Barajagjohanna – bästa bagaren
Baka gör jag gärna. Men det brukar mest bli kladdkakor och annat sött. Antalet gånger jag har bakat bröd kan jag räkna på fingrarna på min ena hand. Och då har det bara handlat om frallor. Därför är jag riktigt stolt över mig själv – jag har nämligen bakat limpa med linfrön och vetekli i dag. Väldigt god, om jag får säga det själv.
Kommentarer
Postat av: Anna
Ge oss receptet vet ja! Kram
Postat av: sara
Oh. Hembakt. Miam.
Postat av: barajagjohanna
Anna: Givetvis! Det är mycket lätt.
1 dl linfrö
2 dl vatten
Låt det stå i minst fyra timmar eller koka några minuter och låt svalna. (Bränn inte fast det i botten som jag gjorde.)
1 pkt jäst
5 dl vatten (37 grader)
½ dl socker
2 tsk salt
½ dl kli
1 dl rågmjöl
Vetemjöl till lagom konsistens
Blanda ihop allt.
Låt jäsa i 40 minuter.
Baka ut till två runda "bullar". Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i 200 grader i ca 35 minuter.
sara: Ärligt talat är vi bortskämda med det. Det här var tredje baket sedan vi flyttade hit för fem veckor sedan, vilket innebär att vi inte behöver köpa bröd. ;)
Trackback