Je suis une Montmartroise

Så fort jag såg den här boken, var det givet att jag skulle köpa den. Anna-Lena från Montmartre är en underbar bok, särskilt för oss Paris-, Amélie- och Montmartreälskare. Men jag tror nog att andra skulle gilla den också...

Författare är Anna-Lena Brundin, som har en egen lya i Montmartre. När hon såg filmen Amélie från Montmartre, insåg hon att hon inte bodde i Paris, utan i Montmartre. Den här boken beskriver hon som sin kärleksförklaring till det omtalade berget i Paris. Hon inleder boken med förord som liknar inledningen till filmen Amélie från Montmartre och eftersom det är en av mina favoritfilmer blir jag såklart fast redan efter första meningen.

Anna-Lena avslutar:
    Och jag fattar fortfarande inte franska. Det enda jag fattar är att jag snart kommer att sitta på ett flyg, på väg hem. Det känns lite svårt, därför känns inte detta beslut svårt att fatta:
    Je suis une Montmartroise. Jag kommer snart igen.
Det här är en bok fylld av kåserier och berättelser från Anna-Lenas resor till Montmartre. Eftersom jag har bott i området, så är det fantastiskt roligt att läsa om alla platser och gator och se fotografierna i boken som är tagna av Anna-Lenas vän Katrin Jakobsen. I slutet av boken finns en bra guide till resturanger, sevärdheter, biografer och boutiquer i Montmartre. Att det finns så mycket bra ställen bara ett stenkast från min lägenhet som jag inte hade en aning om... Som restaurangen La Rughetta på 41 rue Lepic - min adress, samma nummer och allt! Visst visste jag att det låg en restaurang där - jag såg ju hur fullsatt det var varje kväll jag kom hem och tryckte in portkoden en meter från uteserveringen. Varför testade jag inte restaurangen? Den låg ju bara sex trappor ner från lägenheten.

Det finns inget snack om saken. Jag är också une Montmartroise och jag vill också ha en lya i Montmartre! Den här boken gör mig enormt nostalgisk och jag inser hur mycket oupptäckt Montmartre jag har kvar att upptäcka... Jag kommer också snart igen.

Kommentarer
Postat av: Pumita

Anna-Lena var ju ganska lik... När får vi se dig i page-peruk och knallrött läppstift? ;D

Postat av: Therese

Jag har naturligtvis också den boken.... gillar den också

2007-05-27 @ 22:03:18
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Pumita: Hon är jättelik med det bleka ansiktet och allt! Nästa gång jag åker till Paris (Montmartre) ska jag bannemej leta upp en pageperuk och ta ett foto! ;)
Therese: Såklart du också har boken, inte kunde jag väl tro något annat. :)

2007-05-27 @ 22:18:54
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tolken

Jag får skriva en egen om Montparnasse :-) skämt å sido, jag måste läsa den! Har läst OM den men inte läst den.

2007-05-28 @ 00:54:37
URL: http://parisbarnen.blogs.se
Postat av: Krr

Nämen, det ligger nåt i det... Montmartre är verkligen ett speciellt Paris. Måste läsa!

2007-05-28 @ 12:14:11
URL: http://caitanja.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

tolken: Skriv en om Montparnasse, för det området har jag bara besökt en (!) gång och vet inte särskilt mycket om det alls.
Krr: Montmartre är verkligen speciellt. Innan jag läste boken hade jag faktiskt ingen aning om historien bakom det faktum att Montmartre blev konstnärers, artisters och annat kul folks hemtrakter... nu är jag sugen på Montmartrehistoria... :)

2007-05-28 @ 19:01:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback