Direkt frân Paris: au pair igen...

FLASHBACKS FRÂN AU PAIR-TIDEN. Nâgra timmar under sena eftermiddagen/tidiga kvällen har vi spenderat i Boulogne, sydväst om Paris. Jag ska nämligen göra ett reportage om en au pair-tjej och idag har vi träffat henne. Vi har varit med och hämtat de tre ungarna pâ skolan, vi har gâtt till boulangeriet och handlat baguetter och till boucheriet och handlat kött. Vi har lyssnat pâ saga och läst läxor och jag har intervjuat lite mitt i matlagningen. Jag fick mig nästan en ny kompis i sexâriga Raphael, som satt pâ mina axlar, berättade om allt godis han hade och som jag lyssnade pâ saga pâ band tillsammans med (sân där "när du hör den här signalen vet du att det är dags att vända blad"), och sâ vidare. Det vill säga: jag har fâtt träna rätt mycket franska idag med - kul! Barn är otroligt bra att lära sig av.

Nu: trötta i benen, trötta i huvudet, ont i fötter, ont i rygg... Det är sâ att vi bâda längtar till vandrarhemmets sängar, som egentligen är ganska obekväma, men som vi somnar fort i ändâ, av ren utmattning av intensiva dagar.


Kommentarer
Postat av: Ivana

Åh sådan trötthet är så underbar ändå, när man nästan kan somna stående.

Postat av: Therese

Låter som en mysig dag. Är dock lite tveksam till om jag själv skulle vilja vara au-pair , då måste det verkligen vara rätt familj. Barn är suveräna att öva språk med. En av mina grannar är japanska och läser svenska på SFI. Hon pratar ganska bra svenska men av någon anledning har hon och jag fastnat i att prata engelska som hon gör med dom flesta vuxna svenskar. Så hon gillar att prata och leka med min dotter för då får hon öva svenska och min dotter verkar gilla att vara svenska-lärare.

Kul att du bloggar från Paris. Måste vara härligt där nu. Var där i mitten på december för 3 år sen och det var hur mysigt som helst , var på julmarknad och annat skoj. Hoppas ni får några jättemysiga dagar.

2007-12-14 @ 01:23:59
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Emil

Kikade på DaVincikoden igår - kunde inte låta bli att bli lite avis på att du går på dom där gatorna just nu...

Nån gång så följer jag med!

2007-12-15 @ 13:36:37
Postat av: barajagjohanna

Ivana: När man har nära till sängen, så är det underbart. ;)

Therese: Jag är också osäker på om jag skulle vilja vara au pair. Eller rättare sagt ganska säker på att jag inte vill vara det - men jag kan ändå bli avundsjuk på upplevelsen runt allt.

Emil: Jag gillar den filmen av två anledningar - franskan och miljön. :)

2007-12-15 @ 23:01:58
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback