Direkt fran London: what a fucking day!!

Herregud, herregud, herregud.

Var tusan ska jag borja?

05.22 satt jag pa taget och ringde R for att kolla sa hon var vaken och skulle hinna hoppa pa taget i Borlange. Hon var vaken men trodde klockan var ganska sa mycket mindre. Allt slutade med att jag stod med en fot pa taget och en fot pa perrongen for att halla taget sa R skulle hinna med. Konduktoren var lagom glad pa mig och visslade i sin pipa, medan R och jag pratade samtidigt i telefonen. Plotsligt sa R att nu kliver hon pa taget. Jag sag henne inte, men trodde saklart pa det, hoppade pa och taget akte. Problemet var att hon klivit pa taget till Gavle. Nar hon (jag) insag det hoppade hon snabbt av, men hade missat vart tag till Arlanda.

Dar stod jag, ensam pa taget till Arlanda, vi skulle inte ha alltfor mycket tid innan flyget skulle ga. Och R stod pa perrongen i Borlange. Panik!? Typ. Det gick inget senare tag som hon skulle hinna med, sa vi var lite lamslagna. Skulle vi missa flyget? Skulle vi ha kastat massa pengar i sjon? Skulle jag fa ta taget tillbaka till Falun? Skulle jag vara galen och aka ensam till London?

R ringde och vackte halva bekantskapskretsen for att kolla om nagon, fort som faan, kunde skjutsa henne till Arlanda. Ingen kunde. Jag kom till slut pa att pappa skulle kora bil till Stockholm, sa efter extremt manga om och men fick han ta en omvag och hamta R i Borlange och kora med gasen i botten mot Arlanda.

Incheckningen stangde 8.50 - planet skulle ju ga 9.20. R hade inte dykt upp. 8.48 pratade jag annu en gang med incheckningsdisken, men de kunde inget gora. Till slut holl de bagageinlamningen till 8.55. 8.56 kom R springande och fick slappa igenom bagaget.

Snabba steg till gaten. Vi kom med. Svettigt och hungritg, jag hade dittills bara druckit vatten.

Anyway. Typ atta toalettbesok senare var vi framme i London och jag med den varsta urinvagsinfektionen man kan tanka sig - utan att ga in pa nagra otrevliga detaljer..... Kureringsgrejorna jag hade med hemifran hjalpte inte ett dugg. Hemifran fick jag rad av mamma via sjukvardsupplysningen och Londonkunniga vad jag skulle gora. Dags att uppsoka ett Pharmacy. Sagt och gjort, Pharmacy blev det, och de rekommenderade mig nagot drickbart som skulle hjalpa. Nar jag forklarade att mina problem nog vara lite storre an att bara forsoka bota det med nagot drickbart, och forklarade lite narmare, blev apotekaren genast allvarlig och gick for att prata med tva kollegor. Alla tre sa at mig att jag genast maste uppsoka lakare.

Herregud. Soka lakare i London, i ett frammande land, dit jag just anlant och aldrig forr satt min fot?

Men jag insag att jag inte hade nagot val. Personalen rekommenderade walk-in medical centre pa Paddington Station. For att slippa irra omkring annu mer, tog vi taxi. Det var lite panik, jag hade sjukt ont. Och hos lakaren hamnade jag, nervos och med smarta och herregud. (Kul att man kan skratta at det i alla fall, for skratta gjorde vi i smartan.) Det var en otroligt gullig lakare som tog emot mig och undersokte mig och pratade sa langsamt och fint pa sin brittiska dialekt och bekraftade att joda, jag hade urinvagsinfektion. En ganska rejal sadan dessutom. Antibiotika utskriven direkt. Dar rok reskassan, ungefar. Rejalt mycket fattigare av svindyrt lakarbesok och svindyr medicin, sa kanns det i alla fall lite battre.

Darefter har vi faktiskt hunnit med att ga i nagra affarer och atit pizza och kopt adapter sa att vi kan ladda mobilerna. Efter en hektisk morgon med mycket samtal angaende skjuts till Arlanda, missade tag och urinvagsinfekationkureringar, dog bada mobilerna lagom till lakarbesoket. Efter en lang och jobbig dag ar det nu dags att ga till hotellet och ladda mobilerna, ringa mamma och beratta att det gick bra pa sjukan och att jag ar okej. Och sa ska vi bara ligga i sangarna och ata notter och choklad och titta pa brittisk tv... Imorgon, en dag forsent, ar det dags att borja upptacka lite mer av London an bara Bayswater (som det visserligen inte ar nagot fel pa)...

Kommentarer
Postat av: C - millaaa

ååå herregud vilken morgon/dag.

2007-10-17 @ 20:39:23
Postat av: Ida

Men lilla skruttan! Fy fan vad jag lider med dej.. Hoppas du är på bättringsvägen nu då så ni får en trevlig resa trots allt :) Tänker på dej!

Postat av: lisa

men gumman då!!! herregud!! tur att det löste sig!! nu är jag i falun! saknar dej, kraam! KRYA PÅ DEJ!

2007-10-17 @ 22:20:30
Postat av: Veronika

Herregud, vilken otur du haft. Och sen undrar jag hur det är MÖJLIGT att försova sig, eller ha okoll på tiden, när man ska utomlands? Jagkan inte sova om jag ska bort, kollar klockan en gång i kvarten, osv.
Nåja, nu kan ju resten av semestern bara bli bättre. Väl? Krya på dig.

2007-10-18 @ 00:39:12
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: Anna J

Men HEJ OCH HÅ! vilken morgon! härligt att ni är där i alla fall. Jag har stor erfarenhet av urinvägsinfektioner (tyvärr) och måste bara säga att du gjorde helt rätt som gick till den där svindyra läkaren och fick den svindyra medicinen. Det är verkligen värt det i längden (tänk på alla söta bebisar och att du en dag vill ha en egen t.ex. :) PUSS ANNA

2007-10-18 @ 11:03:34
Postat av: Anonym

hahahaha!

vad har vi att lära av detta -DU SKALL LYDA MIG, MOLGAN! jag kan mina urinvägar och dess infektioner!!! jag kan inte låta bli att säga: I TOLD YOU SO!

betyder dock inte att jag inte tycker synd om dig.för det gör jag. pengarna för läkarbesöket kommer du kunna punga ut, i efterskott, från reseförsäkringen, inte sant?

se det som så -en upplevelse. om än en ond en!

sen tycker jag du ska komma hem för jag behöver prata med dig om... eh. du vet. vårt samma-lika-sjunga-säkert-så-det-skrålar-problem.

puss på sig molgan, du är den bästa molgan som finns!

2007-10-18 @ 12:29:15
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Minna

Haha, usch vilken mardrömsstart! Jag är alltid en halv evighet för tidig så att sådant där inte ska hända... Tur att din pappa kunde rädda dagen! Paddington bodde min fabror i så det området känner jag till...men kan tänka mig att det är lite jobbigt att gå till doktorn när man kommer till London för första gången... krya på dig!

2007-10-18 @ 18:53:17
URL: http://www.minbinwinkin.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Visserligen kan man tycke att resan fick en dålig start - men kom ihåg att ishockey är lång sämre.

2007-10-18 @ 19:45:07
Postat av: Fred

Oj det låter inte kul alls... Konstigt att du fick betala något min sambo fick all vård och även medicin gratis i somras i Cardiff.... kanske annorlunda i Wales?

2007-10-18 @ 21:12:35
URL: http://lugnetochfred.blogspot.com
Postat av: Therese

Oj vilken dag. Hoppas du mår bättre och att resten av resan blir lugnare och roligare.

2007-10-18 @ 21:39:03
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Ivana

Okej jag är inte så sugen på att resa längre :) Hoppas att fortsättningen på resan blir bättre!

2007-10-18 @ 21:50:07
URL: http://jagkaninteslutaskriva.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Jag har svart att tro att jag ocksa skulle forsova mig nar jag ska ut och flyga, jag satter ju dubbla vackarklockor. Men det kan ju handa aven den basta.

punaniii: Vilken reseforsakring?

Fred: Apoteket rekommenderade mig Walk-in medcentre, sa jag hade inte sa mycket till val. Antar att de inte tar emot en turist precis varsomhelst? Tur att din sambo inte fick betala nagot, det later ju for bra for att vara sant. Till och med i Sverige som svensk medborgare far man ju betala for undersokning och medicin...

Ni andra: Jag mar bra mkt battre!

2007-10-18 @ 22:30:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Regina

Jag kan bara säga till mitt försvar, att jag sover väldigt gott om nätterna oavsett om jag ska ut o resa el ej haha! Men nu vet jag bättre till nästa gång o ska ha minst 5 klockor igång :)

2007-10-21 @ 23:21:21
URL: http://goagina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback