och varit osams dag efter dag. Här har vi slitit våra hår och varit seriösa. Och opponeringen av B-uppsatsen gick jättebra.

Det som kom efteråt var dock mindre kul. Betyget. Vi har kämpat i onödan och jag är så jävla arg. Vi klarade oss med en ynka poäng från att bli underkända. Under några sekunder trodde jag att examinatorn förväxlat vår uppsats med någon annans. Jag är bara ett stort frågetecken. Ingen av oss visste om vi skulle skratta eller gråta när vi lämnade skolan i dag. Det hela känns nämligen så oerhört märkligt. Betyget kan egentligen kvitta, men vi har faktiskt, trots kritiken (vilken vi förstår), gjort en väl genomförd uppsats! Och bara vetskapen om att det finns grupper som har fått ett högre betyg, men har både ett sämre språk och sämre innehåll än vi och knappt tagit seriöst på detta över huvud taget, gör mig vansinnig.

Men det som gör mig mest arg är att vi har jobbat så hårt. B-uppsatsen är faktiskt det som vi har arbetat mest med under hela året. Och jag har varit på väg att gå under av stress, helt i onödan. Nu inser vi att vi med en annan idé hade kunnat göra en halvdan uppsats på en vecka, gjort något roligare av resten av vår tid och ändå fått samma betyg som nu. Det känns så fruktansvärt surt.

Kommentarer
Postat av: Norrlandsleksingen

Det är ju helt sjukt! Ni som har jobbat så jäkla hårt!!! Jag tror att det är examinatorns fel! Det verkar som att hon har varit jättehård hela tiden!

Postat av: Siljan

Men ja, detta visar ju bara att hela uppsatsexaminationen var ett stort idéseminarium eftersom det var IDÉN som bedömdes.

Och vi kan lägga ännu en katastrof till samlingen; KATASTROFEXAMINATORN!

2009-06-04 @ 16:32:43
URL: http://jcb.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Norrlandsleksingen: Jag vet, jag förstår ingenting.



Siljan: Det är sjukt konstigt att det är idén som bedöms. Även om idén inte är den bästa borde det ju vara hur studien är genomförd och hur uppsatsen är skriven som bedöms.

2009-06-04 @ 20:36:15
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Mamma

Kan ni inte överklaga? Vad var det som var fel i ert upplägg i uppsatsen? Idén? Det kan kanske löna sig om ni kan motivera varför ni inte är nöjda! Är betyget viktigt?

2009-06-04 @ 20:54:50
URL: http://Mamma
Postat av: Fröken Lappland

...Det är helt sjukt!

2009-06-04 @ 22:14:39
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)



Usch, vilken kalldush.

2009-06-04 @ 22:15:33
Postat av: Fröken Stockholm

Men. Ni har ju jobbat hur hårt som helst! Skumt!

2009-06-05 @ 06:50:37
URL: http://johannavillskriva.blogspot.com
Postat av: Veronika

Kolla vad som står i kursplanen. Där ska mål finnas med. Har den inte följts vid examination är det bara att överklaga (om ni har ork, och troligen kommer det få vänta till efter sommaren, folk på universitet har väldigt långa sommarlov, iaf om man överklagar). Och har den följts får ni leva med bedömningen. ;)

2009-06-05 @ 06:54:05
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: Maja

Hallo. Allt bra? Kikia gärna in på min blogg: Majaalins.blogg.se. Ha en bra dag. Puss

2009-06-05 @ 07:04:31
URL: http://majaalins.blogg.se/
Postat av: Maja

Hallo. Allt bra? Kikia gärna in på min blogg: Majaalins.blogg.se. Ha en bra dag. Puss

2009-06-05 @ 07:08:43
URL: http://majaalins.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Mamma: Det var mest idén som inte gillades. Men nä, betygen spelar faktiskt ingen roll mer än personligt.



Fröken Lappland, Niklas och fröken Stockholm: Ja!



Veronika: Vi fick högsta betyg på just examinationen (opponeringen), det var uppsatsen som det tydligen var fel på. Jag tror inte vi orkar ägna tid åt att överklaga. Vi är i alla fall godkända och betyget har ingen betydelse mer än för vårt humor. :P

2009-06-05 @ 10:07:35
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback