Hur kan det klia där man inte har någon känsel?

Människokroppen är en extremt spännande grej. Jag tycker det är riktigt fascinerande hur allt hänger ihop. En nerv mellan två kotor i ländryggen styr känseln på just ett specifikt ställe på låret. Skithäftigt.

Men nu undrar jag hur det kommer sig att det allt som oftast kliar på den delen av magen där jag efter min operation inte har någon känsel? Kliar jag där känner jag ju inget och det slutar alltså inte att klia. Det hela brukar sluta med att jag får klia runtomkring området där känselbortfallet är och oftast lyckas jag tillfredsställa klibehovet på en annan del av magen. Men varför kliar det inte där jag känner att det kliar?

Kommentarer
Postat av: Anna Malaga

Visst är kroppen ett underverk?
Folk med amputerde ben säger ju att det kliar i benet de inte har... det har nâgot att göra med att nerverna hänger ihop och informationen de sänder till hjärnan.

Postat av: barajagjohanna

Anna Malaga: Minst sagt, kroppen är otroligt häftig! Ja, det där med att folk med ambuterade ben fortfarande kan känna att det kliar i benet är väl ungefär samma grej, men jag undrar verkligen hur exakt det funkar...

2007-05-29 @ 10:51:30
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Kliandet indikerar nog att känseln är på återtåg!!!

2007-05-29 @ 20:11:54
Postat av: barajagjohanna

Niklas: Fast... det har kliat i tre månader nu... :)

2007-05-29 @ 22:09:56
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback