Till en ö i ett medelhav

Lördag kväll. Från hörnlägenheten fem trappor upp spelas Melissa Horn som sjunger om långa nätter och undrar hur det ska gå. En granne har fest. En annan grannes hund irriteras över festdeltagarna. I trappuppgången slutar aldrig klackarna att klick-klacka eller hunden att skälla åt de klick-klackande klackarna.

Klick klack klick klack. Vov vov!

Från hörnlägenheten fem trappor upp letar sig tankarna ut och i väg genom luften, söderut, långt söderut. Till ett varmt land med blåvit flagga, till en ö i ett medelhav. Klockan är nio på morgonen. Temperaturen strax över tjugofem grader. Jag slår upp ögonen, hör cikadornas sång och känner doften av medelhavsvärme och saltvatten. Jag reser mig upp. Drar på mig en kjol och ett linne. Smyger ut och köper färskt bröd i butiken runt hörnet. Den kravlösa dagen som väntar är så varm att vattnet i poolen får min hud att knottras svalt. Inte ett moln så långt ögat kan nå, en glass i min mun och sandaler av plast. Sanden mellan tårna hettar.

Klick-klackandet är tillbaka och festdeltagarnas höga röster ekar i trappuppgången på femte våningen. Jag önskar att jag vore på Kreta.

Kommentarer
Postat av: camilla

Det hade inte varit helt fel. Kanske inte just nu men gärna om två/tre månader när det börjar bli varmt och gott där nere! Att ha något att se fram emot, viktigt.



Önskar jag kunde flytta till storstaden, önskar jag fick möjlighet att vara betydligt närmare, önskar vi kunde ha det där spontana eftermiddag/kvälls-babblet. Nä, huvudet på kudden ...

Postat av: Siljan

Och jag önskar att jag var där med dig! Att vi låg och bad "Fader vår" och lyssnade på Törneros. Eller år grekisk pastasallad på uteplatsen!

2010-01-24 @ 10:33:26
URL: http://frokensiljan.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

camilla: Ja, gud vad härligt det hade varit.



Siljan: ...och tittade på flodkorna i poolen. Ah, fantastiska vecka.

2010-01-25 @ 00:41:06
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback