Kaos – på grund av helt normalt vinterväder

»Extremt vinterväder» kallas vädret just nu. Och jag kokar över. Snö och minusgrader är inte extremt vinterväder, utan HELT JÄVLA NORMALT vinterväder. Jag blir verkligen skitarg över att tågväxlarna fryser bara för att det är minus 20 grader, och för att spåren blir hala och tågens bromsar fryser. Det är pinsamt. Och jag börjar tröttna på det här. Inte på vintern, inte på snön eller kylan (för det ska vara så här i februari och jag anser att stockholmarna bör vara glada över att det äntligen är vinter i deras stad), utan jag är trött på att ingenting fungerar för att det råkat vinter!

Jag har hållit mig väldigt lugn i kaoset. Men nu är det inte roligt längre. I går tog det mig en och en halv timme att komma till jobbet, i dag tog det nästan två timmar. I går fick vi gå sista vägen till Gullmarsplan, i dag satt vi fast i en tunnel i 40 minuter. I kväll fastnade bussen i en motorvägskorsning och kom inte loss. Till slut fick vi kliva av bussen, mitt på vägen. Uppgiven tog jag mig hem till fots.

Inga ord kan beskriva hur illa det här är i ett land som Sverige och i en stad som Stockholm.
Jag orkar verkligen inte mer.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Med all förståelse och jag kan inget annat än hålla med. Här är det en tjej som är glad för att ha fått uppleva en riktig vinter, dock har jag ingen pendling med tunnelbana/tåg och buss att anpassa mig efter. I alla fall inte just nu. Inte så mycket vaken tid/fritid du får på kvällarna nu, suck ..

Postat av: Veronique

Just nu tävlar jag bort en ABTRONIC X2 på min blogg! Var med och tävla du med

2010-02-23 @ 23:10:56
URL: http://www.improveme.se/veronique
Postat av: carro

vart praktiserar du?

2010-02-24 @ 07:07:11
URL: http://www.fitnesssessan.blogspot.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)



Ok...- men ett sunkigt Falun ligger längre norrut.



I Stockholm är vintern extra hård i år - även om detta är normalt vinterväder i Falun.



Och i Falun finns knappt några tågväxlar, eftersom Falun befinner sig i civilisationens utkant.



Inte heller är tågavgångarna till Falun särskilt många (eftersom ytterst få vill åka dit).



Dessutom uppstår förseningar även i Falun. Men då bryr sig ingen, eftersom väldigt få har någon vettig sysselsättning - så det spelar ju liksom ingen roll om Faluborna blir försenade till sina "jobb".

2010-02-24 @ 11:55:50
Postat av: madeléne

hjärtat, du glömmer bort att Sundsvall/falun i storleksjämnförelse är som en fjärt i rymden!



2010-02-24 @ 13:29:50
Postat av: barajagjohanna

Camilla: Nej, det är verkligen frustrerande att vara låst till kollektivtrafiken nu när det inte fungerar som det ska.



carro: Kamratposten.



madeléne: Sundsvall/Falun/Uppsala/Paris/Stockholm, det spelar ingen roll! Infrastrukturen ska inte braka för att det är vinter. (Sedan förstår jag givetvis att det blir mer kaos i Stockholm än i Falun med tanke på antalet människor.)

2010-02-24 @ 13:40:33
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Therese

Jag är också otroligt less på att kaoset. Väldigt stressande för oss som måste hinna hämta barn på vägen hem. Hinner nästan aldrig nu i vinter, för tågen mellan Uppsala och Stockholm går absolut inte enligt tidtabellen och tar ofta väldigt mycket längre tid än vanligt. För någon vecka sen körde tåget så långsamt att det tog 3.5 timme från Centralen i Stockholm till stationen i Uppsala.

Ursäkta gnället men ärt så jäkla less på detta och tycker inte att all kollektivtrafik borde braka ihop av snö och kyla i ett land där det är just snö och kyla varje vinter.

2010-02-24 @ 14:15:39
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Ja, det förstår jag verkligen. Men i kväll gick det smidigt hem i alla fall. Det är värst på mornarna när bussen inte vill stanna här för att den redan är fullproppad... Hoppas det är över nu.

2010-02-24 @ 19:51:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Fröken Lappland

Jag håller verkligen med! Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv varit med om något så kaotiskt, och då kommer jag (som bekant) från breddgrader där sådana här förhållanden är vanlig vardag 4-5 månader om året. Det är aldrig ens i närheten av detta hemma! Och det har inget med storlek att göra... det har att göra med att man är beredd på att det kan inträffa, att man vet hur man ska göra då det inträffar samt att man då har anpassade "verktyg" för att lösa problemen som uppstår. Det är pinsamt att vi har så extremt dålig beredskap mot lite snö i ett nordiskt land som har vinterklimat.

2010-02-24 @ 20:10:33
URL: http://lina-marie.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Fröken Lappland: Extra pinsamt är det för att vi bor i huvudstaden, bland ungefär en miljon människor. Där om någonstans borde det ju fungera.

2010-02-24 @ 21:36:57
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Annika

Nu har jag ju inte varit där så jag vet inte exakt hur det har varit eller hur frustrerande det känts. Men det har väl ändå inte handlat om "normalt" vinterväder för Stockholm? Då skulle ju detta ha inträffat många gånger tidigare och man skulle vara mer beredd på det.



Men visst finns det brister, speciellt i tågtrafiken och självklart måste men jobba med att förbättra det. Men att jämföra med de nordligare delarna i landet går ju inte.

2010-02-26 @ 22:24:32
Postat av: barajagjohanna

Annika: Enligt mina kollegor hade det inte varit så kallt i Stockholm sedan 1987. Men jag har svårt att tro på det, haha. Men visst, det har väl tydligen varit väldigt kallt för att vara Stockholm. Fast jag tycker nog att man kan jämföra det med de nordligare delarna... det är ju samma tåg, samma spår. Skillnaden är att Stockholm är Sveriges största stad och borde fungera som bäst med tanke på allt folk. SL har dock lovat att det kommer fungera bättre nästa år. ;)

2010-02-27 @ 00:02:09
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback