Jag trodde vi läste en heltidsutbildning


Om den här kursen vi läser nu har jag en stark åsikt: det är för mycket. Vi ska göra ett stort gräv i grupp, som det inte bara ska skrivas artiklar och fotograferas bilder till, utan som också ska redigeras på max två uppslag. Vi ska också göra ett persongräv i grupp. Dessutom ska vi gå på en rättegång och skriva en artikel om detta. Vi ska även skriva en besöksredovisning från tingsrätten. Vi ska också besöka en myndighet och skriva en artikel utifrån ett ärende i deras diarium. Dessutom ska vi förstås skriva en besöksredovisning även från myndigheten. Under den femte och sista kursveckan, vilken är nästa, ska det dessutom opponeras på grävet.

Allt det här hade ju räckt lång väg för att sysselsätta oss på heltid.

Men på allt det här är det förstås en tenta också. För detta är ju en akademisk utbildning  och vi måste ju bevisa vår kunskap - som om det inte räcker genom alla andra uppgifter. Jag har inte ens införskaffat mig all kurslitteratur, men de fyra böckerna på bilden som jag har är fortfarande i princip oöppnade. Tentan är om en vecka. Fram till dess ska jag, förutom att försöka läsa böckerna och trycka in något i min överbelastade hjärna, bara bli färdig med allt annat jag rabblade...


Kommentarer
Postat av: Fröken Norrlandsleksing

Jag håller verkligen med! Det är inte tanken att man ska må bra under den här kursen!

Postat av: Fröken Stockholm

Shit, nu när du rabblade insåg jag verkligen hur sjukt mycket det är. Vad grymma vi är som på nåt sätt klarar av det! Vi är bäst :)

2009-09-25 @ 23:17:09
URL: http://johannavillskriva.blogspot.com
Postat av: fröken Siljans grandmother

Nää, det är bara för mycket!!!

2009-09-26 @ 12:10:07
Postat av: barajagjohanna

Fröken Norrlandsleksing: Det är uppenbarligen inte det.



Fröken Stockholm: Jag är inte säker på att jag kommer klara det. 6 dagar kvar och inget är HELT färdigt och tentaplugget inte påbörjat. Ajaj. :/ (Men vi är ändå bäst eftersom vi brukar klara allt.)



fröken Siljans grandmother: Ja, det är verkligen för mycket!

2009-09-26 @ 15:46:21
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Therese

Tre av böckerna har jag också som kurslitteratur och två av författarna som lärare. Fast jag inte går en journalistutbildning. Eftersom jag inte tagit mig genom alla än vad tyckte du om böckerna? Nils Hansson och Britt-Marie Citron är bra som lärare men jag har inte påbörjat böckerna än. Trond Stefansson ska vi tydligen också läsa fast det är först om några veckor.

2009-10-04 @ 02:13:59
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Oj, vad läser du för någonting? Jag har inte läst någon av böckerna... har skummat Nils Hansson och den är bra. B-M Citron har jag inte läst men mina kompisar säger att den är intressant. De övriga två har jag bara skummat lite fort och blev inte överdrivet förtjust i.

2009-10-04 @ 11:45:47
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback