Hur det ena leder till det andra

Det är ganska häftigt och fascinerande hur saker kan leda till andra saker, eller hur nya kontakter kan leda in en på nya, spännande spår. Genom att börja läsa en kurs på universitetet/högskolan kanske man får en ny vän som har en kompis som hyr ut ett hus vid havet i Italien och när man får låna det huset i Italien blir man stammis på en restaurang där man börjar prata med ägaren och plötsligt blir erbjuden jobb och eftersom man trivs så bra, stannar man, tar jobbet och råkar träffa en dansk gäst som man blir störtförälskad i, flyttar till Danmark med sin livskamrat, skaffar barn och bor mitt i Köpenhamn, trots att man aldrig hade tänkt sig ett liv utomlands. Hade man inte börjat läsa kursen hade inget av detta skett.

Vem vet var jag hade varit idag om jag inte hade flyttat till Uppsala till exempel?

Och om jag inte hade åkt till Dublin, så skulle jag inte sitta i den här lägenheten idag med en fransmans hockeyklubba längs väggen.

Hur det kommer sig? Jo, att ensam åka som volontär till Dublin, fick mig att även våga åka ensam till Frankrike som au pair. Min två veckors au pair-upplevelse var väl ingen höjdare, men hade jag inte åkt till Frankrike och varit där de jobbiga två veckorna hade jag aldrig kommit på att jag ville plugga franska. Hade jag inte kommit på att jag ville plugga franska, hade jag ju aldrig åkt till Paris och jag hade inte fått den underbara terminen jag hade där och jag hade inte blivit den Frankrikeälskaren jag råkade bli. Tänker man några steg längre så hade jag inte heller blivit så exalterad över de fransktalande spelarna i Leksand, jag hade inte erbjudit mig att översätta någon text till franska till klacken för att sjunga för fransmannen i laget och hade jag inte det, ja, då hade ju aldrig en viss klackledare tagit kontakt med mig och jag hade slutligen aldrig fått fransmannens klubba och så vidare och så vidare och så vidare... Detta är bara ett av alla exempel på hur det ena kan leda till det enda och jag vet, det är otroligt långsökt, men...

...vem vet vad som väntar bakom nästa hörn?

Kommentarer
Postat av: Linn

Detta var ett tankeväckande inlägg! Direkt börjar jag tänka tillbaka på mitt liv de senaste åren, alla händelser, hur de har efterföljt varandra och kanske också varför. Jag undrar också spänt vad som väntar bakom nästa hörn. :)

Postat av: barajagjohanna

Linn: Det är ganska kul att tänka så, faktiskt.

2007-05-08 @ 13:06:39
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag har många gånger funderat över hur mitt liv hade blivit om jag hade åkt till Berlin efter att ha tagit studenten. Skulle dit och jobba som au pair med en kompis men hon fegade ur i sista minuten och det blev Sverige istället (hon stannade hemma). Det är ganska mycket i livet som är tillfälligheter och det är rätt kul, tycker jag.

Jag råkade t.ex. jobba ihop med en som hade fadderbarn i Bolivia. Hade någon sagt till mig då att jag i framtiden kommer att åka till Bolivia för att hälsa på mitt fadderbarn och resa runt i Mexiko och diverse andra länder i Latinamerika hade jag skrattat gott!

2007-05-08 @ 20:28:41
Postat av: Pumans dotter

Ja, det var jag förstås som glömde namnet...

2007-05-08 @ 20:29:17
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: tolken

Ja, det är just det som är så läckert med livet, som när jag blev tolk, men det måste jag nog skriva ett inlägg om!

2007-05-08 @ 22:12:19
URL: http://parisbarnen.blogs.se
Postat av: barajagjohanna

Pumans dotter: Det är jättekul med alla tillfälligheter. Hur hade mitt liv blivit om jag stannat i Annecy? Hur hade mitt liv blivit om jag INTE åkt till Paris?

tolken: Precis! Ja, skriv gärna ett inlägg om det, det läser jag med nöje. :)

2007-05-08 @ 22:19:54
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cliff Hanger

Tänkvärt. Det gäller att vara aktiv för att få igång händelsekedjorna!

2007-05-09 @ 10:15:19
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Cliff Hanger: Nädå, det kan räcka med att du krockar med någon på stan.

2007-05-09 @ 22:40:20
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: moni

butterfly effect :)

2007-05-11 @ 12:56:43
URL: http://moni.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

moni: Den filmen måste jag ju se igen!

2007-05-11 @ 14:40:47
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback