Hur man INTE ska göra

Genom att titta på Förkväll lär man sig ganska mycket om intervjuteknk. Mest om hur man inte  ska göra. Men det tydligaste jag ser och påminns om är att jag som journalist bör vara tvärtemot vad Elisabet Höglund är, nämligen nyfiken. Elisabet Höglund är, liksom resten av programledarna i Förkväll, inte alls nyfiken. Hon kommer av sig så fort det sker något som inte står i manus, till exempel att personen hon intervjuar ställer en motfråga eller undrar vad frågan var. Kort sagt: Elisabet Höglund och hennes kollegor vet inte vad de pratar om, för de är inte särskilt nyfikna, utan läser helt och hållet innantill. Inget att ta efter, alltså.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag har aldrig gillat Höglund och jag förstår precis hur du tänker. Jag har ju en sambo som också kan en del om sånt nu, iaf när det gäller kamera, ljus och upplägg. Han sitter och kritiserar när jag kollar. Den enda som sköter någorlunda är hon unga brunetten. Vad hon nu än heter ...



Bra inlägg Johanna!

Postat av: Angie

Jag har också tänkt på det där! Hon har dessutom även massa påståenden i sina frågor som stör mig!! :P

2010-01-19 @ 20:49:38
Postat av: barajagjohanna

Camilla: Jag kan inte yttra mig om Höglund mer än hennes roll som programledare och tv-reporter. Där gör hon sig inte bra. Hon kanske är bra som skrivande reporter, vem vet?



Angie: Jag vet! Och inte sällan får intervjupersonen rätta henne.

2010-01-19 @ 22:02:13
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback