En solig dag i april

32676-103Det ligger en liten sjö på andra sidan vägen. På andra sidan av sjön finns en mysig park. Jag gick runt sjön till parken. Fåglarna kvittrade, fiskmåsarna skrek och det var tydligt att det var vår i luften: människorna hade hittat ut. Plötsligt var det massor av människor ute på promenad eller satt på en bänk med ansiktet mot solen. Isen hade nästan släppt på den lilla sjön och änderna simmade omkring, dök och roade sig. Jag ångrade att jag inte tog med systemkameran ut. Jag satte mig på en bänk vid badplatsen en stund. Studerade människor. Några var ute och sprang, andra var ute med hunden. En trebarnsfamilj var ute och cyklade och ett ungt par var ute och gick med barnvagnen. Vinden var sval och solen värmde. Det är vid ett sånt tillfälle man helst av allt vill ha någon bredvid sig på parkbänken... Jag slöt ögonen och njöt av doften av vår och ljudet av steg mot gruset och fiskmåsarnas skrik.

Kommentarer
Postat av: IdaHoo

Tänkte bara säga att jag förstår den där känslan med att det skulle vara någon bredvid på den där bänken.. Det borde finnas önskekillar.. :) Som man kan få precis när man vill. Och sen när man inte vill ha dom för tillfället så *poff* så är dom borta :D Enligt mej en trevlig tanke ... Som aldrig inträffar :P

2006-04-23 @ 13:18:03
Postat av: barajagjohanna

Ida>> Haha, en sån vore ju perfekt! Hihi, om du tittar på bilden och så tänker du mig istället med en brun tröja och ett brunt hårband - då får du dagens promenadoutfit! Hahaha, jag är matchande jag! (Jag hade dessutom bruna byxor, och en turkos t-shirt som syntes och matchade de turkosta detaljerna på den bruna tröjan. ;D)

Postat av: Cicci

Tänkte bara fråga om du tyckte att Accord är en bra skola? Värt pengarna? Och är det så mkt svenskar som det sägs?? Min kompis läser där nu, och har inte hunnit prata med henne om vad hon tycker. Men om pojkvännen är kvar i sommar så ska jag nog ta ngr veckor på Accord.

Har läst dina lite äldre inlägg från Paris - vilka fina bilder! Såg att du funderar på att läsa en termin på Sorbonne - min pojkvän gör ju det och tycker att det är jättebra och relativt billigt. Och dessvärre går de inte i den "riktiga", fina skolan, utan i typ vanliga hus som ligger utspridda i stan. Det gör han som han delar lägenhet med också fast han läser ngn annan, lite mer avancerad språkkurs, så antagligen är alla språkelever (invandrarna helt enkelt :) ) lite utstpridda i små hus runt omkring själva skolan!

2006-04-23 @ 15:57:37
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Ja, jag tyckte Accord var en bra skola. Men det finns men. Det som var bra var all inriktning på konversation. Jag började på andra nivån och slutade på femte av åtta, så det var ju olika sortes diskussioner beroende på nivå. Men det var roligt. Dramalektionerna man hade en dag i veckan var dock inte alls bra (jag hade EN bra dramalektion av tretton) och det var i princip alla överens om. Jag tycker att Accord är lite för dyrt för sitt innehåll, faktiskt. Och ja, det är lite för mycket svenskar. Man å andra sidan är det massor av japaner också. Skulle vara roligt att veta vad din kompis tycker!?
Ja, jag funderar på Sorbonne, men funderar också Eurocentres - det ligger också i Quartier Latin. Det känns som ett bättre upplägg än Sorbonne - där är det mkt föreläsningar har jag hört. Berätta gärna mer vad din pojkvän säger. Har iofs hört att man lär sig BRA franska där. Det är ju billigt också som sagt.

2006-04-23 @ 18:22:42
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Det där med dramalektionerna lät ju lite halvflummigt..jaja, får se vad kompisen tycker! Sen finns det ju nån skola som heter nåt med catolique typ som ska vara bra!

På sorbonne har de två föreläsningar i veckan, en timmes fonetik per dag varannan vecka (alltså ena veckan ingen och andra veckan 5h) och så har de lektion två timmar per dag. Men sen kan man välja en kurs som har fler lektioner, då går de istället för två timmars lektioner typ 5 timmar per dag och det är, enligt min pojkväns kompis som går så, lite för mkt. Man blir trött och orkar inte hänga med. Så jag tror att alternativet med 2 timmar per dag + föreläsningar 2 gånger i veckan är bättre (fonetiken är nog lika för alla). De verkar nöta in franskan rätt bra. Mkt grammatik och skrivövningar, men även rätt mkt tal. Rätt bra balans! Oj vad jag skriver mkt, hoppas du förstod min förklarling...Men på Sorbonne måste man ju läsa hela terminer..Har du tänkt åka ned igen? När? Och jag ska också åka till Paris!!!!! 3-10 maj! Längtar längar :)!

2006-04-23 @ 19:34:47
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Sorbonne verkar bra, jag har ju hört från många håll att det är väldigt bra. Jag läste en terminskurs även på Accord, och det är minst 13 veckor jag skulle vilja läsa, gärna lite mer för att få så mkt som möjligt av franskan... Skulle eventuellt vilja åka i höst (har ju redan upplevt en vår i Paris), men höstkursen verkar inte lika bra som vår- och vinterkursen så jag är lite kluven... Kul att du åker, vi åker verkligen om varandra eftersom jag åker hem den 3 maj. :) Förstår att du längtar!

2006-04-23 @ 19:41:14
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: lameilleuse

Jag har läst fyra terminer på Sorbonne - d.v.s. kurserna för utländska studenter och är helnöjd. Det är sant att man får läsa i lokaler som ligger lite utspridda över Paris, men när man kommer till avancerade nivån (jag läste upp till den mest avancerade nivån)"section universitaire", hålls många kurser i själva Sorbonne-byggnaden. De gav en jättebra förberedelse inför den "riktiga" franska universitetsutbildning som jag gick sedan, också den på Sorbonne.

Cicci: "Institut Catolique" som du talar om skall vara bra - hade några väninnor som gick där.

2006-04-24 @ 20:10:33
Postat av: barajagjohanna

lemeilluese>> Oj, nu blev jag verkligen jättenyfiken, om du har läst fyra terminer har du ju verkligen erfarenhet av skolan! Har visserligen bara hört positivt (förutom att det möjligtvis är lite för lite tal, men det sa bara de på min skola som inte själva läst på Sorbonne), men det jag undrar är verkligen skillnaden mellan höst-, vår- och vinterkurserna? Vad jag har läst så verkar vår- och vinterkurserna bättre än höstkursen, men vet du om det i själva verket är någon skillnad?

2006-04-24 @ 20:36:45
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: lameilleuse

Johanna: Vad jag minns (detta var 92-94) så var det ingen större skillnad. Kurserna är snudd på identiska! Sedan finns det ju olika nivåer (A, B, C) och där skiljer det sig lite grann vad gäller kursupplägg o.s.v., men inte nämnvärt.
Har du bra kunskaper i franska tycker jag att du ska hoppa direkt på den högsta nivån "Section Universitaire". Där får du bl.a. skriva ett Mémoire med utgångspunkt från något av de litterära verk ni studerar.

2006-04-24 @ 21:15:22
Postat av: barajagjohanna

lameilleuse>> Jag skulle inte kalla mina franskakunskaper för bra. Högsta nivån låter lååååångt borta. Jag tar mig fram på franskan, men inte mer än så. Men Sorbonne är ju hett... Får se vad jag känner inför Paris när jag kommer dit på söndag. Tack för informationen!

2006-04-24 @ 23:05:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback