Hej, polisen, jag känner igen händelsen.

I fredagens Dala Demokraten kunde man läsa en längre notis om att en kvinna blivit sexuellt ofredad av en ung pojke och polisanmält händelsen. "Det var på morgonen som kvinnan mötte en cyklande pojke på cykelbanan mellan Östanfors och Falu centrum. Pojken hoppade av cykeln när han mötte henne, tryckte upp henne mot en slänt och tafsade på henne en kort stund. Han hoppade sedan upp på cykeln från platsen i riktning mot Östanfors. Kvinnan uppskattade pojkens ålder till omkring 15 år."

Minns ni detta? Jag lovar att det är samma skitunge. Det är nämligen samma väg, ungefär samma ställe, det är samma händelse - en cyklande pojke som stannar för att tafsa och därefter cyklar vidare (förutom att kvinnan som polisanmält skitungen råkade lite värre ut än jag).

Under en filt på jobbet

Samtidigt som jag svarar på mail från kunder, lyssnar och ser jag på Lars WinnerbäckYouTube och inser att jag kommer gråta om jag inte får se honom i höst/vinter. Jag kommer nog visserligen gråta även om jag får se honom, men det är ju andra sorts tårar.

Läste förresten en recension av hans nya album i Falu Kuriren. Varför envisas recensenterna med att jämföra honom med Ulf Lundell precis hela tiden? Winnerbäck är enormt stor i sig själv, han behöver inte bli jämförd med någon.

Det var längesedan jag var så här uttråkad. Klockan är bara halv sex. Jag har många timmar kvar på jobbet. Jag fryser. Jag är trött. Och ruggvädret här utanför Kupolen är inte uppiggande på något sätt.

Nuit blanche

image858image859
Jag har försökt sova sedan 23.30. Det funkar inte.

Kanal 5 planerar dåligt

Man kan inte lägga Grey's Anatomy en onsdagskväll klockan 21! Det är ju hockey i Leksand hur många onsdagar som helst och med början igår missar jag veckans TV-höjdpunkt sex onsdagar i rad.

Att de som utformar programtablån inte kan tänka lite längre. Dålig planering, kanal 5...

Underhållning. Tillfredsställelse. Lycka.

Det är som om arenan bubblar. Som om jag bubblar. Det är som om arenan är sprängfylld av känslor och ska spricka vilken sekund som helst. Som om jag ska spricka. I luften ligger nervositet, spänning, förväntan och en enorm mängd adrenalin. Läktaren med sittplatser är full och ståplats är fylld till bristningsgränsen. Det har bildats ett enda vitt och blått hav. Klubbens färger. Hela tiden hörs sång, skrik, vrål och klappande från klacken och i bakgrunden finns ständigt de rytmiska slagen från trummorna. När spelarna kommer in på isen stiger stämningen, och ljudet i arenan ökar ytterligare. Hela byggnaden fullkomligt kokar. Det ligger så mycket förväntan och vilja i luften att det nästan går att ta på.


Det är inte bara kärleken till laget som gör att det är i arenan du vill vara när det spelas match. Här finns spänningen, här finns ilskan, viljan, glädjen och adrenalinet. Det är alla de här känslorna som gör att man vill tillbaka och uppleva mer, gång på gång. Det är helt klart ett beroende som har uppstått. Hockeyn går före allt: jobb, skola, TV-program, träning... Men hur ska någon oinvigd få förståelse för att en förlust kan förstöra hela ens dag, ja, ibland sänka humöret i flera dagar framöver? Eller hur man kan sväva på moln och leva i ett lyckorus i flera dagar efter en viktig vinst. Hur ska man någonsin kunna ge en rättvis förklaring av alla känslor? Den där pirrande och kittlande känslan av spänning under en bra match har jag inte lust att byta ut mot någonting. Inte ens den jobbiga förlusten vill jag byta ut. Det är en del av allt. För samtidigt som man får en plötslig känsla av att bara vilja ge upp, kommer längtan efter en vinst, revanschlusten och ett jävlaranamma, tillbaka efter bara en kort, kort stund.


Ett hockeyuppehåll på ett par veckor gör att det rycker och spritter i kroppen och det känns i varenda kroppsdel att något saknas. Jämför det med en nikotinberoende som inte har fått sin cigarett, eller med en van kaffedrickare som inte har druckit kaffe på hela dagen. Du behöver koffeinet. Precis som jag behöver hockeyn. Leksands IF. Vad jag får ut av det? Underhållning. Tillfredsställelse. Lycka.


Ordlös onsdag

image858

Gå på fotoutställning på nätet och
se fler foton i kedjan.

Humörhöjaren heter Skrivarkurs

Det var sååå nära att jag stannade i sängen idag. Jag låg skönare än någonsin. Syster kom på besök när jag åt frukost och jag försökte få henne att övertala mig till att stanna hemma. Hon övertalade mig åt andra hållet istället. Tågbiljetten bokade jag hemifrån så sent som 20 minuter innan avgång. Därefter trampade jag fort ner till stationen och det var en omotiverad och trött Johanna som sov på tåget till Gävle. På hemvägen många timmar senare var det dock en helt annan jag som satt och plöjde text efter text i prosakompendiet.

Min kurs är verkligen en humörhöjare. Just nu spelar det ingen roll att jag ska läsa sex texter, skriva två texter och bearbeta två gamla texter på en vecka. Det är så roligt, så det gör inget. Jag ska försöka hinna med allt bara. Jag har blivit så himla aktiv sedan jag började plugga att jag knappt hinner prata med folk på msn längre. Det är plugga, jobba, se på hockey, träna och plugga lite till som gäller. Och jag måste medge att jag är lite rädd att det ska bli för mycket. Men att jag åker från skolan med en känsla av att jag är nöjd och glad, det måste ju ändå vara positivt.


Lars Winnerbäck + irländskt

image857Imorgon släpps Lars Winnerbäcks nya album Daugava. Jag fick den på posten redan idag. Det hörs att skivan är inspelad på Irland. Redan första låten inleds med irländska toner. I många andra låtar är också den irländska influensen tydlig med strofar, tempo och melodi. Jag älskar Lars Winnerbäck och jag älskar Irland och dess musik. Jag kan alltså inte annat än att även älska mixen av detta.

Biljetterna till konserten i Borlänge den 24 november är förresten slut. Jag är dummast på jorden som skjutit upp biljettbokandet. (Eller rättare sagt är det mina nära som är dummast på jorden eftersom det är dem som gjort att det blivit uppskjutet.) Om någon har biljetter till salu, let me know... Stockholm går bra det med.

Det räcker inte riktigt till

För att få svar på mina tusen frågor angående prövningar, högskoleprov eller om det finns något annat som kan höja chanserna att komma in där jag vill komma in (Mittuniversitetet), så gjorde jag ett besök på Vägledningscentrum idag.

image654Och jag fick de svaren jag väntade mig. Svaren jag egentligen redan visste. Och det är inga uppmuntrande svar. Det suger, rent ut sagt. Det gäller att skriva högskoleprovet. Och det ska jag. Igen. Men det räcker inte med att bara skriva det, jag måste få en bra bit över medel också. Det är klart man ska tänka positivt, men man måste vara realist också: självklart gör jag mitt bästa, men med allra största sannolikhet kommer jag inte att skriva tillräckligt bra på högskoleprovet för att komma in på journalistprogrammet.

Och det suger därför att inget räknas in. Jag kommer inte lättare in för att jag söker flera gånger, så som det var förr. Jag får inte särskilt visa upp mina gymnasiebetyg i svenska, journalistik, textkommunikation och mediekommunikation. Jag får inte visa upp något arbetsprov. Jag får inte visa upp några meriter. Det spelar liksom ingen roll att jag har jobbat på ett par tidningar, att jag blivit erbjuden ett redaktörsjobb eller att jag har högsta betyg i journalistik- och medieämnen. Det som spelar roll är att jag inte fick högst betyg i matte, religion, historia eller idrott på gymnasiet. Det är ämnena som är oviktiga för journalistiken som spelar roll, eftersom det är de ämnena som gör att jag inte kommer in, det är de som drar ner mig.

Det är som vår mediekommunikationslärare på gymnasiet sa: det är värst för oss som ligger på medel. För de som har jättebra betyg kommer ju in var de vill. De som har mindre bra betyg får ofta läsa upp betygen gratis på Komvux och de har lättare att höja sig. Men vi som har bra betyg får betala 500 kr per ämne vi vill läsa upp, och läsa får vi göra på egen hand, och eftersom vi redan har bra betyg blir det svårare för oss att höja sig. Jag har redan betalat 1000 kr. Och jag har höjt mig. Men det räcker liksom inte. Jag tror till och med att jag ligger lite över medel, men det räcker ändå inte. Jag kan försöka få upp betyg och få bättre på högskoleprovet ett år till. Men om jag lyckas är det inte ens säkert att det räcker till. Och det är det som gör mig så arg och frustrerad.


Och att träna...

...är så fantastiskt roligt och asskönt att det sprutar endorfiner ur öronen på mig.

Jag fullkomligt älskar att jag får träna igen.

Jag ska åtminstone träna idag, så lite sund kanske jag är ändå?

Om ni har sett Nyberg & Törnblom på TV3 någon gång (ni vet, programmet som ska hjälpa folk att få bättre självkänsla), så vet ni att det var en tjej med som var skitsur på alla snygga människor på stan. En tjej med en snygg klänning, en annan tjej med snyggt hår, eller ett gulligt par - alla var hon jätteförbannad på.

Själv har jag upptäckt att jag i min tur är arg på folk som har bra lön (bättre än jag alltså, vilket ungefär alla har), alla som har en fast inkomst eller alla som överhuvudtaget har pengar att göra av med på sitt betalkort.

Vad osunt av mig.

Att lida av rastlöshet

Rastlösheten kryper sig på. Med rastlösheten kommer sötsuget.

Jag har inget sött hemma.

Jag börjar titta på filmen som jag har hyrt, men klarar inte många minuter. Jag är för rastlös.

Och sötsugen.

En kopp
chokladte* och fyra knäckebröd med massor av mjukost senare: Fortfarande rastlös.

För rastlös för att sova. För rastlös för att plugga.

Börjar surfa. Rastlösheten gnager och sliter i hela kroppen.

Skulle kunna koka spagetti och äta med ost, eller koka nudlar, eller äta ännu mer knäckebröd.

För att äta innebär att för stunden stilla rastlösheten.

Men jag äter inget mer. Jag inser ju att jag fortfarande inte kommer att vara nöjd när jag ätit upp.

Klockan är 23.44 och jag ska göra ytterligare ett försök till att se färdigt filmen.


(*Gott, men har druckit godare, men chokladteet får ett plus i kanten för att det är rött, och rött te ska man dricka, för det innehåller antioxidanter minsann. Dessutom får det ett plus i kanten för chokladbitarna bland tebladen, men ett minus för att tillverkaren var tvungen att ha med apelsinsmak.)

Chokladfestival

image857Min syster och jag var på chokladfestival här i stan idag. Och något ville vi ju köpa med oss hem. Jag struntade i den lyxiga och dyra (men ack så goda) chokladen och köpte istället med mig några hekto chokladte.

Efter att ha betalat 80 kr i inträde var målet att provsmaka så mycket som möjligt. Syrran provsmakade så att hon hade choklad både på kinden och i håret...

Inställt

Egentligen var det lektion idag, men den blev inställd. Ganska skönt att få vara ledig och att slippa köpa tågbiljett tur och retur till Gävle och att slippa köpa mat. Egentligen skulle jag även till Karlskoga imorgon för att äta, dricka och se Leksand vinna över Bofors. Det blev också inställt. För min del alltså. Bussarna går ju, men utan mig, jag får inte plats. Eller ja, jag är en av dem som har svårt att anmäla mig i tid så att den sista bussen inte fylls och... ja... Jag som tvättade igår enbart för att Kullatröjan skulle vara ren. Förkylningen är till och med bättre.

Försöker tänka positivt, att jag faktiskt sparar pengar på att stanna hemma - och spara pengar behövs verkligen. Men efter flera intensiva helger känns det alldeles förlamande att inte ha några planer för helgen. Visst har jag plugg att göra, men det är jag nog färdig med på några timmar om jag väl sätter igång. Och visst, jag kan träna, jag kan fika, jag skulle kunna njuta av att inte ha några planer med tanke på att jag de tre kommande helgerna kommer att jobba... Men då skulle jag behöva låtsas njuta, för när man har haft fullspäckat schema blir man van vid det och en tom dag i kalendern känns nästan ännu mer stressande.

Ytterligare tre dagars ledighet. Tre dagar där jag får sova så länge jag vill, tre dagar där jag har tid. Borde jag inte tycka det är skönt?

En bilddagbok

För lite mer än ett år sedan skaffade jag en bilddagbok. Jag lade in ett foto och sen var det inget roligt längre.

Ett par av mina vänner har dock tjatat att jag borde lägga upp bilder, och nu ger jag med mig. Bilder tar jag ju ganska ofta, men långt ifrån alla bilder vill jag lägga in på bloggen. Därför har jag nu lagt upp lite bilder just på
bilddagboken. Och lösenordspärrat den. Ha! Adressen är nog inte så svår att lista ut, men dem som även vill ha tillgång till lösenordet för att få kika på bilderna kan ju säga till. Observera att bilddagboken mest är till för dem som känner mig, så det är nog mest troligt att man får lösenordet om man säger till på msn/mail/personligen eller något liknande...

Ett reportage om manlighet

image855Med uppenbar känsla för stil - ett reportage om manlighet, en bok skriven av Stephan Mendel-Enk, och en bok som jag skulle kunna läsa bara för nöjes skull och inte bara för att den råkar ingå i min kurslitteratur. Boken är ett reportage om den bild av manlighet som pojkar formas till, Mendel-Enk skriver utifrån sina samtal med män om hur våldet i samhället hänger ihop med detta.

I början träffar Mendel-Enk några av landets mest kända fotbollshuliganer och fotbollsvärlden (eller kanske hela sportvärlden där manligheten är dominerad) beskrivs så igenkännande att det för mig, som känner igen mycket från hockeyn, blir roligt. Våld är en del av sporten och man fostras till att tåla och gör man en svag insats blir man en "kärring". I boken träffar vi folk som påstår att pojkar som inte spelar fotboll när de är små inte kommer in i "den riktiga manligheten". Boken berättar också om en ledare för en pappakurs som tipsar de blivande papporna om att de ska läsa böcker om att föda barn för att verka intresserade. Vi får även veta att många män när de får familj tappar sina vänner och att det för en man i trettioårsåldern är väldigt svårt att få nya, manliga vänner, att det nästan blir lite bögvarning över en man som frågar en annan man om de ska ta en fika, medan det för kvinnor ses som något helt naturligt.

Att boken är som ett enda långt reportage där Mendel-Enk skriver väldigt självklart, sakligt och med ett enkelt språk, gör att boken är både rolig och intressant att läsa. Att det dessutom är en man som skriver om män gör det hela mycket bättre än om det satt en kvinna bakom orden. Mendel-Enk kallar till och med den dominerande manligheten för "en våldsideologi, en livsfarlig logik, en kollektiv sinnessjukdom och en evig tävlan där kvinnor bara är statister". Föreställ er reaktionerna om en kvinna skrivit så i en bok...

Det här är bra, det är skrämmande, det är intressant. Och det är läsvärt.

Bild

Hört talas om copyright?

Det är inte roligt att surfa omkring på nätet och upptäcka att någon helt okänd har snott ens bilder, som om bilderna vore deras egna. Idag har jag upptäckt två bildstölder, där personerna ifråga helt enkelt har snott två av mina bilder rakt av, utan att uppge källa. Extra sur blir jag eftersom det rör sig om en text (dikt) på ena bilden - dubbel copyright för fan. FUCKERS!

Önskas: stenhårt träningspass

Att vara förkyld och träna är inte någon särskilt bra idé, jag vet. Jag brukar alltid vara noga med att inte träna när jag känner mig krasslig, men idag tänkte jag skita i det. Så länge jag inte har ont i halsen eller har feber, är det ju lugnt. Jag snorar en hel del, men jag måste träna. Är inte på humör. Inte alls på humör. Och jag tror att träning är bättre än soffliggande vad gäller att ta bort dåligt humör. Det är så synd att jag inte kan köra stenhårt än bara. Det skönaste hade varit att köra ett hårt pass så att varenda kroppsdel värker. Eller köra mig helt slut från topp till tå på gymet. Springa på löpbandet tills mina ben knappt bär mig och tills svetten droppar från pannan och inga tankar orkar tänkas. Det hade varit det bästa. Men jag är inte ens särskilt bra på att springa ännu. Men snart... Jag ska köra så hårt jag kan på det lätta passet ikväll. Och förhoppningsvis känna att jag kan köra ett något tuffare konditionspass imorgon. Kom igen, ryggen!

URSÄKTA VERSALERNA, MEN JAG MÅSTE VERKLIGEN SKRIKA UT DETTA:

JAG HAR TACKAT NEJ TILL JOBB PÅ TORSDAG MED TANKE PÅ ATT JAG TRODDE JAG SKULLE BEHÖVA PLUGGA TILL FREDAGENS LEKTION, MEN NU BEHÖVER VI VARKEN SKRIVA ELLER LÄSA NÅGOT TILL PÅ FREDAG, VILKET BETYDER ATT JAG ÄR HEEEEEELT LEDIG PÅ TORSDAG! FATTAR NI? VARKEN JOBB, LEKTION ELLER MÅSTE-PLUGG!

JAAAAAAAAA!!!!

Efter spänningen kommer tröttheten: godnatt

image846
Mina damer och herrar, välkommen till Ejendals arena. Jag ska inte blogga alltför mycket om hockey, det finns så många andra som gör det bättre. Men lite kommer jag säga. Eller ja, om jag ska vara ärlig kommer det nog slinka igenom ganska mycket hockey även den här säsongen. Faktiskt. Ni får stå ut. Eller bli intresserade. Den här gången håller jag mig till bilder...

image847
Att sitta precis bakom plexiglaset är inte den bästa platsen precis, men det var en engångsföreteelse.

image845
Mååål (man kan nog se en svart prick, pucken, där i målet)! Vilket mål i ordningen har jag ingen aning om.

image848
Fotograferna distraherade mig. Vilka jäkla kameror. Den största fick jag dessvärre aldrig med på bild, men jäklar i min låda...

image851
När det kändes extremt nära att sitta på första raden, gick vi lite längre upp och fick bra översikt, men sämre stämning. Därför satt vi bakom plexit i tredje perioden igen.

image853
Sist, men inte minst utan snarare störst: världens bästa klack. Hur matchen gick? Leksand vann över AIK med 7-3. Inte särskilt dum säsongsstart direkt.

Jag är lite nervös

Ju mer klockan blir, desto svårare är det att koncentrera sig på jobbet. Fyra timmar till nedsläpp. Tre timmar till jag slutar. (Fast för att inte riskera att missa introt struntar jag i min rast och går en kvart tidigare.) Matchtröjan ligger nedpackad i handväskan. Nu jävlar...


Det blir nog sent ikväll också

Insvept i min röda fleecefilt med gröna hjärtan på, med en förstörd frisyr från gårdagen, med världens skönaste svarta mjukisbyxor som egentligen tillhör min lillebror och med glasögonen vilande på näsroten, sitter jag framför datorn för att försöka få något skrivet. Playlisten är full av skön musik från Rent och Amelie från Montmartre. Till den här musiken borde jag jobba bra, men hjärnan vill inte samarbeta än. Jag tror jag måste sluta vara ute och svira på lördagarna.

Rapport från tjejernas kväll

Jag skulle plugga idag, ja... Men det var ju Ladies Night igår. Behöver jag säga mer?

Okej, det behöver jag. Kvällen började med perfekt utsikt över en viss fransman när jag stod i kön och väntade på att få komma in. Kvällen avslutades däremot lite tårfyllt och i samtal med Ida...

Det blev stripsmaraton för mig inatt. Jag var så extremt panikslaget stripssugen när jag kom ut från arenan i Leksand, att vi tog drive in i Borlänge där jag beställde en stor och en liten strips, plus att jag fick ännu en liten strips av en kompis. Tre strips slukade jag alltså lätt innan vi var i Falun. Me love strips, liksom.

Showen var okej, men kunde definitivt varit bättre. Maten var skitäcklig. Efterrätten tog de bort från R och mig eftersom vi sprang omkring i korridorerna istället för att sitta vid borden - vi var för rastlösa. Och nu börjar jag förstå varför mina kära vänner plötsligt tyckte att jag bara skulle dricka vatten. Knappt någon mat + alkoholhaltiga drycker = ingen bra kombination. En av mina vänner beställde en vatten, men den fick jag tydligen inte dricka, för hon hällde den över mig istället. Hår, klänning, strumpbyxor, stövlar... allt var blött. Tur för henne att det bara var vatten...

Musiken på "nattklubben" efteråt kunde varit bättre. Jag är ju helt okej med schlager, men det kanske blev lite mycket Kicki Danielsson... Eller så var det helt enkelt så att musiken var väldigt passande om man tänker på alla medelålders kvinnor. Jag fick i alla fall R att bugga lite med mig.

Ehm... och så skrev jag ju nåt om tönt-smör-Måns igår... Fast han är nog ganska söt, den lille pojken. Jag råkade tydligen hamna allra längst fram vid scenen när han uppträdde och försökte precis som alla andra tanter (jag var nog yngst) få känna på hans ben... Haha. Bakom mig hade jag en tjej som däremot gjorde allt för att ta på mig. R hade fått fram mig framför henne med arga ord om att jag minsann hade problem med ryggen och måste luta mig mot något (det var ju inte riktigt sant att jag behövde något att luta mig mot, men det var tydligen ett smart sätt för att få fram mig). Jag vet inte om tjejen bakom mig skulle vara snäll eller nåt, men hon skulle kramas och ha sig och hon tog så mycket på mitt hår att frisyren nog blev lite pajad och jag vet inte många ställen hon inte tog på. Hrm. Well, well, är det tjejernas kväll, så är det väl.

Det är tjejernas kväll ikväll

image844Trots att det är ikväll det hela går av stapeln känns det ändå avlägset. Avlägset därför att det var mer än sex månader sedan vi bokade och då kändes september som sjukt långt fram i tiden.

Det jag pratar om är Ladies Night som är i Leksand ikväll. Galabiljett med fördrink och mat och show och grejer har vi betalat för. Hela evenemanget med en kväll för bara tjejer där det enbart är killar på scenen och som serverar, känns egentligen ganska fånig. Fånig därför att jag ser berusade, medelålders kvinnor i gäng framför mig som skriker i falsett av synen av lilla Måns Zelmerlöv.

Men det här ska bli kul - vi får se om jag forfarande tycker hela grejen känns fånig imorgon.

Till skillnad mot de andra, som jag gissar på helst vill se tönt-smör-Måns Zelmerlöv och Martin Stenmarck, är jag mer intresserad av:
* servitörerna, eftersom det inte är vilka servitörer som helst
* att vara i Ejendals arena, eftersom det inte är vilken arena som helst
* att se Mikael Tornving och Kjell Bergqvist, eftersom de är så grymt sköna

Och som vanligt är kompisen R och jag ute i sista minuten. Tre timmar innan vi måste åka till Leksand har vi äntligen fixat så att vi kommer både dit och hem...

Bild


Äckliga reklam!

Fan vad mycket hundreklam jag har fått sedan jag skrev om att jag inte är särskilt förtjust i djur. "Sök på resa med hund", "Ta hand om din valp", "Skaffa hund". Bla, bla, bla, jag somnar...

Igår såg jag dessutom att jag hade reklam för sexiga underkläder. Öh?! Vad har jag skrivit som genererar den reklamen egentligen?

Nästa resa bokad :)

image843Om en månad bär det av igen. Denna gången är anhalten London. Jag har faktiskt aldrig varit där och är verkligen sugen på att ta pulsen på staden. Tyvärr har jag ingen vidare koll på London. Det enda jag vet är att jag måste till Topshop på Oxford Street och att jag vill se Notting Hill.

Londontips tas gärna emot. Men strunta i de dyra tipsen.

Bild

Ibland blir jag skittrött...

...på folket i min klass. För det första är många såklart från Gävle och som jag har nämnt tidigare pratar de förskräckligt. Till exempel kan de inte uttala bokstaven ö. Medan en normal svensk säger "ööö" precis som ett ö ska låta, säger Gävlebon nästan "y", det låter ungefär "yö", en blandning av bokstaven y och bokstaven ö alltså.

För det andra tycker jag att det diskuteras lite väl onödiga saker ibland och att det svävas ut lite för mycket inom ämnen som inte tillför något till skrivarkursen.

För det tredje finns det en tjej i klassen som jag säkert inte har något emot egentligen, men som jag av någon anledning inte gillar och hon verkar inte gilla mig heller. Det kanske har något med hennes jobbiga dialekt och uttal att göra eller att vi inte verkar gilla varandras sätt att skriva, vem vet.

(Och hjälp, vad riskabelt det är att skriva detta, man vet ju aldrig vem som läser...)

Men ibland är det jättebra i klassen. Som nyss, då jag fick ett mail från en kille som ville ge mig respons på min senaste text. Han var inte på lektionen igår, men hade läst min text innan (eftersom vi mailar dem till vår responsgrupp innan lektionen) och ville att jag skulle få ta del av responsen. Hur snällt som helst. Och att han dessutom, förutom bra konstruktiv kritik och förslag på ändringar och förbättringar, ger mig världens komplimang om att han önskade att han kunde uttrycka sig hälften så bra som jag i skrift, är ju toppen. Särskilt med tanke på att jag tycker att min senaste text bara är okej. Det är underbart med människor som kan ge sådana komplimanger, för det betyder enormt mycket för dem som får dem.

Jag har ingen idé till nästa skrivövning och känner mig stressad på grund av tidsbrist, men tack vare mailet jag just fick, blev jag i alla fall mer peppad till att skriva. Tack för det.

Ett foto i timmen, onsdag 12 september

image830
07:15 Dags att äta frulle (ser du vad jag har på mackan, gitarrkungen?!). Till och med mellanmål till skolan har jag fixat.

image831
08:02 I och med att jag börjar så tidigt idag, har jag fått låna bil till Gävle.

image832
09:11 På plats på Högskolan i Gävle och jag letar efter ett hus där jag aldrig varit. I den här skolan finns bara korridor efter korridor efter korridor... Jag trodde att jag skulle få vända och köra hem igen, men efter att ha frågat ett par stycken, hittade jag fram till rätt hus och rätt sal slut.

På lektionen fotade jag inte...

image833
10:52 Rast utomhus i solen.

image836
13:16 Skoldagen är slut och jag ska försöka hitta tillbaka till parkeringen på helt andra sidan av campus...

image835
14:23 På vägen hem passar jag på att handla - jag har ju bil!

image837
15:25 Lunchen blir sen, men god: bulgur, wokade grönsaker, jordnötter och quornbitar i grönsaksbuljong, soya och cayennepeppar. Sjukt gott, jag lovar.

image838
16:57 Efter maten skulle jag lägga mig här i soffan och plugga lite, men jag var så trött att jag somnade gott under filten...

image839
17:45 Jag ska träna igen, andra gången sedan jag tillåts göra det.

Och på träningsgolvet fotades det (tyvärr) inte...

image840
19:38 Det tråkigaste på dagen är ju helt klart måste-sysslorna som att diska och fixa matlåda. Det blir korvstroganoff i morgondagens matlåda (och till kvällsmat). Som vanligt. Jag kan inte tröttna på det.

image841
20:36 Jag skulle plugga, men Idol var roligare. Boken finns ju i alla fall i handen och ser bra ut...

image842
21:37 Två Betapetmatcher och jag vann båda. Ha!

image843
22:23 Choklad, choklad, choklad, jag behöver choklad! Skafferiet innehåller ingen choklad och det slutar med att jag käkar knäckebröd och dricker kanelte istället.Nästa
EFIT: 14 oktober och/eller 24 oktober


Det är förskräckligt vad fult de pratar i Gävle

   

Nu är det nära

5 dagar kvar, sedan är det match igen.

Fransmannen är skadad och blir nog borta ett tag. Inte alls bra. Skittråkigt är snarare rätt ord. Bellemare, REVIENS VITE! T'es trop important pour l'équipe et moi, je veux chanter le hymne national français!

Premiär. Sjukt kul, förutom att jag inte har någon biljett... Två av våra platser är upptagna och den tredje och sista borde alltså min bror och jag slåss om. Om det vore rättvist. Men det är det ju inte: min bror anser som vanligt att han har första tjing på platsen. Varför? För att han är kille och tror att han är mer hockeyintresserad än jag? Eller vad är det frågan om? Ståplats är visserligen roligast, men inte när man jobbar fram till en timme innan nedsläpp och därmed kommer att komma lite sent när ståplats är fullt. Och inte heller när man är ensam. Och inte när man har en rygg som visserligen är läkt men inte fått tillbaka sina muskler och därmed kommer bli riktigt trött och få lite ont av att stå i ett par timmar. Jag står visserligen gärna ändå för stämningens skull, men tycker att en viss bror av principskäl borde offra sig för världens bästa syster... lämna sittplatsen eller joina mig på stå.


Och till sist:

EFIT imorgon (onsdag)!


Kolla klockslaget

Ett tag i eftermiddags ville jag bara lägga mig ner och grina. På det humöret var jag.

Det är hårt att vara student. Åtminstone när man ska kombinera studierna med att jobba, samtidigt som man prioriterar vänner, fest och annat framför pluggandet. Det vill säga: jag är fullt medveten att jag bara har mig själv att skylla.

Nu har jag till min stora förvåning åtminstone lyckats skriva en del. Det är ingen särskilt bra text, men jag behöver åtminstone inte skämmas längre. Om sex timmar ska klockradion väcka mig så att jag kan fortsätta...

Någon som minns vad jag skulle göra i helgen?

image831Jag har gjort allt utom att plugga den här helgen och jag skyller det på min dåliga karaktär. Men det har varit en skön helg, så det kanske är värt det.

Det råkade bli fest hos mig i lördags. Igen. Guitarhero är hur kul som helst och jag förvånade mig själv när jag tog över gitarren från en grabb som inte alls hängde med - och jag klarade mig förvånansvärt bra med tanke på svårighetsgraden.

Inte alls meningen att partaja. Än mindre meningen att gå ut. Men det var inte tråkigt alls. Förutom att tönt-Etage kryllar av småbarn och jag kände mig lastgammal, trots att jag nog fortfarande bör känna mig ganska ung, tror jag.

En kompis blev lite väl kalas och minns inte det mest smaskiga som hände... Hon skyller på att jag blandade för goda drinkar där inte smaken avslöjade hur starkt det egentligen var. Äsch.

Men nu blir det inte fest hos mig på ett litet tag. Det är för jobbigt att städa sen...


Kan man köpa lite självdisciplin?

Plugga, var det ja. Det började ju bra, tanken var att åka till Leksand med lillebror och gitarrkungen för att... plugga. Medan andra slet med tifojobb till hockeysäsongen skulle jag göra min skrivuppgift. Visst, jag skrev en hel del, men mest skit. Jag fotade lite, det var roligare än att plugga. Och sedan hoppade jag in och målade lite flagga jag med. Bra mycket roligare än att plugga, kan jag tala om. Och riktigt rogivande att sitta där på golvet med en pensel i handen.

Tillbaka mot Falun och prio 1 var mat: pizza med gitarrkungen och gitarrkungens kompis. Därefter hemåt för att plugga. Men då inser jag att jag behöver diska och fixa naglarna och duscha och tvätta håret och handla. För ikväll ska jag ju träffa kompisen L som kommit till Falun.

Så, när tusan är det meningen att jag ska hinna med plugget? Jag har en bok att läsa, som till skillnad mot den andra kurslitteraturen, är så fruktansvärt tråkig att jag inte har en aning om vad jag har läst på de 30 första sidorna. Och jag har en text att skriva. En text som jag inte har så stor koll på vad det ska vara för sorts text och som jag, kanske därför, är fruktansvärt oinspirerad till.

Ja... det var den självdisciplinen, det.

Nästa tidningsprenumeration lär bli på Dala Demokraten. De har ändå rapporterat bättre än Falu Kuriren länge nu.

Jag... är... trlöttt. Schvamlar. Orkar. Inte. Prata. Mer. Jag jobbade verkligen inte särskilt bra idag. Eller jo, jag tog helt okej antal ärenden, men många av de stackars kunderna fick säkert inte några supersvar av mig. Allt är Falu Kurirens fel. Jag har haft mailkonversation med journalisten och redaktionschefen halva dagen och jag har upprörts och irriterats och efter att ha frågat tusen saker utan att få särskilt många svar, har jag slutligen nöjt mig med frågan om de anser att de givit en objektiv och rättvis rapport av händelsen och av den uthängda personens agerande i deras fantastiskt ovinklade (host, host) artikel, så svarar de inte på det heller, utan på andra saker. Redaktionschefen säger att frågeställningen gäller vilket ansvar sporten och dess företrädare har som förebilder för barn och ungdomar. Det var tydligen också den frågeställningen de belyste genom sin artikel idag. Var det den frågeställningen de ville ha fram, misslyckades de totalt, då artikeln var vinklad på något helt annat. Jag ger upp. Jag vill sova. Länge. Men det är visst jobb imorgon med. Och på måndag. Och sen är det skola. Vad innebär det? Jo, att det är plugga jag ska göra i helgen.

På krigsstigen

Det finns alldeles för mycket dålig journalistik. Jag avskyr när jag ser en artikel som ska vara objektiv, men är så tydligt vinklad att vem som helst kan upptäcka det, även någon som inte råkar ha läst journalistik. Jag är pissed off och nu har journalist + ansvarig utgivare fått ett långt mail från mig, förhoppningsvis sakligt och inte alltför upprört. Bara så ni vet.


Jag huttrar bara av tanken på att jag ska cykla hem ikväll

Det drar kalluft mot min nacke och mina händer är iskalla. Jag fryser trots både linne, långärmad tröja och tjock munkjacka. Jag fryser till och med om benen. Men nu är det bara en timme kvar till jag slutar jobba... Min kropp börjar bli riktigt trött på att sitta stilla nu. Jag längtar inte bara hem till min soffa och min säng, utan till mitt kök, där jag ska laga dubbla portioner korvstroganoff när jag kommer hem... jag är hungrig! Och uttråkad.


Ordlös onsdag

image828

Gå på fotoutställning på nätet och se fler foton i kedjan.

Sluta överanalysera!

Ibland blir jag så fruktansvärt trött och anti att jag varken orkar eller har lust att prata. Som till exempel när man ska hålla på att analysera böcker och texter. Det är klart att vi i min kurs ska prata om hur texter och böcker är uppbyggda och hur de skulle kunna göras bättre, det är ju för sjutton en skrivarkurs jag går. Men jag orkar inte med när folk överanalyserar och jag förstår inte hur folk orkar lägga så mycket energi på att skaffa sig miljarder åsikter och tankar om en boks huvudroll eller ett stycke. Kan det inte bara få stå som det står, måste man analysera allt så otroligt mycket? För mig räckte det idag med att säga att jag tyckte att huvudrollen var jobbig. Sedan hade jag sagt mitt, för ungefär resten av lektionen. På det humöret var jag.

Kanske beror det på att jag hade en jobbig natt där jag först och främst inte kunde somna och när jag väl somnade drömde jag mardrömmar om slagsmål och omoperation av rygg och jag vaknade svettig flera gånger.

Kanske beror det på att jag fick ett definitivt besked om att journalistprogrammet i Sundsvall inte kommer att kalla några reserver, d.v.s att jag kommer inte in i år - och även om det på ett sätt är skönt  eftersom jag verkligen vill läsa den kurs jag läser nu, känns det såklart lite jobbigt att försöka göra allt för att komma in igen om först ett år, vilket inte ens är stora chanser att jag gör.

Kanske beror det på att mina skol-/tågtider krockar med både lunch och middag och att jag måste ha mat för att vara på bra humör.

Eller kanske är det så att jag helt enkelt inte var på topp idag.

Hejdå, Facebook

För några veckor sedan blev jag efter massor av tjat medlem på Facebook. Jag har fortfarande inte förstått det roliga och raderade just min användare, samt kryssade för rutan om att slippa få inbjudan och annat på mailen från kompisar.

Gud, vad befriande.

Mitt liv som djur(o)vän

Har jag någonsin nämnt att jag inte gillar djur? Folk brukar tycka att det är ganska märkligt med tanke på att jag är vegetarian. Men jag menar att det också finns människor jag inte gillar - jag äter inte dem heller. Folk brukar dessutom tycka att det är konstigt att jag är ganska mån om djurs rättigheter eftersom jag inte gillar dem. Samma sak här, jag kan tycka att vissa ungar är skitdryga, men det betyder ju inte att jag tycker att de ska ha sämre förutsättningar än andra.

Det finns en bok som heter Skriva med kropp och själ, av Natalie Goldberg. Vi har läst den i kursen jag går. Där finns massor av bra tips på hur man kommer igång med skrivandet. Ett kapitel är vikt åt tips hur man ska göra för att sätta sig ner och komma på något att skriva om. Ett av hennes exempel faller mig inte i smaken. Det handlar nämligen om att skriva om vilket djur man helst skulle vilja vara, och sväva ut lite om det. Goldberg skriver "Vilket djur skulle du helst vara? Tror du att du innerst inne är en ko, jordekorre, varg eller häst?" Jag är ganska säker på att jag innerst inne är en människa och kan inte förstå varför jag ska fundera över vilket djur jag helst skulle vilja vara. Varför i hela fridens namn skulle jag vilja vara ett djur?

Något av det töntigaste jag vet är alla djurvänner som är med i
EFIT, ni vet. Det finns huuuur många som helst som bara lägger ut bilder på sin hund, hela jäkla dagen. Hur intressant är det att titta på femton bilder av en hund? Det har gått så långt att om jag ser en hund på första bilden i ett EFIT-inlägg, tittar jag inte mer. Så illa är det. Bilder på djur överhuvudtaget är enligt mig skittråkiga - om det är inte är så att själva fotot är bra eller djuret för ovanlighetens skull är förbaskat gulligt eller ovanligt och vackert att titta på.

Nej, jag gillar inte djur. Det gjorde jag däremot när jag var liten, jag älskade att kela med katterna hos mormor och morfar och jag minns hur jag fångade myror i en glassburk, döpte dem och gav dem pinnar och gräs att gömma sig under och sockerbitar att äta, och jag var tokig i min bästa kompis hund. Så varför jag inte gillar djur längre vet jag faktiskt inte. Men jag kan berätta att jag är rädd för både katter och hundar och ormar och sniglar och fiskar i vattnet och fjärilar och fåglar och kossor och larver och ekorrar och silverfiskar. Det enda djur jag kan komma på att jag inte är rädd för är hästar. Och grisar möjligtvis. Att jag inte gillar djur, beror troligen främst på att jag är rädd för dem. Men samtidigt som jag är fruktansvärt rädd för vissa katter, kan jag faktiskt tycka att andra är ganska söta. Hundar tycker jag normalt inte är söta alls, tvärtom är de mest äckliga, luktar äckligt och för in smuts och äckel i huset. Det har faktiskt hänt att jag till och med sagt att en hund jag sett är söt. Men det händer inte ofta. Det har också hänt att jag lärt mig att inte vara rädd för ett djur och eventuellt till och med börjat tycka om det litegrann, men då måste jag få tid på mig - och helst slippa vara ensam med det.

Och slutligen vill jag säga att jag verkligen inte är så hemsk som jag låter, jag lovar.


(Om någon vill veta hur det var för mig att ha en katt till husdjur i Paris, så kan ni läsa om det här.)


Att jag bor i Falun betyder inte att det är där jag är

Eftersom jag börjar jobba igen den här veckan (jag har faktiskt inte jobbat på sex veckor...), så blir det busskortsinköp och då har jag busskort i både Falun, Borlänge, Gävle och Uppsala.

En normal vecka befinner jag mig i minst fyra olika riktnummerområden. Allvarligt talat, är det normalt att befinna sig så ofta på så många olika orter? Jag får känslan av att de flesta håller sig på sin hemort, liksom... Själv bor jag i Falun, pluggar i Gävle, jobbar i Borlänge och går på hockey i Leksand...

Skål för Johanna!

image830Från att fler än hälften av de som skulle komma på min fest droppat av, droppade det plötsligt på folk i sista minut och från att jag trott att vi skulle bli fem-sex stycken råkade vi bli tolv stycken i min lägenhet. Hur kul som helst! Tack allihopa för att ni kom och firade med mig att min rygg är läkt.

Efter 28 diskade glas är det bara utkastning av minst lika många flaskor och burkar samt dammsugning kvar innan jag kan påbörja min söndagssyssla: ligga i soffan och titta på tv och vara onyttig med chips, popcorn, choklad och cola, och förhoppningsvis, eventuellt, kanske lite senare, orka plugga lite.

Det var min kväll igår, jag fick blommor och vin av mina kära vänner och jag sjöng (skrek?) en hel del i mikrofonen till Singstar och var bäst på att blanda de godaste drinkarna, och idag mår jag oförskämt bra.


Man ska inte fyllleblogga

har jag hört.

Vi ses i kvalet

Tifot

Tyvärr var brorsan, brorsans kompis och jag omringade av moringar just där vi satt ikväll. Men det gjorde inte så mycket, de fulla pojkarna framför oss var riktigt trevliga. När jag och brorsans kompis var i baren i sista pausen, hade den ena killen börjat prata med min bror och sagt att han var rädd för att vi tre skulle slå ner dem (hahaha, mm, kolla på mina muskler, jag är riktigt, riktigt farlig!). Han gillade inte att slåss och tyckte att man kunde prata med varandra trots att man håller på olika lag. (Nähä?) Han erkände att deras egen klack var värdelös och han brydde sig inte så mycket hur det gick för Mora. Det hela slutade ungefär med att han nästan blev Leksing. Klockren kille.

Det är lite svårt att säga nåt efter en sån här match.

Daladerby och 4-2 till Leksand mot Mora säger egentligen allt.

Bild