Reiki

Min mamma har en väninna som utför reiki. Då hon fick höra om mig och min rygg ville hon absolut behandla mig, både före och efter operationen, tydligen för att läkeprocessen ska gå bättre då vilket till exempel kan innebära att mitt ärr kan bli lite snyggare. Om jag dessutom i övrigt skulle läka bättre både fysiskt och psykiskt skulle det vara väldigt bra. Hon har till och med erbjudit sig att komma och sova över hos mina föräldrar (där jag tydligen bör bo den första tiden efter operationen), så att hon kan behandla mig innan jag somnar och när jag vaknar. Det är definitivt värt ett försök, jag har ju inget att förlora.

Reiki betyder ungefär mental andlig energi och är en gammal japansk healingteknik. Det är en alternativbehandling där man lägger händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmågan hos människan. Man använder sig av händerna som fungerar som en kanallänk mellan mottagare och "universums helande energier".

Reiki arbetar både fysiskt och psykiskt och rättar till obalanser och energiblockeringar. Reiki sätter igång en process hos mottagaren som fortsätter en tid efter behandlingen.
Reiki fungerar även på djur och växter och kan användas på avstånd. Behandlingen utförs under en timme när man ligger påklädd på en behandlingsbänk i en lugn miljö.

Reiki är bra om man vill
• sänka stressnivån i sitt liv
• ha balanserad hälsa; fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt
• hitta kraften i sitt liv och sina dagliga situationer genom Reikis levnadsprinciper
• ha en verksam teknik för sin personliga utveckling och tillväxt
• förbättra och stärka sitt självförtroende
• utveckla kreativitet, minne och intuition

Min mamma behandlades av väninnan för några veckor sedan. Jag följde med som chaufför (då man tydligen kan bli väldigt, väldigt trött efter behandlingen) och tittade på och läste böcker om reiki, vilket var väldigt intressant. Något som gick rakt in i mig var att reikin är bra om man till exempel är lättretlig (hej, Johanna) eller om man har varit låg väldigt länge, om man kanske har stängt av sina känslor, skjuter undan problem och flyttar dem framför sig (hej, Johanna). Detta gör att man slutar känna sorg, vilket inte alls är bra för kroppen (eller knoppen). Kan man inte känna sorg, kan man inte heller känna riktig glädje. Reikin kan hjälpa en att släppa på detta och det var något som jag verkligen fastnade för.

Jag gissar på att jag får tillfälle att återkomma angående detta, när jag varit på behandling. Jag hoppas att det förutom hjälpa mitt ärrs (och hela ryggens) läkeprocess, även kan sätta igång en process i min hjärna...

Mer om Reiki

Kommentarer
Postat av: becka

Jag har faktiskt tagit emot tre-fyra reikkibehandlingar när jag hade sköldkörtelinflammation (en mildare form av struma). Enligt läkarna kunde detta absolut inte rättas till utan medicinering, troligtvis livslång. Men jag tog inte en enda tablett och blev frisk. Fast jag vill lägga in en brasklapp, jag måde visserligen oerhört bra av reikkin, tyckte det var helt fantastiskt, men jag vet flera som mått jättedåligt av detta, både fysiskt och psykiskt. En kompis till mig började spy som en gris mitt under en behandling...

Postat av: barajagjohanna

becka: Jag vet, mammas kompis berättade jättemycket om det. Hon sa att såna som varit lite småsjuka blivit JÄTTESJUKA efter behandlingen, men hon sa att det var nödvändigt, sjukdomen fick bryta ut och så blev de friska efter ett par dagar. Hon berättade också att flera har börjat gråta mitt under behandlingen, utan att veta om varför. Undrar om de du vet om bara tog en behandling, eller om de gick på flera? Vad jag har hört så blir det så nytt för kroppen, så man ska gå på tre behandlingar väldigt nära varann i början, för att kroppen ska vänja sig och kunna ta emot det på bästa sätt.
Kul att du har positiva upplevelser från det i alla fall.

2007-01-05 @ 15:47:37
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Sofia

jag har gått en reiki healing kurs för bra många år sen... mamma håller nämligen på med sånt, även akupunktur m.m.

2007-01-05 @ 23:47:40
URL: http://sofiasofia.bloggagratis.se
Postat av: barajagjohanna

Sofia: Okej, hur tycker du det fungerar då?

2007-01-06 @ 13:07:33
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tinatoon

Åååååh Johanna, nu börjar du ju närma dig mina intresseområden jue, bra som lite motvikt mot all hockey du skadat mig med här på sistone. ;)
Tja, skulle mammans väninna vilja ha en typ ohjälplig höftledsluxation att praktisera på så vet du vart du kan skicka henne. ;)
Håller tummarna för att allt ska gå bra för dig!!

2007-01-07 @ 17:30:38
URL: http://tinatoon.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

tinatoon: Haha, vad bra att jag skriver om något du är intresserad av också. ;) Reikin är jätteintressant - jag längtar till jag ska få behandling.

2007-01-07 @ 20:31:27
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback