Jag är i Paris. Skulle shoppa kläder. Det blev en termos.

I dag har min man och jag varit på shoppingrunda i Paris. Planen var att jag skulle köpa allt bra jag hittade på min favoritaffär Bershka. Jag har liksom undvikit mellandagsrean i Sverige - eftersom jag ska till Paris. Och på en shoppingrunda i Paris ska det ju inte vara så svårt att hitta något. Paris är ju Paris, liksom. Men i dag kom min man och jag till Bershka på rue de Rivoli, och redan vid första anblicken insåg jag att de här kläderna inte var något för mig. Vi gick runt, runt och jag hittade absolut ingenting  i min smak. Vi kikade dessutom på alla våningar på Sammaritaine, på Zara, till och med på H&M, men allt jag såg var fult. Min man, däremot, hittade tack och lov ett par snygga saker på mitt favoritställe. Men inte jag. Då struntade vi i shoppingen och åkte på sightseeing istället.

Jag kommer lämna Paris i morgon kväll utan att ha shoppat kläder. Det är första gången det händer. Helt sanslöst. Däremot köpte jag pärlor att göra armband av första dagen. Och den fantastiska termosen jag köpte i går var förstås ett hysteriskt bra klipp. Men nu tror jag bestämt att det väntar lite shopping i Sverige.

Kommentarer
Postat av: Nettan

Har la samaritaine öppnat igen nu? Vi var där både 2006 och 2008 och ville så gärna gå på la Samaritaine, men det var stängt av någon anledning. Nu som en ny resa är på gång så vore det fint att veta om det är öppet eller ej. sist fick vi gå på La Fayette istället.

2010-01-02 @ 21:17:09
Postat av: barajagjohanna

Nettan: Både 2006 och 2008 när jag varit i Paris har det varit öppet i alla fall (Samaritaine/Etam på rue de Rivoli). Den här gången var det lite omgjort, de hade tagit bort den roliga presentavdelningen. Personligen skulle jag föredra La Fayette, eller kanske hellre Les Quatre Temps och Forum des Halles istället - större och bredare utbud.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback