Årskrönika, bloggåret 2007

Det är årskrönikor överallt. Jag tycker det är lite fånigt. Ett år är ju inte annat än en 12-månadersperiod. Men nu går jag emot allt jag just sa och säger att vilket jäkla år 2007 blev för mig rent personligt. Den 21 december 2006 skrev jag hur mitt drömår 2007 skulle bli. Så, hur blev det egentligen? Bara för att jag hatar årskrönikor, så kommer här min egen. ;)


JANUARI
Året börjar med att jag, som inte avger nyårslöften, ger ett löfte om att inte klippa lugg på hela 2007. Ett löfte som jag bryter fortare än kvickt. Stundals mår jag kanske inte så bra och funderar mycket med tanke på vad som komma skall: en ryggoperation. Äntligen byter jag ut min kompakta digitalkamera och analoga systemkamera till en bättre blandning av dem: jag köper en ny systemkamera. Dessutom åker till Uppsala och Stockholm och träffar vänner och visar att jag älskar vintern.

FEBRUARI
Får äntligen mitt operationsdatum och är glad över att jag slipper missa hockey under sjukhusvistelsen. För att skingra tankarna från det jobbiga åker jag tillsammans med mamma, bästa vän och hennes mamma på spa i Tällberg, en underbart skön helg. Dessutom får jag ett glädjande besked: jag ska bli moster till hösten! Och jag börjar gå på reikibehandlingar inför operationen som ska ske. Ett par dagar innan det är dags att åka till Linköping, åker jag till Västerås där Leksand spelar match, vilket blir skitkul. Och slutligen, den 27 februari, är det dags, jag anländer Universitetssjukhuset i Linköping. Operationen den 28 februari går utmärkt.

MARS
Redan två dagar efter operationen, bloggar jag från sjukhussängen. Det fortsätter jag med under hela sjukhusvistelsen, och även efter att jag har anlänt Dalarna med ambulansflyg. Mars blir en berg-och-dalbane-månad för mitt humör. I början har jag ont och går på morfin. Jag får påminna mig själv om skillnaden efter ingreppet. Får blombud, brev och besök. Bloggen handlar mest om operationen, men jag försöker lägga det mesta på skoliosbloggen, vilken ständigt är uppvärmd. Det är under mina sjukskrivningsdagar som jag blir tokfast i Grey's Anatomy och jag lever för vardagarna när mina dagar är upplagda efter TV-tablån.

APRIL
Den första april blir en lycklig dag, där jag kämpar att orka sitta och titta på hockey, vilket är värt all möda då jag efter matchen får ta emot en krya på dig-signerad hockeyklubba på franska från #41 Pierre-Edouard Bellemare. Det lever jag på länge. I bloggen tjatas det också mycket om hur häftigt det är att vara rak... Jag flyttar hem till mitt efter att ha bott hos föräldrarna ett tag, och jag orkar åka på utflykt till släkten i Järna. Det här blogginlägget gillar jag, med tanke på vad som komma skall ett halvår från jag skrev det... Tipsar om en kul bok i bloggen och författaren hittar hit och kommenterar.

MAJ
Jag fortsätter att fundera kring saker och tankar kring operationen är fortfarande i centrum. Dessutom vinner jag en bloggtävling och inser hur bra bloggkompisar är när jag får klänningar skickade till mig från andra håll i Sverige. Min kusin gifter sig och jag fotograferar en del, och i bröllopsprogrammet har brudparet lyckats beskriva vem jag är helt klockrent med så få ord: "Hockeytokig Leksandsfantast som ofta besöker Frankrike. Jobbar just nu på contactcenter men har en önskan om en skrivande framtid, kanske journalist."

JUNI
Det börjar bli sommar. Min lillebror och jag krockar med hans bil och jag får besöka akuten för att röntga ryggen. Allt går bra. Humorn finns kvar och jag blir allt piggare och börjar jobba på 25%, men går fort upp till 50%. Jag bloggar om allt jag vet om att åka taxi till och från jobbet var dag. En kompis kommer och hälsar på och vi tar en roadtrip i Dalarna.

JULI
En vecka är jag utan bredband, men lyckas blogga nästan lika mycket för det. Blir friskförklarad, åtminstone på Försäkringskassans papper. Jag har blivit antagen till Kreativt skrivande A i Gävle och funderar på hur det ska gå - jag som student? Jag, precis som resten av Sveriges befolkning som själv inte bär dem, stör mig på Foppatofflorna och kan inte vara tyst. Jag får min första betalda semester och det första jag gör är att åka till Tallinn. När jag kommer hem får jag en rejäl halsfluss och får besöka akuten igen.

AUGUSTI
Många dagar tillbringas på föräldrarnas brygga, med pastasallad, glass, kirurgtejp och en gravidmage. Jag börjar ta igen månaderna jag missat på grund av ryggens läkning, genom att förutom Tallinresan och en dag i Gävle, först ta en heldag i Stockholm och sedan en vecka på Cypern. Jag tänker tillbaka på halvåret som har gått och får börja träna igen, vilket jag gör. Leksand möter Mora i en träningsmatch. 4-2.

SEPTEMBER
Årets fest hålls i min lägenhet. Vi firar att min rygg är läkt och att jag får gå ut och dansa igen. För bloggläsarna avslöjar jag något och hoppas på att jag inte ska bli hatad hädanefter. Jag märker att det är hårt att plugga heltid utan att ta studielån, eftersom det innebär massor av jobb. Men jag gör det ändå och är tvungen att beklaga mig med jämna mellanrum. Ladies Night i Leksand blir kul eftersom vi tjejkompisar har kul. Det är premiär för hockeysäsongen. Och jag älskar min skrivarkurs.

OKTOBER
5 oktober, samma dag som jag är i Linköping för återbesök ett halvår efter operationen och blir överröst av beröm för allt möjligt, så föds min systerson, Oliver. En fantastisk dag, där jag svävar på moln. Oktober är månaden då jag äntligen vågar färga håret brunt och efter några veckor trivs jag utomordentligt. Jag ser Magnus Betnér live och skriver en recension som han inte borde vara missnöjd med. Tillsammans med en kompis åker jag till London, vilket blir en kaotisk men oförglömlig resa.

NOVEMBER
Bloggens 1000:e inlägg publiceras. Dessutom lär jag mig rensa avlopp och jag umgås mycket med den sötaste, vilket missuppfattas... Så bra som det går nu, har det inte gått för Leksand på flera säsonger, och jag avslöjar hur säsongen kommer att sluta. Tillsammans med en kompis är jag på Winnerbäcks konsert i Borlänge, dit kameran givetvis följer med.

DECEMBER
På bloggen går jag ut med att jag letar efter blåa julkulor och genast kommer ett gäng från Stockholm och ett gäng från Bryssel. Jag får betyg och omdöme i skrivarkursen, svävar på moln av all positiv kritik och längtar till B-kursen. Jag förklarar varför jag inte vill att den svenska hockeyn ska amerikaniseras mer. Och så åker jag till Paris och har det bra och skriver reportage. Till alla mina kunder skriver jag ett julrim. Årets sista hockeymatch visar också ungefär hur det har sett ut i allsvenskan hittills den här säsongen: 6-0 till Leksand.


image959
Gott nytt 2008, önskar barajagjohanna

Det här är inga nyårslöften

Innan jag avslutar bloggåret 2007 med en årskrönika (moahaha, vilket skämt! Fast det är sant, det kommer en sådan senare idag...), vill jag bara säga två saker.

1. Sista dagen 2007 jobbar jag och första dagen 2008 jobbar jag. Härmed lovar jag mig själv och hela världen att jag inte ska jobba lika mycket under våren 2008 som jag har gjort under hösten 2007, utan istället ha mer tid för mig själv, få sova lite mer, träna lite mer, vara lite mindre stressad och framförallt ha mer tid för det som ska föreställa min huvudsyssla: skrivarkursen. Och jag ska försöka att inte ha ångest för att jag för första gången i mitt liv ska våga mig på att ta studielån.

2. Trots det jag just lovade, kan jag inte lova att jag kommer att hålla det. När decemberlönen kommer den 25 januari vet jag vad som kommer att locka att göra de dagar jag inte går i skolan... Det är ju så förbannat skönt med lön!

Dessa ständiga resedrömmar...

image960När jag satt och tittade ut genom rutan på bussen från Beauvais till Paris var jag lycklig och förväntansfull. Jag kände igen skyltarna mot Paris och Porte de Clichy och La Défense. Jag visste när vi började närma oss, jag kunde visa min kompis att dääär ligger Stade de France och där uppe på kullen, där ser du Montmartre. Det är en härlig känsla att återvända.

Jag var inne på Ryanairs hemsida för ett par dagar sedan. Att titta på resor är ju alltid roligt, oavsett om man bokar eller ej (fast ja, det är ju såklart roligast om man slänger iväg en bokning). Det var massor av biljetter för bara en krona. En spänn! Med skatter och bagage blir det inte mer än ungefär tre hundralappar tur och retur. Utan att jag visste om det har Ryanair börjat flyga från Nyköping till Dublin! Wow! Förr har man varit tvungen att byta i London och då har det bara blivit krångligt. Nu finns det biljetter för en (1!) krona till Dublin. Jag älskar Dublin. Och gissa om jag blir sugen på att återvända... Och till London, för där har jag mycket kvar att se. Dessutom kan man flyga direkt till Liverpool och hur häftigt vore inte det? Eller Glasgow? Eller Rom, eller Berlin... Eller, ja, till Paris förstås.


Vegetarisk definition, en gång för alla

Jag fick kommentaren "Hon tänkte väl att du var vegetarian - det är veganer som inte äter fisk, eller?" på inlägget där jag berättade om tjejen i McDonaldskassan som erbjöd mig McFish när jag frågade efter vegetarisk mat. Vad fel folk har. Inte undra på att vegetarianer får stå ut med konstiga kommentarer. Så, en gång för alla, lär er något:

Vegetarian innebär enkelt uttryckt att man inte äter någon typ av kött. Och för er som inte visste det, så räknas även fisk som kött. Om man är vegan så äter men enbart mat från växtriket (d.v.s. man äter inte ens ägg eller mejeriprodukter) och man avstår också från att använda djurprodukter, som t.ex. läder.

Överkursen:
Lakto-vegetarianer äter även mejeriprodukter.
Lakto-ovo-vegetarianer äter både mejeriprodukter och ägg.
Demivegetarianer (eller semivegetarianer) äter ägg, mejeriprodukter och fisk.

Så, nu slipper ni fundera.

Jag? Jo, för att förvirra lite så kallar jag mig enkelt vegetarian, fast jag kanske borde kalla mig lax-vegetarian eller något... Vegetarian har jag varit i sju år snart. Efter ett halvår som demivegetarian, slutade jag äta fisk och har alltså varit lakto-ovo-vegetarian. För snart ett år sedan smakade jag lax och nu händer det ungefär en gång varannan månad, eller mer sällan, att jag äter lite lax hos föräldrarna. Anledningen till att jag inte vill kalla mig demivegetarian är helt enkelt för att jag inte äter fisk i allmänhet. Stekt eller grillad lax är det enda jag kan tänka mig att äta. Och om inte laxen är färsk, föredrar jag nästan alltid vegetariskt. Det skulle vara farligt att kalla sig demivegetarian alltså...

Om du jobbar på restaurang/café och det kommer fram någon och frågar vad ni har för vegetariskt att erbjuda, svara för guds skull inte fisk... Det var inte en skagenbaguette jag ville ha när jag efterfrågade en vegetarisk macka, liksom. Man frågar efter fisk, om det är det man vill ha. Vegetariskt betyder INGET KÖTT.


Humor...

Kolla in här. (Nu är det kanske så att de ändrar reklam på framsidan imorgon efter matchen, men jag kan ju tala om att det är Sundsvall Hockeys hemsida och på förstasidan finns en stor bild på Ed Belfour - Leksands målvakt, och så står det stort "Ed Belfour på Gärdehov 28 december, Kom och se Ed Belfour som har varit en av NHLs bästa målvakter som har vunnit OS-guld, Stanley Cup, Canada cup m.m".)

Det är alltså match ikväll, Sundsvall-Leksand. Och för det första är Sundsvalls reklam på sin hemsida stor humor därför att hallå, det är Sundsvalls hemsida! De borde ju skriva "Kom och se Sundsvall spela hockey" eller "Kom och se Sundsvall Hockey möta Leksand". Men nejdå, de lockar publik med Leksands målvakt. Haha. Humor. För det andra är det också stor humor för att det inte ens är Belfour som kommer att stå ikväll, utan Eddie Läck.

Jag säger då det.

Ett stort gäng Leksingar är påväg upp till Sundsvall för hockey, fest och övernattning. Kul för dem... Precis som förra årets Sundsvallspartyresa, sitter jag på jobbet. Men jag är inte så avundsjuk, jag försöker med positivt tänkande: istället för att göra av med pengar och hälla giftig vätska i min kropp, så tjänar jag pengar och stärker min kropp genom fysisk träning. Positivt tänkande var det. Kvällens match följer jag dock givetvis stenhårt på nätet. Och på söndag är det äntligen hemmamatch igen...

27 december, det här blir nästan som en dagbok

Det var längesedan jag slappnade av framför Grey's Anatomy. För det är ju verkligen min avslappning. Min egentid. En kanna te, lite choklad och så en filt i soffan, med datorn på bordet. Under avsnittet av Grey's är jag totalt i min egna värld. Det var längesedan nu. Därför var det extra behövligt ikväll.

Efter en arbetsdag som jag var nära att skippa på grund av en fruktansvärd trötthet, behövde jag verkligen den här sköna kvällen i min ensamhet. Helt frivilligt började jag läsa klasskompisarnas reportage. Jag är imponerad över vilka duktiga skribenter vissa är. Till råga på allt har orden börjat flöda ur mig och mitt projekt fortsätter. Långsamt. Framåt, men långsamt.

Gårdagen var min lediga dag, vilken jag spenderade väl. Först trodde jag att hela dagen skulle skita sig, då jag vaknade med migrän. Den botades dock med en Ipren, en lunch hos föräldrarna och en timmes hård sömn i deras gästrum, i min gamla säng. Därefter var jag faktiskt och tränade, trots en enorm trötthet. Kvällen tillbringades tillsammans med barndomsbästisen som är julledig från skolan i Göteborg. Det blev varma mackor, julgodis, sällskapsspel och massor av skratt tillsammans med henne och hennes mamma och systrar, i huset där jag halvt har växt upp, granne med huset där jag levde mina första sjutton år. Trots en illa start på dagen, resulterade det just i en sådan dag som jag behövde.

Morgondagen ser jag inte fram emot. Jag vill inte gå upp tidigt. Men allt handlar om pengar, och bara jag har klarat tisdagen, så får jag koncentrera mig på annat än jobb i ett par veckor...
Hon var spänd inför hur det skulle kännas. Hon lyssnade till ljuden av fotsteg och tickande utanför rummet och hann tänka att hon tyckte om människorna här. Innan allt blev svart snurrade det till i huvudet på henne en gång, två gånger, tre gånger.

Det är tydligt att jag inte är ensam om att vara omotiverad på jobbet idag

Men... torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag. Sen hörni, sen ska inte jag till jobbet på två veckor och två dagar. Att jag har tre lektioner och två böcker och arton reportage att läsa och två nya texter att skriva och två gamla att bearbeta, det är ju en annan sak. Jag behöver åtminstone inte jobba. Och till skolan ska jag bara tre gånger. Halleluja!

Snowboard-/fjällsemester önskas

Ursäkta om jag glömmer någon, men har jag någon kompis som gillar vintern och därmed vintersporter? Jag vill så fruktansvärt gärna åka iväg några dagar eller en vecka och åka snowboard. Helst till franska alperna, men Sälen eller Åre funkar ju bra det med... Huvudsaken är att jag får susa nerför backarna, pumpa lite puder och sitta och vila i snön med solen i ansiktet.

(Ska bara ta ett par timmar i slalombacken vid föräldrarna först, för att se så att jag faktiskt kan åka bräda efter operationen. Jag tror och hoppas att det går bra.)

Julmatlådor

image959

På jobbet. Jag trivs med det jag jobbar med, men ibland hatar jag mitt jobb. Just nu är ett sådant tillfälle. Anledningen är följande: vi har inte längre egna inlogg på datorerna, vilket innebär att vi alltså inte längre har våra egna favoriter. Då mina program jag jobbar i är internetbaserade har arbetsplatsen fått lösa detta genom en gemensam websida där alla länkar till säkert fyrtio olika program och stödsystem finns. Idag fungerar inte websidan med alla länkar. Suck. Jag vill ha tillbaka mitt eget inlogg, tack. Att websidan med alla länkar inte fungerar, medför ju att jag inte kommer in så många program, vilket i sin tur leder till det värsta: jag kan inte kan hjälpa så många kunder. Och det suger verkligen.

Jag hade funderingar på att gå ut ikväll. Jag har dock ingen biljett, men det har inte min storebror heller, så jag tänkte ställa mig och köa tillsammans med honom klockan tio. Det skulle bli stressigt från jobbet, men det skulle också vara roligt att komma ut och träffa folk. Å andra sidan har jag bra lön idag. Det är ju storhelg. Så... nej. Jag struntar i utgången. Istället sitter jag kvar och äter mitt julgodis och dricker te. Och tjänar pengar.

Idag har jag matlåda bestående av julmat: falafel, cocktailkorvar, kokt potatis och Janssons frestelse utan anjovis. Dessutom ville jag såklart ha en godislåda också. Såhär i juletider (nåt får man väl skylla på). Så jag packade ner ett gäng kakor med choklad och nötter och pärlsocker på, snickerskakor, kola, knäck och godis av mörk choklad, maschmallows, dumlekolor och pecannötter. Jag har det nog ganska bra här ändå.

Eller? Av någon anledning är det alltid lite ångestladdat att sitta här under jul.

Julafton i bilder

image955

image954

image961

image953

image957

image959

image958


Första julklappen

image951
Klockan var strax efter sju imorse, då jag satt vid mitt skrivbord på jobbet och gäspade. Jag började mitt jobbpass klockan sju. Regina slutade sitt jobbpass klockan sju. Så rätt vad det var kom hon ner till mig med en julklapp som hon suttit och stickat under natten, nämligen koppvärmaren till vänster! »Med rätt färger och allt!» sa hon glatt. Ja, lätt. Så otroligt söt med sin lilla boll där på sidan.

Och jag blev jätteglad av den fina gesten.

Dan före dopparedan på jobbet

Jobbtelefonen ringer, vilket inte händer särskilt ofta.

Jag: [företaget] support, det är Johanna.
Man i andra änden: Hej, jag heter... oj, nej, vänta, nu måste jag nysa också!
Mannen nyser sjuuukt högt två gånger.
Mannen, någonstans i bakgrunden: Å, gud vad pinsamt.
Mannen nyser sjuuuukt högt två gånger till och jag håller på att garva ihjäl mig. Högt.
Mannen: Förlåååt!
Jag: Haha, ingen fara.

Jag, efter att jag supportat mannen: Är du kund hos [företaget] eller jobbar du på [företaget]?
Mannen: Nej, nej, jag jobbar inte på [företaget]!
Jag: Okej, då ska du egentligen inte ringa det här numret. Det är bara till för återförsäljare eller dem som jobbar på [företaget].
Mannen: Jaså, jaha, jag fick numret av en snäll tjej i en butik, då ska jag väl inte säga av vilken butik, haha. Jag charmade väl till mig det.
Jag: Haha, okej. I fortsättningen får du i alla fall kontakta oss via www.[företeget].se.
Mannen: Ja, jag lovar. Jag ska aldrig ringa hit igen. Om inte du sitter här då, då kan jag ringa, för du hade fin röst.
Jag: Hahaha, tack du.
Mannen: God jul och gott nytt år och tack för hjälpen, Johanna!
Jag: Detsamma!

Alldeles innan hade jag fått ett hot av en kund som skulle passera Borlänge idag när han skulle åka till släkten i Dalarna och fira jul, och då skulle han minsann komma upp personligen till mig och låta mig hjälpa honom med hans problem. Vi har fått besök av en kund en gång tidigare, därför blir man lite orolig... Det var alltså inte så svårt att bli glad av det här samtalet.

Rim från kundtjänstmedarbetare, trött på folk som är arga på MIG för att DE reser bort över jul och glömmer sin PIN-kod hemma...

Du som din mobil är kär
se till oss som kundtjänst är
det är inte vårat fel
om du tappat bort din tel

Ska du bort och fira jul
packa smart och ha det kul
glömma koden, I don't care
stör mig ej, min gran jag klär

Om du inte kan din kod
kan jag bara ge ett råd:
leva utan telefon

kan va nyttigt, kära fån

Koder skickas hem till dig
är du bortrest, bryr jag mig?
Förvara koder säker plats
vänta nu, nu tar jag sats:


Folkbokförd i Kalmar län

ber du mig på bara knän:

"Skicka koder till Kungälv"
"Nej", jag svarar, SKYLL DIG SJÄLV!


God jul?

Hela dagen har folk sprungit omkring på jobbet och önskat god jul för att de ska gå hem och de flesta är ju lediga åtminstone en vecka från och med nu. Platschef och teamledare har gått omkring och önskat god jul och hoppas att det går bra för oss som jobbar under helgerna. Men, god jul? Det låter jättekonstigt. Men se på sjutton, enligt kalendern är det julafton om tre dagar. Märkligt. Det känns inte som att det är dags för god jul. Däremot är det tydligt att många behöver lite ledigt. Åååh vad jag längtar till januari då jag också har lite lediga dagar. Från och med dagen innan min födelsedag och fyra dagar framåt är jag helt ledig, från både skola och jobb. Fantastiskt, jag längtar. (Apropå födelsedag: för första gången på flera år känner jag för att fira mig. Hmm?)

Om trekvart får jag också gå hem från jobbet. För att återvända redan imorgonbitti, visserligen. Hehe.

Lönefredag vs studiemedelsfredag

Lönebeskedet lockar mig att fortsätta jobba halvt ihjäl mig även nästa termin...

Jag vet att jag inte borde. Och jag ska inte, jag ska inte... visst ska jag väl inte?

(Nej, jag har inte bra lön. Men jämför man med studiemedel, så är lönebeskedet fantastiskt.)

Månadens inlägg: Jul - eller inte

Det yngsta syskonet har flyttat hemifrån och bor tillsammans med flickvännen.

Det äldsta syskonet som, precis som jag, alltid väljer att sova hos föräldrarna under jul (det är ju så mycket mysigare att vara flera på julaftons morgon), ska inte göra det i år.

Syrran har fått barn.

Julkorten från vännerna kommer inte längre enbart från vännen, utan från vännen med respektive.

Det är klart att det börjar kännas, liksom.

Julen förknippas ofta med ledighet, familj, god mat, julklappar... Men ofta innebär det ju också stress och måsten för alldeles för många. Och julen kommer även med tankar om ensamhet. Det finns många hemlösa som är ofrivilligt ensamma. Det sitter massor av pensionärer på ålderdomshem på julafton utan att någon släkting kommer och hälsar på dem. Och det finns alla dessa helt vanliga singlar som har en familj att fira med, men som ändå runt julen påminns om den vardagliga ensamheten.

En klasskompis till mig har valt att inte fira jul i år. Hon tänker testa något annat, och bara vara hemma tillsammans med pojkvännen, istället för att åka till sin familj. En annan klasskompis till mig väljer titt som tätt att inte fira jul, och hon har trivts bra med det och uppskattar istället de jularna hon faktiskt firar. En nära vän till mig ska i år tillbringa julafton bara med en kompis.

Ja, varför inte?

Varför firar jag jul? Jag vill ju inte påstå att jag firar, direkt. De två senaste julaftnarna har jag jobbat fram till någon gång vid lunch. Jag skulle lika gärna kunna jobba i år med (för kontots skull), men har valt att vara ledig på julafton. Dels för att jag inte har varit ledig så mycket, men främst för att det finns en bäbis i familjen och honom är det mysigt att umgås med.

För ett par år sedan valde min familj att inte köpa några julklappar till varandra. Det var jätteskönt.Jag gillar julen för ledigheten (även om jag sällan inte är helt ledig, inte heller i år), för att det är mysigt när alla syskon är hos mamma och pappa och för att man äter så mycket gott. Jag skulle lätt kunna ha en sådan dag på julafton: ha det lugnt och skönt, äta god mat, men strunta i julklappar och måsten. Jag är inte särskilt seriös på julen. Då menar jag att jag inte klär upp mig, jag stressar inte upp mig för julklappar, jag önskar mig inget speciellt. När vi bestämde oss att inte köpa julklappar till varandra, gjorde jag det ändå, för jag hittade roliga saker som jag ville ge bort. Utan måsten blir det så  mycket roligare.Länkar till fler månadens inlägg kommer att dyka upp
här.

The Julgran

image948Sent på kvällen den 1 december gick jag ner i förrådet för att släpa upp min fula plastgran och dess tillbehör. Jag satte upp granen som blev sned och såg allmänt... ful ut. Det blev dock lite finare med ljus i. Men jag behövde vita och blåa julgranskulor. Vita fanns överallt, det var inga problem att hitta.

Men jakten på blåa julgranskulor gick inte så bra för mig. Däremot fick jag ett mms från Bryssel med en bild på fina, blåa julgranskulor. Snälla
Jeanette köpte ett gäng och skickade till mig. Dagen efter kom överraskningspost från Stockholm. Min molgan hade hittat blåa kulor.

Så, äntligen, igår, blev min vitblå gran komplett. Dock inte helt perfekt (jag vill ha ännu mer blått och vitt), men det kommer väl fler jular... (Varför jag har tjatat om just blåa kulor? Innan jag ens hann svara en kompis på den frågan, sa han »eller låt mig gissa... du ska ha vita också...?» Såklart.)

Ordlös onsdag

image950

Det var visst ingen ordlös onsdag idag, men jag hade ju fixat en bild.
Krokofanten och Therese har också lagt in en ordlös bild idag. (Fler?)

Sånt här är så sjukt uttjatat

På McDonalds i Uppsala

Jag: Är McBean det enda vegetariska ni har?

Kassörskan/restaurangbiträdet: Vi har ju McFish också...

Jag: Men det är väl fisk?

Kassörskan/restaurangbiträdet: Ja.


Ett liv i studentbubblan

Studenttjej på bussen till högskolan: Man har det ganska bra när man går i skolan ändå. Fy fan att jobba heltid. Jag menar, tänk, jobba åtta till fem, och så ska man handla... man kommer ju aldrig hem!
Studenttjejens studentkompis: Mm, kan kommer nog märka det när man börjar jobba...

Men suck.

Välkommen till verkligheten, människor!

Det här insnöade folkslaget (läs: studenterna) fattar inte hur bra man har det när man jobbar. Man har pengar, EGNA pengar som man inte behöver betala tillbaka. Och när man är ledig, så är man verkligen ledig, till skillnad från när man pluggar då man ständigt har saker att göra. Jag lovar att man har mycket mer fritid när man jobbar heltid, än när man pluggar heltid, även om det inte ser ut så på schemat.

Det är såklart en fördel med att gå direkt från gymnasiet till högskolan/universitetet - då är man ju inne i det här med hur man gör när man pluggar. Man är inte van vid att ha pengar. Man vet ju inget annat.

Men kom ut ur studentbubblan och smaka på verkligheten. Jag lovar att den är lite bättre.

Paris, Paris, Paris...

image947I mitt Paris.


Jag skulle inte ha något emot att åka tillbaka. Typ nu. På något sätt, jag kan inte sätta fingret på varför, men av någon anledning trivs jag så himla bra där borta i Paris. Så, nä, jag skulle inte ha något emot att åka tillbaka. Tillbaka och fortsätta fräscha på min franska, vandra på de franska gatorna, köpa färskt bröd på närmaste boulangerie...

...och bara känna doften av Paris.


Innan pluggmaraton startar...

Veckan ser ut som följer: idag är det pluggmaraton, för imorgon är det skola och bland annat reportaget ska vara färdigt och inlämnat. På onsdag är det jobba, på torsdag är det jobba, på fredag är det jobba, på lördag är det jobba, på söndag är det jobba...

I år är jag ledig på julafton och annandagen. Annars jobbar jag från och med på onsdag till och med nyårsdagen.

Nästa termin ska jag inte vara lika uppbokad. Jag ska bli normal och våga ta studielån (ångest!) och därmed inte jobba häcken av mig. Det kommer ju tyvärr innebära att jag kommer att ha ännu mindre pengar och det fasar jag för. Men kanske är det värt det.

Jag vet inte. Jag är tveksam. Vi får se.

87 kr

Det är vad som återstår på mitt konto.

Oj, tänkte jag först när jag såg det.

Wow, tänkte jag sedan. Vad bra jag är. Ett köp till och det hade inte gått igenom.

Jag tycker faktiskt att det är lite komiskt att jag klarat mig nästan exakt på det jag hade på kontot när jag åkte till Paris. Vi snackar ungefär fyratusen kronor, och dem innefattar (förutom godsaker till mina egna naglar, läppar och hud) även boende, mat, métro, flygbuss och, lyssna nu: samtliga julklappar. Till råga på allt innefattar det också en efterlängtad svart skinnjacka, en efterlängtad svart/vitrutig kort kjol och två roliga halsband.

Jag sa: inklusive samtliga julklappar.

Det gjorde jag fan bra ändå.

Bildkavalkad från Paris

image944
Sacré-Coeur.

image945
Moulin Gallette, Montmartre. Nedanför väderkvarnen finns en restaurang som är känd (Moulin Gallette), jag har fortfarande aldrig ätit där.

image943
Min favoritvy uppe på kullen i Montmartre. Jag älskar just det här stället, den här gränden, med Sacré-Coeurs topp längst bort. Det är allra finast i mörkret.

image946
Här är "min" port - här har jag bott! Nostalgi. Det var nu när jag såg den igen som jag insåg att det faktiskt var nummer 41 jag bodde på... coolt.

image947
Julsmyckade Champs-Elysées.

image949
Julgransförsäljning vid Victor Hugo.

image948
Älskade crème brûlée på mysiga rue Mouffetard.

image950
La Défense.

image951
Julmarknad i La Défense.

Direkt frân Paris: au pair igen...

FLASHBACKS FRÂN AU PAIR-TIDEN. Nâgra timmar under sena eftermiddagen/tidiga kvällen har vi spenderat i Boulogne, sydväst om Paris. Jag ska nämligen göra ett reportage om en au pair-tjej och idag har vi träffat henne. Vi har varit med och hämtat de tre ungarna pâ skolan, vi har gâtt till boulangeriet och handlat baguetter och till boucheriet och handlat kött. Vi har lyssnat pâ saga och läst läxor och jag har intervjuat lite mitt i matlagningen. Jag fick mig nästan en ny kompis i sexâriga Raphael, som satt pâ mina axlar, berättade om allt godis han hade och som jag lyssnade pâ saga pâ band tillsammans med (sân där "när du hör den här signalen vet du att det är dags att vända blad"), och sâ vidare. Det vill säga: jag har fâtt träna rätt mycket franska idag med - kul! Barn är otroligt bra att lära sig av.

Nu: trötta i benen, trötta i huvudet, ont i fötter, ont i rygg... Det är sâ att vi bâda längtar till vandrarhemmets sängar, som egentligen är ganska obekväma, men som vi somnar fort i ändâ, av ren utmattning av intensiva dagar.


Direkt frân Paris

DOFTEN AV PARIS.  När vi klev av métron i Bastille tog jag ett djupt andetag och det var dâ jag kände den. Den välbekanta doften av Paris. Jag vet inte vad det är, men det är en välbekant doft och jag gillar att âterkomma till den. Att äta tvâ pain au chocolats pâ min vandring genom Republique samtidigt som jag hör brâdskande sirener, tutande bilar, det vackra sprâket, ser de stressade människorna och känner den bekanta Parisdoften... det är lite speciellt, av nâgon anledning.

Vi har promenerat hela vägen frân Bastille till Montmartre och jag är sâ stolt över mig själv för jag hittar heeela vägen.
Helt fantastiskt. Var tvungen att frâga en kvinna pâ gatan om vi var pâ rätt spâr bara, sâ jag frâgade vilket hâll Republique lâg. Kvinnan visade ât det hâllet jag trodde det lâg och sa »mais c'est loin, c'est deux où trois stations du métro» (det är lângt, kanske tvâ eller tre métrostationer) och tyckte inte att det var länpligt att gâ. Eeeeh, lata storstadsbor, det är tre stationer till Republique vilket inte är särskilt lângt alls. Hon skulle svimmat om vi berättat att vi skulle gâ ända till Montmartre...

Satan vad roligt det är att fräscha upp franskan lite. Den är ringrostig, sâ det är svârt. Men himla kul.

Franskan har jag till exempel fâtt öva genom att bli pâhoppade av tvâ söta killar frân Croix rouge (Röda korset) där jag fick försöka bortförklara oss - »on ne parle pas très bien français» (vi pratar inte sâ bra franska) och sâ fick jag tunghäfta när jag skulle säga att vi inte bor här. Nâgot sâ simpelt fick jag inte fram... De skrattade gott ât mig, och vi gick skrattande därifrân.

Men pâ Place du Tertre pâ kullen i Montmartre blev det andra bullar. En annan söt kille ville mâla av oss och jag frâgade vad det kostade. Eftersom vi var unga skulle vi fâ det billigare, menade han, och eftersom vi var vackra blev priset ännu lägre. Men jag avböjde vänligt med bestämt, sa att vi bor i närheten (vilket vi inte alls gör, men jag ville prata) och att vi inte hade pengar pâ oss nu, frâgade om han var där imorgon och att vi skulle âterkomma. Ops, det kommer vi inte alls göra. Men det är ju kul att utnyttja folk för att prata lite franska. Regina stâr mest och nickar och ler och tycker att jag är jätteduktig. Haha, kanske för att hon inte kan mânga ord.

Efter en pizza pâ favorit-italienska restaurangen i Montmartre sitter vi nu nedanför Moulin Rouge och surfar. Vi behöver vila benen ytterligare, det var tufft att gâ hit. Det blir snart kvällsshopping pâ Champs-Elysées. Och dit kan jag lova att det blir till att âka métro - benen är tunga och tyngre lär de väl bli...


À bientôt!

Jag skulle sitta på ett tåg flyg mot Paris och låta Stockholm Falun va...

Ordlös onsdag

image924

Gå på fotoutställning på nätet och se fler foton i kedjan

Ett foto i timmen, måndag 10 december

image925
10:18 Börjar dagen med att komma på ytterligare ett par frågor till min intervju, och ringer sedan intervjuobjektet, som jag för övrigt ska träffa i Paris.

image927
11:18 Färdigduschad!

image931
12:03 I brist på annat att fota, kan man ju alltid fota sig själv, färdig att ge sig av hemifrån. Men först frukost. Lite sent, jag vet...

image929
13:29 Efter att ha uträttat ärenden på stan gick jag hem till lillebror som jag fick hjälpa att stryka lite. Dagen till ära (matchdag) hade han satt på sig Leksandskallingar. Haha!

image932
14:10 Lillebror och de andra två som syns i framsätet, lämnade av mig på Kupolen innan de åkte vidare mot Västerås för att se hockeyn på plats.

image933
15:03 Det blev fika på Waynes. Lilla Joline och jag ser väldigt intresserade ut av gudmor Reginas mobiltelefon...

image934
16:00 Medan gudmor, mamma och jag provar kläder får Joline hoppa från famn till famn.

image935
17:06 Tillbaka i Falun och får vänta på en sen buss i 25 minuter...

image936
18:23 Middag i form av wokade grönsaker, quornbitar, jordnötter och nudlar. Aldrig fel.

image937
19:08 Matchen (Västerås-Leksand) har börjat och jag kollar liveuppdateringarna på två olika sidor.

image938
20:20 Fixar naglar samtidigt som jag får experthjälp över msn angående min överfulla dator.

image939
21:08 Packa, packa, packa... jag tror jag har glömt massor.

Sedan är jag så trött att jag varken orkar fota eller blogga mer. Dessutom har jag inte hunnit plugga som jag borde, inte packa allt jag borde, inte diska som jag borde och så vidare... På återseende!

Antagningsbeskedet har kommit

Jag ska läsa Kreativt skrivande B på Högskolan i Gävle nästa termin. Och jag är ganska övertygad om att jag kommer att rikta in mig på litterär gestalning istället för journalistik.

Bara så ni vet.


Att amerikanisera hockeyn eller inte

För det är ju det det handlar om. Jippon, maskotar och cheerleaders - allt handlar ju om att det ska bli lite större, lite häftigare, lite mer... amerikanskt.

Det är
det här som fick mig att reagera lite. Magnus Nyström verkar tycka att det är någon sorts tjusning att man på en hockeymatch "i USA äter popcorn, dricker öl i plastmugg, försöker fånga presenter som kastas ner från taket i små fallskärmar". Jag förstår inte riktigt. Inte har jag roligare om jag får fånga presenter som kastas ner från taket och inte har jag roligare för att det står ett gäng cheerleaders som tror att det är dansa de gör i trapporna. Inte heller har jag roligare för att någon stor nallebjörn åker omkring på isen och vinkar till publiken. Och inte tusan har jag roligare om jag ser mig själv på jumbotronen, som Magnus Nyström menar är en viktig del för att "känna att man har en chans att vara med".

Magnus Nyström skriver bland annat:

    Men sport är i grunden något vi håller på med för att det är kul.
    Jag vet inte när det blev en plats för män som hatar sin fru, sitt jobb, sitt liv (eller vad det nu har för fel) och tar ut all ilska genom att vråla ur sig sin vrede mot domare och andra idrottslag.
    I USA äter man popcorn [...] och sedan skriker man "Let's Go Rangers" och man slår ingen annan supporter på käften. Inte ens den som har mage att heja på ett annat lag.
Ja, just det. Sporten håller vi på med (tittar på) för att det är kul. Inte för att fånga presenter. Att vråla ut sin ilska skulle ha något att göra med att man hatar sitt liv, känns absurt att Magnus Nyström överhuvudtaget skriver. Man blir ofta förbannad i en hockeymatch, så är det bara - för där finns känslor. Blir man förbannad, så suckar, svär eller skriker man. Vad är grejen? (Det där med att man inte slår någon annan support på käften, kan det verkligen stämma? Jag tror inte det. Det är ju för tusan USA vi pratar om.)

    Det räcker inte att ha ett hockeylag. För att locka publik måste man se till att folk som kommer dit har kul[...]
För mig räcker det att ha ett hockeylag. Det är väl egentligen inget fel med att ha någon tävling eller så då och då. Men det ska ju inte vara avgörande för att gå på hockey. Den som verkligen tycker om ett lag och den som verkligen tycker om hockey, den behöver inte jippon kring matchen. Locka publik gör man enligt mig inte med att man kan fånga en t-shirt som skjuts upp med luftpistol på läktaren. Locka publik gör man väl med sporten, men framförallt med hockeylaget. Det räcker utmärkt. Kolla våra publiksiffror.

Våld föder våld som föder våld...

Man knivhuggen till döds här utanför jobbet inatt.

Kollegan berättade det för mig när jag kom hit. Det konstiga är att jag inte ens reagerade. Det blev ett »jaha, oj!», ungefär. Det är alldeles utanför McDonalds här på Kupolen, så nära, och rent logiskt skulle jag kunna veta både vem den döda och vem gärningsmannen är. Men jag kände ingenting.

Sedan började vi diskutera våld och vi blev båda lite förbannade.

Det läskiga är att folk faktiskt går omkring med vapen. Rätt vad det är kan man ha en kniv i ryggen, liksom. Vi har sett det förr och vi kommer garanterat se det igen. Hur kan man vara kapabel till att ta fram en kniv och hugga någon, gång på gång? Osannolikt. Jag fattar att man kan bli så arg att man vill göra någon illa, jag har faktiskt förståelse för den känslan. Däremot måste det finnas en spärr. Och vapen...?! Det finns inte i min hjärna. Jag förespråkar definitivt inte våld, och det är väl allmänt känt att jag inte gillar slagsmål, men alltså... ta fram knytnävarna istället för faan!

After ice blev till... ja, inte vet jag, knäckebrödskväll?

Berusad på en öl och två cider bevisar att jag
1. har ätit dåligt idag (eller i en hel vecka, rättare sagt).
2. dricker sällan.
3. inte är så stor.

Skittrist match trots vinst med 5-1. Men jag hade jättekul ändå. Ända till två minuter efter slutsignal. JAG VILLE JU STANNA I ARENAN. Men näedå.

Suck.

Jag är så arg. Och så långsint.

Hungrig har jag blivit också. Knäckebröd snart. Sen sova. För imorgon är det pussa på bäbis och jobba som gäller.

Att jobba på kundtjänst del 5

Kund mailar till sin mobiloperatörs kundtjänst:
»Idag hände det riktigt obehagliga. Ett nummer +420 ringde och jag svarade. Då var det en kvinnlig röst med engelsk-asiatisk accent som började säga något. Jag lade på fort... Kan ni hjälpa mig?»

Oooooohhh, vad läskigt. (Hjälpa till med vad, förresten?)

Att jobba på kundtjänst del 1
Att jobba på kundtjänst del 2
Att jobba på kundtjänst del 3
Att jobba på kundtjänst del 4

Ändra tidtabellen har varit mitt förslag länge

SJ/Tågkompaniet ändrar sin tidtabell från och med söndag den 9 december. Som jag (och alla andra resande i klassen) har klagat på tågtiderna. Nu har man flyttat fram 17.20-tåget två minuter. Två minuter betyder att jag kommer hem en timme tidigare. Sju istället för åtta är skillnad, det. Tidigare har jag precis missat 17.20-tåget och blivit tvungen att åka 18.22. Om bara inte bussen från högskolan är sen, så kommer jag hinna med tåget utan att behöva sitta på stationen i en timme. Att två minuter kan göra sådan skillnad. Häääärlisch!

Julmatsenkäten...

...som jag hittade hos Veronika tyckte jag var lite rolig.

Pepparkakor - Lussebullar:
Egentligen skulle jag vilja svara mammas lussebullar, för de är enormt goda. Men i längden funkar pepparkakorna bättre, då jag kan tröttna på lussebullar.


Skumtomtar - Knäck: 
Egentligen inget av det, men det får bli skumtomtar eftersom knäck är så satans sött.


Ischoklad - Marsipan:
Jag gillar inte alls ischoklad. Marsipan, däremot, det är gott i inte alltför stora mängder.


Köttbullar - Prinskorvar:
På den tiden jag åt kött såg min julmatstallrik ut såhär: potatis och köttbullar. Haha. På den här frågan skulle jag vilja svara: Gourmetbullar OCH cocktailkorvar, tack.


Julkorv - Julskinka:
Aldrig gillat julkorv. Aldrig gillat julskinka. Eller skinka överhuvudtaget för den delen.


Lax - Sill:
Hujedamej. Nejtack. (Ska det vara något får laxen grillas eller stekas först.)

Paradis - Aladdin:
Lätt fätt Paradis.


Sylta - Pastej:
Bara orden på dessa båda "rätter" ger mig rysningar. Så nejtack. Men jag tar gärna lite sparris.


Glögg - Julmust:
Svårt val, men eftersom glögg är så fruktansvärt sött, så blir det julmust. Det kan man dricka mest av.


Rödbetssallad - Dopp i grytan:
Nämen USCH.


Ris à la malta - Risgrynsgröt:
Hrmmm. Den var svår. Jag gillar båda. Så jag skiter i att välja och tar båda.


På skinkan: Äppelmos - Senap:
Jag äter ju inte skinka och har aldrig gjort. Än mindre förstår jag hur man skulle vilja ha äppelmos eller senap på skinkan. Men av äppelmos och senap blir det helt klart äppelmos. Varför? Äppelmos är gott. Senap är ruskigt vidrigt.


Dans cinq jours, je suis là...

     


Dagens (veckans? månadens? årets?) bästa

Det är inte varje dag man får en halv A4-sida med text nästan enbart om hur bra man är. Det är omdömet (och betyg) på kursen litterär gestaltning jag har fått. Jantelagen, blyghet och sånt där hindrar mig från att skriva vad det står. Men jag är... jaa, vad känner jag? Lite chockad är jag nog. Och förvånad. Lite stolt också. Men framförallt glad. Och jag frågar mig själv: är det verkligen mig och min prosa det handlar om?

När jag kom från Gävle köpte jag en falafelrulle och gick hem till bror min för att titta på Hammarby-Leksand med ett gäng. Och detta leder oss in på dagens näst bästa, ett nytt tillstånd:
Per: Jaha, flyttade inte familjen med till Sverige alltså?
Gatu: Nej, hans fru var ju gravid som fan.

Att gå till frisör eller inte

image923Ett naturligt mörkblondmedorangerödainslagnånting hår som är färgat mörkbrunt, behöver man ju göra något åt då och då. Jag menar, det där mörkblondmedorangerödainslagnånting växer ju ut. Jag ringde min frisör och det skulle kosta från 680 kr att färga utväxt beroende på tjockleken på håret (vilket jag snabbt räknade ut att det skulle bli typ 750 kr för mig). Ganska dyrt att vara mörkhårig om man ska betala så mycket varannan månad, liksom. 100 kr skulle det kosta att klippa luggen. Frisöreleverna skulle ta ca 300 kr för allt.

När mamma kläckte ur sig att hon alltid färgade sin kompis utväxt som ung, så åkte hon på att göra det även på mig.

Luggen klippte jag själv, med kökssax och nagelsax. Och tro't eller ej, men den ser helt okej ut! Mamma färgade min utväxt ikväll och jag var lite orolig att det skulle bli svart (se bilden), men det blev bra. Det är möjligt att det är något mörkare än övriga håret, jag får väl se det i dagsljus imorgon. 75 spänn blev det totala priset för att fixa mitt hår på hemmaplan. Jag sparade nästan 800 kr på att inte gå till frisören. Om det då inte är helt perfekt, så är det faktiskt skitsamma.

Inget tålamod nog att bli förstådd

Tisdag är samma sak som Gävledag. Förutom idag, för lektionen är flyttad till imorgon. Det känns skönt, för jag är verkligen inte helt och hållet kry. Hörseln är inte som vanligt och huvudet orkar inte med lika mycket intryck, sådär som det brukar vara när man är hängig, ni vet. Jag orkar inte med TV:n, så den har jag stängt av. Jag har ett dokument framför mig med min intervju/porträtt som ska lämnas in imorgon, men jag orkar inte jobba med det. Jag bara slösurfar. Samma sidor om och om igen. Som om alla bloggar skulle uppdateras var femte minut, ungefär. Helst skulle jag vilja krypa ner i sängen igen. Eller i soffan under fleecefilten. Och bara ligga där i flera dagar. Sova bort allt. Och så kan jag vakna lagom till jag ska till Paris. För jag ska sitta på ett tåg flyg mot Paris och låta Stockholm Falun, Borlänge, Leksand och Gävle va...

Matförslag, någon?

Klockan är snart åtta. Jag gick upp runt tio i förmiddags. På dessa tio timmar, det vill säga hela dagen, har jag ätit tre mackor, ett äpple och druckit tre koppar te. Braaa, Johanna.

Inte bli sjuk, inte bli sjuk...

Det är inte min dag idag. Men det har det å andra sidan inte varit på flera dagar.

Idag är jag hängig. Känner mig febrig och har ont i halsen. Varken kroppen eller knoppen hänger med särskilt bra. Skulle bara vilja ligga hemma i soffan och sova. Men jag ska träffa en klasskompis på stationen lite senare och göra en intervju. Innan dess ska jag egentligen till farbror doktorn, men överväger starkt att avboka tiden. Jag orkar inte stressa fram och tillbaka idag. Och dessutom har jag väntat på att få problemet löst i ett halvår nu, så jag kan ju egentligen lika gärna vänta lite till...

Jag vill inte bli sjuk. Att vara borta från skolan och jobbet innebär en del problem. Men ska jag bli sjuk, låt mig då ändå bli sjuk nu med en gång, för det är definitivt inte läge nästa vecka...

Julpyntsdiskriminering

KULA 6 CM 6-PACKI år är det vitt och svart som gäller på julpyntsmodet. Ja, för julpyntet har tydligen ett eget mode. Det kryllar av vitt och svart, både på julgranar, julgranskulor, porslinstomtar och adventsstjärnor. De klassiska färgerna guld, silver och rött finns givetvis också på julpyntet. Men blått däremot, det verkar vara helt ute i år.

Hallå, folk kanske vill ha grönt! Eller rosa! Men det är tydligt vad som gäller för att vara inne. Svart och vitt är visserligen jättefint, men nu är det blåa julgranskulor jag ska ha - vilket det fanns massor av i affärerna för ett par år sedan. Imorgon ska jag leta i alla affärer på stan, innan jag i värsta fall blir tvungen att gå till Rusta för att köpa fem 6-pack julgranskulor (det finns en blå kula i varje förpackning...).

Bild

Utmanad

Lisa gav mig en utmaning, och eftersom jag är så uttråkad så kommer den här.

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Jo.

Vilka vitaminer tog du när du var liten?
Åh, vad hette den... den där gula c-vitaminen i en svart flaska? Nåt med sol...

Vad åt du senast?
Chips.

Har du fått någon komplimang i dag?
Ja, jag var och fikade hos L och hon sa att jag hade en fin klänning och fina stövlar.

Har du varit med i en rättegång?
Jag har varit åskådare.

Är du polare med grannarna?
Nej.

Vilket språk pratar din mamma?
Svenska.

Vilka länder har du bott i?
Sverige, och Frankrike kanske jag kan räkna med.

Senaste piercingen?
Ja, det var väl öronen då, för sjukt många år sedan.

När åkte du bil i mer än femton minuter senast?
I förmiddags.

Gay?
Näe.

Har du däckat eller spytt för att du har druckit?
Nej, varken eller, och jag lär väl vara en av få. Jag är så skötsam, så.

Har du något husdjur?
Inga fler än dammråttorna.

Har du täckt någons hus med toapapper?
Nä. Däremot har jag täckt min kompis med toapapper en gång. Vi var väl 10 år och skulle på halloweenfest. Hon skulle vara mumie.

Har du varit på stranden?
Många gånger.

Minns du din/dina musiklärares namn?
Japp. Bertil.

Hur bra är din syn?
Den kunde varit bättre.

Har du varit på ett party?
Nej, jag har aldrig satt min fot på ett party... (vilken fråga...)

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nej, tack.

Har du varit utomlands?
Senast för fem veckor sedan och nästa gång om en och en halv vecka.

Vilket är det bästa bröllop du varit på?
Min kompis A hade ett fint bröllop och den bästa bröllopsfesten.

Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Nej, jag tror bara de skulle bli jäkligt förvånade.

Var är dina syskon just nu?
Lillebrorsan är på något julbord/fest, men var de andra två håller hus vettetusan.

Vad var den senaste drömmen som du minns?
Jag minns drömmen jag hade natten till igår, och den handlade om att en person sa att en annan person inte pratade om något annat än mig. Och det var någon fest inblandad. Annars drömde jag häromnatten att jag skulle gifta mig med Ivana. Hahaha.

Vem ringde dig senast?
Min kära kompis R.

Vilken tid gick du upp i morse?
Kvart över nio.

Vad ska du göra i helgen?
Jobba, klä granen (ifrågasätt inte), baka pepparkakor och adventsfika.

Vad står det i det fjärde sms:et i din inkorg?
"Vi är leksands if vi är leksands if vi är leksands if, norra ståÅååÅååÅåå" (lillebror...)

När var du riktigt sjuk senast?
Hmmmm. Minns inte.

När såg du en kändis senast? Vem var det?
Det måste väl varit Winnerbäck på konserten.

Vad finns i din bakficka?
Jag har klänning på mig, så jag har ingen bakficka.

Har du färgade linser?
Jag har inga linser. Och färgade linser förstår jag inte vitsen med. Lika lite som jag förstår vitsen med typ lösnaglar, löshår och silikonbröst.

Vad gjorde du klockan två i natt?
Gick och la mig.

Vad är det första du gör på morgonen?
Går på toa.

Vad ska du göra efter det här?
Jobba vidare.

Feel free to anta utmaningen, liksom.

Lördagkväll på jobbet

Usch, vad jag tycker synd om mig själv.

Ikväll såg jag Leksand-Malmö. Två gånger.

Phu, vad sent det är. När vi kom från Leksand vid elvatiden drog lillebror och jag hem till föräldrarna för att käka lite och titta på matchen - igen. Pappa hade spelat in den och trots att både han och mamma blivit uppdaterade hur det gick, så kunde ingen av oss fyra slita sig från soffan.

Fullsatt arena. Stämning så det heter duga. Det gick rysningar längs hela kroppen vid synen av den fullsatta arenan där varenda kotte klappar i takt. Slutresultatet hade dock kunnat vara bättre - det blev oavgjort.