I mitt multikulturella kvarter

Att bära på huvudet är vanligt i många delar av världen. Här i Sverige har jag dock aldrig sett det.

Förrän i dag.

Den afrikanska kvinnan som var på väg från Ica upp mot våra hus visade verkligen att hon hamnat i moderna Sverige och blivit påverkad av kommersiella krafter. Tillsammans med sin väninna gick hon och skrattade - med ett storpack Coca Cola på huvudet.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Coca-cola är det varumärke du kan hitta i vilken avkrok som helst, Amazonas regnskog, kallaste Sibirien, Gobiöknen - you name it. Kan knappast sätta måttstocken för va som kan kallas ett modernt samhälle.

2009-05-07 @ 16:47:10
Postat av: barajagjohanna

Anonym: Visst, men det var inte där poängen låg.

Postat av: Anonym

Så var låg poängen?



Och är det ens relevant var poängen ligger? Du har fortfarande använt dig av felaktiga och föråldrade fördomar som bidrar till den felaktiga synen på kontinenten Afrika.

2009-05-13 @ 21:54:45
Postat av: barajagjohanna

Anonym: Egentligen känns det lite överflödigt att försvara mig, men bara för att du lyckas provocera mig, så gör jag det. Det är väl självklart att jag har koll på att det är förbaskat olika om vi snackar om Afrika som Tunis i Tunisien eller Afrika som en liten, liten by långt ute i ingenstans i Zimbabwe, precis som det kan vara en jäkla skillnad på olika ställen i Europa eller Nordamerika. Det var inte det inlägget handlade om. Jag får be om ursäkt om det inte framgick. :P

2009-05-13 @ 22:18:12
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback