Din hudfärg är inte vit på riktigt. Det är min.

Jag hatar verkligen att vara blekast jämt och ständigt, att inte se lika fräscht solbränd ut som alla andra. Och nej, jag tänker inte använda brun utan sol och jag tänker inte sola solarium. Brun utan sol blir aldrig riktigt snyggt och solarium är ju inte särskilt bra för den stackars huden. Dessutom kan jag känna att man har den färgen man har. Det är bara så tråkigt att inte bara känna sig blekast jämt, utan även få höra det.

Imorgon ska det bli 24 grader och sol i Falun. Gissa var jag ska vara. I Gävle förstås (med 19 grader och sol, för er vetskap). Inomhus. Visserligen inte många timmar, men de soltimmarna jag inte befinner i en lektionssal, är jag antingen i en bil på riksväg 80 eller i affärer för att leta skor till dopet. Precis där man får färg på kroppen, javisst. Egentligen känner jag ingen stark längtan efter att få ligga och pressa i solen, för min hud tycker inte om det och min kropp blir alldeles rastlös. Men vafan, alla andra gör ju det och ska jag och min hud hinna ikapp och ligga på samma nivå som alla andra vad gäller färgen, så måste vi börja i tid, vilken har passerat.

Nej då, jag är inte bitter. Jag har inte PMS. Jag är inte trött.

Men det absolut värsta är alla dessa bruna människor som fuskar till sig ännu brunare färg genom solarium eller krämer. Varför jag stör mig på det? Eftersom jag framstår som ännu blekare förstås! Fasligt irriterande.

Vilket jävla år ska det bli superhett och inne att vara blek igen egentligen?! (När det sker kommer jag vara sååå inne. Medan alla andra gömmer sig från solen under parasoll, så kommer jag inte behöva kämpa för att fly färgen, inte ens om jag befinner mig i solen. Jag kommer vara blekast ändå. And you gonna hate me. Ha!)

Kommentarer
Postat av: Therese

och vi kommer att smörja in oss i blek utan skugga ;)



Jag håller med dig angående solandet. jag blir också uttråkad och rastlös av att ligga och pressa. Brukar inte sola så mycket. Brukar bli så trött och seg efteråt också. Jag tillhör väl inte dom blekaste men inte heller dom brunaste och jag brukar varken fuska med brun utan sol eller solarium.



Något jag är glad över är att min hy inte är så känslig så jag blir sällan röd och aldrig bränd ens i tropikerna. Men jag har också hört att det är en dålig grej att sällan bli röd och aldrig bränd för huden tar lika mycket skada men man får liksom ingen varning.



Måste ärligt säga att jag aldrig tänkt på att du skulle vara så otroligt blek. Jag har sett värre

Postat av: Sara

Det är snyggt att vara blek!



Men jag blir frustrerad över att det är 24° och sol i Falun och bara fucking ösregn vid Medelhavet! :(

2008-05-29 @ 09:10:27
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/
Postat av: krokofanten

Jag har gjort det lite till mitt trademark att vara blek... Min tycker inte om solen! Jag gillar inte att sola och då är vi båda överens och nöjda och glada...

2008-05-29 @ 09:38:04
Postat av: #33

join the club - jag blir i bästa fall rosa...

2008-05-29 @ 10:22:09
Postat av: barajagjohanna

Therese: Ibland älskar jag att ligga i solen och göra inget, fast min hud älskar det inte lika mycket. Och jag har redan märkt att när det finns en söt liten unge i närheten, blir det gärna skugga med honom... :) Min blekhet blir väl mest synlig när det är vår/sommar och man solar ihop med andra.



Sara: Med tanke på var du bor så kommer nog hettan till dig också snart. Men jag förstår frustrationen. Och du, var det inte du som sa att du verkade tycka att du i Frankrike såg att det började bli inne att vara blek...?



krokofanten: ...eller var det du som sa det? (Se svaret till Sara.) Jag undrar om jag egentligen inte har gjort det till mitt trademark också, att vara blek. Det är nog bara så att jag fortfarande inte accepterat blekheten. :)



#33: Jag meeeed. I slutet av augusti förra året (efter mycket sjukskrivning och en Cypernresa, d.v.s. mycket tid att vänja huden i solen) var jag dock riktigt brun - för att vara jag...

2008-05-29 @ 10:43:21
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Lisa

Äsch, du kan väl bli en trendsättare? Någon måste ju börja... Jag har inga problem med att bli solbränd, men däremot får jag soleksem. Och jag ska till Seychellerna! Bra kombination...

2008-05-29 @ 12:10:49
URL: http://lisasbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Lisa: Det är sant, jag får bli trendsättare. Din hy kanske vänjer sig när du kommer till Seychellerna?

2008-05-29 @ 19:41:35
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Sara

Jo! Det är mer inne nu att vara blek! Och definitivt hippt med skyhög solskyddsfaktor. Ingen vill se ut som en turist! Blekt är coolt!



Fast jag gillar ändå att få liiiiiite färg. Jag är så bedrövligt vit på vintrarna.

2008-05-29 @ 22:26:05
URL: http://frenchcreme.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback