Alla skaffar barn

Vart jag än vänder mig just nu så är någon gravid. Och då pratar jag om unga tjejer. Ni kanske inte tycker att 21-22 är ungt för att skaffa barn, men jag tycker faktiskt det. Förmodligen handlar det bara om att mitt 22-åriga liv är väldigt annorlunda mot en handfull bekanta/bekantas bekanta mellan 20-22 som är gravida/nyblivna mammor. Det klart att om man har ett fast förhållande och är nöjd med tillvaron och inte vill dra iväg och pröva vingarna som jag suktar efter, så blir det väl så att barn blir en trevlig förändring i tillvaron. Jag misstänker att de flesta i denna ålder inte planerar att bli föräldrar och jag har förståelse för att man inte vill göra abort om man är kapabel att ta hand om en unge och har det där fasta förhållandet som är så kärleksfullt.

Men jag får panik! Är jag verkligen sådär gammal? Gamla kompisar letar stora bostadsrätter och villa och går med magen i vädret. Vad hände? Växte vi upp sådär fort? Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka, att det väl ändå är lite ovanligt tidigt? Förstår de verkligen vad de ger sig in på? Jag har väl svårt att sätta mig in i situationen, singel och rastlös med strävan efter att hitta vad jag vill göra.

Förr gillade jag Linda Skugge. Men idag läste jag två krönikor som gjorde mig lite upprörd. Hon tycker till exempel att vi ska
sluta med p-piller för att skaffa barn. Hennes väninnas gynekolog är tydligen helt underbar som frågar varför man ska ha p-piller, varför man inte skaffar barn istället. "Hon berättar om alla kvinnor hon möter som tror att de själva kan bestämma när de ska skaffa barn och hur många ungar de ska ha och de satsar på karriären tills det är för sent... och så sitter de hos henne och gråter", skriver Linda. HALLÅ?! Låt folk bestämma själva! Det finns de som väljer att skaffa barn tidigt, men det finns även de som inte känner att det passar att skaffa barn innan 30 (och inte minst de som inte har möjlighet). Ska man skaffa barn trots att man egentligen vill fortsätta jobba?  "Kasta p-pillren alla tjejer och skaffa barn i stället! Ni kommer inte att ångra er." Suck. Vad ska man säga? Förmodligen (förhoppningsvis) pratar hon om tjejer som lever i förhållanden. Men tack, Linda, för att du stressar oss andra.

Kommentarer
Postat av: Ida

Usch för barn. Alltså många är söta och snälla, men resten är hemska. Ärligt talat. :) Jag vill vara minst trettio när jag möjligen skaffar en bebis, ha en stabil ekonomi och en bra karriär!

Postat av: Linnea

Självklart winnerbäck citat! Hur kan man annars beskriva något på bästa sätt, inte sant?
Håller med ang Skugges krönika om P-pillren. Vad tänkte hon med när hon skrev den? magen eller?
Trevligt att du tittade in förresten!

2006-02-16 @ 22:49:38
URL: http://lellelii.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Ida: Jag med. Minst 30, som jag känner nu i alla fall.

Linnea: Så sant, med hans texter kan man beskriva allt.

2006-02-18 @ 23:39:36
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback