Nu är det nära igen.

32676-97
Valborgsmässoafton 2005, Versailles, Frankrike
Carolina och jag tog tåget till Versailles den morgonen. Det var 26 grader och strålande sol hela dagen. Vi låg i parken vid Chateau de Versailles och läste, pratade, fotade och solade hela dagen. Först strax efter nio på kvällen kom vi hem till Montmartre. Det var en otroligt lugn och härlig dag - så mycket tystare än i Paris!
Den första maj satt vi i parken Buttes Chaumont och svettades. Det var 29 grader varmt och nästan för varmt. När solen gick i moln var det alldeles underbart behagligt.

Valborgsmässoafton 2006 är om nio dagar. Jag kommer återigen att befinna mig i Paris. Regina och jag har nu bokat hotell på Arlanda och tåg från Arlanda när vi kommer hem den tredje maj, så nu är vi helt klara inför att åka. Enligt
SMHI är det just nu 19 grader i Paris, vilket är ett par grader varmare än förra året. Det finns hopp om sommarvärme när vi kommer dit, om bara nio dagar. Jag längtar efter att få andas Paris igen! (Jag vet att jag ofta återkommer till att prata om och tänka på Paris, ni får ursäkta... ;))

Kommentarer
Postat av: Linnnn

Åååh, ser u n d e r b a r t ut! *green with envy* Är övertygad om att du kommer få en minst lika minnesvärd Valborg i Paris even this year.

Postat av: Therese

Åh vad sugen jag blir att resa till Paris. Jag älskar verkligen Montmartre. Jag antar att du redan har fixat boende men jag kan iallfall komma med ett tips på ett litet supermysigt hotell på Place Abbessess i Montmartre http://hotels.parishotels.com/hotel-direct.php?hotel=66&lang=en

2006-04-21 @ 15:15:47
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Linn>> Ja, jag tror nog också det. :)

Therese>> Jag älskar också Montmartre. Har sett det hotellet på Place Abbesses, är det bra? Prisvärt? Denna gång ska jag inte bo på vandrarhem, utan på ett hotell som ligger 50 m från ligne 12, Saint Georges, en av få métrostationer jag aldrig varit kring. Det är bara två stationer från Abbesses så det borde vara bra. ;)

2006-04-21 @ 17:46:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Ja hotellet är jättemysigt. Litet och med röda rum , man får lite "Amelie från Montmartre" känsla. Får man ett rum högre upp har man en fantastisk utsikt över Paris, men jag tror vi betalade lite extra för det. Men det är inget dyrt hotell , så mycket prisvärt. Mycket trevlig peronal.
Så ligger ju metrostationen Abbesses alladeles bredvid och på Rue Abbesses som börjar vid Place Abbesses ligger fullt av små trevliga barer , caféer och restauranger som inte är fullt så turistiska som dom högre upp på Montmartre-kullen , närmare Sacre-Cour.

2006-04-21 @ 18:53:26
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Precis. Rue Lepic som jag borde på korsar Rue Abbesses. Älskar verkligen de gatorna. Montmartre när det är som bäst, alldeles neranför turistiska Sacré-Coeur-området. :)

2006-04-21 @ 19:08:53
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Christine

Åh, vad härligt! Hoppas du får det riktigt roligt där! Paris är underbart =)

2006-04-25 @ 11:23:00
URL: http://chrisse.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Christine>> Jag vet. ;)

2006-04-25 @ 21:20:53
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback